Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

@Agape adresini iletir misin? İthaki’nin bu klasikleri ben de fazla, sana göndereyim.

Hem @BiblofilYouTube 'da 6 aydır hediye kitaplarını bekliyor. :slight_smile: Bu hafta tembellik etmezsem PTT’ye gider gönderirim.

4 Beğeni

Çok klas hareketler bunlar :slight_smile:

1 Beğeni

Hemen yola çıkıyorum kargo bekleyemem.

4 Beğeni

Ben unuttum neydi onlar yahu :smiley:

O kadar zaman geçince ben de unuturdum ama neyse ki paketlemiştim. :slight_smile: Can Kısalar.

Hatırladım tamam :love_you_gesture:

1 Beğeni

Aslında bu konuyu açma sebebim 5-10 yıl sonra bulunmanın çok zor olabileceği ihtimali olan kitapları baskısı varken öğrenip alabilmekti.

Ciltli Conan,
Ciltli Watchmen gibi.

Ciltli Puslu Kıtalar Atlası’nı da 2018 Ocak ayında 24 TL’ye almışım. Maddi kazanç elde etme amacında olsaydım 10 tane alırdım baskısı varken.

Ben şuan Ciltli-Öyküler Neil Gaiman, İmge’den çıkan William H. McNeill Dünya Tarihi Ciltli, Avalon’un Sisleri, Dresden Dosyaları 3. Cilt, Kış Kralı -Bernard Cornwell, Amber Yıllıkları Serisi’ni baskısı olduğu sırada almadığım için hayıflanıyorum. Hepsi merak ettiğim ve okumak istediğim kitaplar.

Dresden 1-2-4-5 baskısı bulunuyor ilk 2 kitabı da aldım ama 3. kitap 60-70 liradan başlıyor. Uygun fiyata bulamazsam pdf okuyacağım 3. kitabı.

Bu kitapların değerlenmesi 5-10 yılı buluyor 100-200 tl kazanç için bu kitaları stoklayıp yıllarca beklemek anca sahafların yapabileceği bir şey, onlar da böyle mi yapıyor bilmiyorum. Stokçuluktan ziyade al-sattan kazanıyorlar gibi geliyor bana sahaflar.

Yatırım’dan kastım gelecekte fiyatının 10 katını vermek zorunda kalmamaktı. Alfa’nın bastığı ciltli Lovecraflar ileride değerlenecek diye 200 tane alıp kenara koyan var mıdır emin değilim çünkü baskısının tükeneceği tekrar baskı yapmayacağı kesin değil.

Kış Kralı -Bernard Cornwell şuan 400 TL’den satılıyor ama bu kitabın baskı tarihi 2004. 10-15 yıl beklemeyi göze alan varsa bolca ciltli lovecraft, ciltli watchmen ve ciltli conan stoklayabilir :smiley:

3 Beğeni

Alfa için senelere gerek yok. Alfa yeniliyor ama İthaki için durum çok enteresan.

Evet öyle gerçekten. Benim pek ilgi alanıma girmiyor ama İthaki’nin bastığı ciltli Monte Cristo Kontu oldukça yüksek fiyatlara satılıyor mesela. Pek anlamdıramadığım bir durum, tek cilt olmasından mı bilemiyorum.

Öbürlerine bakınca kısaltılmış gibi duruyor. :thinking: Daha doğrusu öyle bir hissiyat veriyor.

1 Beğeni

Şimdi siz söyleyince dikkat edip nadir kitaptan kontrol ettim. Bende Puslu Kıtalar Atlası’nın hem ciltli versiyonu hem de romanı var. Üstelik ikisi de İhsan Oktay Anar imzalı. Fiyatları görünce sevineyim mi yoksa piyasanın açgözlülüğüne kaygı mı duyayım bilemedim :confused:

2 Beğeni

Ciltli Puslu Kıtalar Atlası 150 TL olmuş maşallah :smiley:

Serbest piyasa ekonomisinin zararları :slightly_smiling_face:

Ben tümünü rafladım.Zamanında böyle bi delilik yapmıştım :grimacing: Yayınevleri, yazar vs. yeni kitap ekliyorum direkt alınca. Tam sayıyı excel formatında görebiliyorum sanırım bi tek :sweat_smile:

1 Beğeni

Ben henüz raflayamadım denilebilir ama sizin gibi ben de yayınevi ve yazar olarak hepsini raflama düşüncesindeyim. Dediğiniz gibi Excel olarak hepsini dışarıda aktarabiliyorsunuz Uygulama tüm kitapların sayısını gösteriyor, biraz eksiklikleri var ama Türkçe olarak daha iyisini bulamadım ben.

1 Beğeni

Dediğiniz gibi ben de Türkçe daha iyisini bulamadım. Özel basım kitapları bazen bulamıyor ama onları da kendim ekliyorum. Uzun süredir Excel formatına aktarmamıştım bakmaya korkuyorum şuan. Raflı olunca bulmak daha kolay oluyor, uzun soluklu seriler için de ayrı raflar yaptım. Mesela modern klasiklere bakıyorum kitap alacağım zaman. Aynı kitabı yanlışlıkla alma gibi durumların önüne geçilebiliyor böylece :sweat_smile:
.

1 Beğeni

ilknokta.com’daki siparişimin kargo durumuna bakmak için girdiğimde, eskiden de sipariş verdiğimi görüp şaşırdım (unutmuşum gitmiş). Meğer 2013’te Zaman Çarkı setini de oradan almışım. Yükselişe dair bir indikatör olur mu bilmem ama zamanında 360 TL vermişim. Bir de fiyatlar indirimli değil sanırım.

3 Beğeni

Ben ilk çıktığında kullanmıştım çok hantaldı o zamanlar. Şimdi belki daha iyidir bilmiyorum ama kendi kullandığım programı öneririm. Benim Kütüphanem (My Library) adlarıyla Play Store’da mevcut. Türkçe arayüzlü. Olur da bulamazsa veya eski isbn numarasız kitapsa kolayca manuel girebiliyorsunuz. Fotoğraf çekerek kapak ekleyebiliyorsunuz. Veritabanı yedeği excel çıktısı vs. mevcut. Kategorilendirmeleri güzel. Çizgi roman ve oyunlar için ayrıca listeler oluşturabiliyorsunuz. Alternatif olarak aklınızda bulunsun.

5 Beğeni

İdefix’den tam zamanında sipariş vermişim. Aldıktan 1-2 saat sonra İthaki kitaplarına zam geldi.

5 Beğeni

Şuan çok pişman oldum,dün akşam Scott Lync ve DUNE sepete attım biraz bekleyeyim dedim her kitap 7-10 TL zam yemiş gerçekte sinir bozucu.İndirimle alsam dahi ancak eski fiyatına denk geliyor :pensive: