Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

15 kitaplık bir seriyi toplu halde almaktaki amacınız nedir merak ettim? Seriyi seveceğinizden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? @frknbkdmr

3 Beğeni

Aynen bende aynı fikirdeyim hiçbir seriyi toptan almiyorum 700tl para verip ilk kitabı beğenmedin mi gece kabuslarıma girer😊

ilk 2 kitabı başka birinin kütüphanesinden okuduğum için devam etmek istiyor olabilirim belki?

ki zaten fiyat artışına dikkat çektim, zammı en net görebilidğimiz yerler toplu satışlar hepsinin birim fiyatı arttı zaten

Instagramdaki kitap hesaplarından veya forumda biribirinizden görüp gaza gelip kitap almak zorunda hissetmeyin bence kendinizi.

Fiyatlar zaten uçuk, forumda her hafta 250-300 TL lik kitap alıp paylaşanlar nasıl bir hayat yaşıyor merak ediyorum doğrusu.

3 Beğeni

Ben bugün az kalsın 3bin TL’lik kitap alacaktım. Neyi merak ediyorsunuz cevap vereyim?

4 Beğeni

Kitapları alıp fotoğraflarını çekip foruma atacak olmasanız o kadar kitap alır mıydınız mesela?

1 Beğeni

Foruma katılmadan önce (ki 1 ay bile olmadı) o kitaplardan haberim bile yoktu. Katıldıktan sonra serinin kıymetini öğrendiğim için almak istiyorum. Hatta hiçbir sebebi olmasa bile almak istiyorum.

Kitapları alır da fotolarını paylaşmaz, sadece aldığımı belirtirsem probleminiz çözülür mü?

3 Beğeni

İlk kitabı yasal olmayan yollar ile okudum, vefa borcu gibi bir his oluştu. Hem esere hem yazara olan saygım dolayısı ile edinmek istiyorum. Aynı his eskiden oynadığım oyunları steamde görünce de oluşuyor. Yoksa bence de haklısınız seti bir anda almak oldukça riskli bir hareket.

Aslında o kadar da riskli değil.

Kitap hakkında az çok bilgi sahibisiniz. Büyük ihtimalle seveceğinizi düşünüyorsunuz. Böyle set alarak da ciddi bir indirim şansı oluyor. Tek tek de alınabilir elbette, sevmezseniz devam etmezsiniz. Tabi maliyet artıyor bu durumda.

Sevmediğiniz durumda böyle set olarak satışı daha kolay olacağı için bence ortada pek bir risk yok.

4 Beğeni

Herhangi bir seride ilk kitabını alıp çok sevdiğiniz durumlar oluyor. Sonrasında okudukça sıradaki kitabı alıyorsunuz. Kitapları ardı ardına veya araya kitap koyarak zamanla okuyorsunuz. Sonra bir an geliyor. Serinin bilmem kaçıncı kitabını bitiriyorsunuz. Hemen bir sonraki kitaba geçmek istiyorsunuz. Sipariş vermek için internet sitesine giriyorsunuz. Bir de görüyorsunuz ki “Baskısı olmadığından satışı yapılamamaktadır” uyarısı var. Yayınevi zamanla basar nasılsa deyip, elinize başka kitap alıp devam ediyorsunuz. Aradan aylar geçiyor, kitabı özlüyorsunuz. Ama yayınevi ısrarla yeni baskı yapmıyor. Zaman geçtikçe geçiyor ve siz kitaba artık yabancı oluyorsunuz. Unutuyorsunuz olayları. Yıllar sonra kitabın yeni baskısı çıktığında ise tekrardan okumak istemiyorsunuz. Bunu Dune’un İthaki baskısından çok güzel tecrübe edinebilirsiniz. :grin:

11 Beğeni

Ben bu konuda şöyle yorum yapabilirim. Yerdeniz serisini ve İblis Döngüsü serisi hakkında çok şey duydum. Baya kişi referans verdi ve ikisini de toplu aldım. Yerdeniz’in ilk hikayeyi okudum ve bana o kadar da ilginç gelmedi, İblis Döngüsü de 3. kitaptan sonra inanılmaz bir düşüş var. Tek tek alsaydım Yerdenizi 1.kitaptan, iD yi de 4 kitapta bırakırdım.

Kitabı bırakma ihtimali her seride geçerli. Ama işte diyelim ki sevmediniz, set olarak satması daha kolay. Alırken de ucuza almıştınız zaten, win&win gibi görünüyor :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Buna destek vermek ile birlikte tersi şekilde hareketten farkı paranız cebinizde kalır. Bir de şu durum var, kaliteli seri kapsamında olanlar şu an 2. el araç fiyatı gibi. 2. el fiyatları değerleniyor. Mesela benim gibi zam öncesi Zaman Çarkı’nı alanlar tekel zamları, pardon faiş kitap zamlarından sonra kitaplar baya pirim yaptı :joy::joy:

2 Beğeni

Yerdeniz’i ben de 1. kitabını okuyup bıraktım. :man_shrugging:

1 Beğeni

Son zamanlarda fotoğraf atmıyorum. Forumda yaklaşık 1.5 senedir aktifim. Forumdan önce 900 civarı kitabım vardı. Şimdi 1200 civarı kitabım var. Facebook ve Twitter kullanmıyorum. İnstagram hesabımı kafama estikçe kullanan birisiyim. En son 10 Şubat tarihinde kitap paylaşımı yapmışım. Bu tarihten beri yaklaşık 40-50 kitap almışım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

11 Beğeni

Hocam seri tamamlansın da hangi yoldan tamamlanırsa tamamlansın. Sonra okumaya başlarım. Zaten hergün kitap fiyatları artıyor. Şimdi alsak bile 4 ay sonra bunu ben ucuza almıştım diyebileceğim. :sweat_smile:

Sormamı mazurgörürseniz 1200 kitabın kaç tanesini okudunuz acaba?

Alım gücümüzün yıldan yıla ne kadar eridiğini göstermek için ufak bir kıyas yapmak istedim.Türkiyede asgari ücreti net olarak 2020 Türk lirası aldım ve güncel Zaman Çarkı’nın fiyatına böldüm çıkan sonuç yaklaşık 2.85 birim yani bir ay çalışarak 2.85 birim Zaman Çarkı alabiliyoruz.
Aynısını ABD New York eyaletinde saatliği en minimumdan 10 dolar olan, günde 8 saat haftada 6 gün çalışan biri için hesapladım. Bir ay sonunda 1920 Dolar aldık. Alttaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi Zaman Çarkı Hard Cover birim fiyatı 175 dolar, birbirine böldüğümde yaklaşık 11 birim çıktı, aklınız alabiliyor mu aradaki farkı? Ve hala ekonomimiz her yıl yüzde bilmem kaç büyüdü diyorlar, tükendim.

5 Beğeni

Ufak bir düzeltme Hardcover tek cilt olanı daha da düşükmüş :slight_smile:

1 Beğeni