Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

Eylüle kadar mı geçerli acaba bu fiyatlar bilginiz var mı?

Maalesef bilgim yok ama eski fiyatına falan döneceğini düşünmüyorum,yazık oldu…:confused:

1 Beğeni

İlknokta’ya gelen zamdan sonra İdefix’de eski fiyatların ne kadar daha kalacağını merak ediyordum, buraya kadarmış. İndirimli haliyle bile zamlı gibi görünüyor gözüme.

1 Beğeni

@narpal Diğer yayınevleride zam yaptı mı acaba gördünüz mü fiyat farklılığını? CİMER’e yazmayı düşünüyorum da kitap fiyatlarındaki artış ile ilgili

Şahsen tek tük hariç uzun süre bir şey almam.Halbuki Dune falan tamamlarım diyordum ama şu fiyatlar gerçekten çok fazla,sanırsın Pegasus…

@JrThoth Yayınevi olarak net yorum yapamam ama listemde olan kitaplar aracılığıyla genelde arttığını söyleyebilirim.En basit örneği bu kitap.3 yıl kadar oluyor alacağım diye listeme ekledim.O zaman 100 tl falandı geçen sene 200 oldu bu sene 300 dolaylarında satılıyor :frowning:

5 Beğeni

Can ve Alfa’dan da kitap aldım ama onlarda fiyat değişikliği yok, sadece İthaki’de zam var. Benim listede ağırlık İthaki o yüzden çok bilemiyorum diğerlerini.

Bu konuyu araştırıp bi yazı göndermek istiyorum. Covid-19 yüzünden haksız fiyat artışı var ise düzelmesi için.

1 Beğeni

İthaki dışında zam yapan yayınevi görmedim ben şu ana kadar. %10 zam olmasını bekliyordum her yayınevinde ama İthaki’nin yaptığı %20’yi biraz fazla buldum doğrusu.

3 Beğeni

Cimerden sonuç çıkıyor mu hiç merak ediyorum gerçekten.
Konuyla alakasız ama yaya olarak yeşil ışıkta geçerken bir araç çarpıyordu, indi arabadan bana da yeşil yanıyor diyor. Neyse tartıştık vs. Olay yerini ve saatini tam olarak cimere yazmama rağmen emniyet müdürlüğünden gelen cevap, aracın plakasını tespit edilemediği için işlem yapılamamıştır. Ki mobese vs her türlü kameranın olduğunu bildiğim bir kavşak.
İthakiye dönersek maliyet artışından dolayı zam yaptık der geçerler.

2 Beğeni

İthaki fiyat konusunda Pegasus’a yetişmeye çalışıyor sanırım. İncecik kitaplara bile 24-25 TL fiyat koymuşlar.
En azından Pegasus’un bastığı kitapları elinize aldığınızda kaliteyi hissediyorsunuz.

3 Beğeni

@ozgurs59 Anlattığınız olayla bu fiyat artışı farklı olaylar. Şuan bulunduğumuz durumdan dolayı birçok firmaya fiyat arttırımı yaptıkları için ceza kesildi. Eğer CİMER ilgilenirse der geçer olmaz yalnız :blush: Faturaları,belgeleri incelenir ortada varsa haksızlık cezası kesilir yoksa zaten aynı şekilde devam eder.
@Edward Teşekkürler bilgi için. Bana da fazla geldi. Bakalım sonuç çıksada çıkmasada deneyelim bi.

Olaylar tabi ki farklı :slight_smile:
Benim anlattığım olayda da belgeler(plaka) açık. Ama o kadar ilgilenildi işte. Burda yaklaşım önemli, hukuk devleti olmanın şartlarını yerine getirmek lazım.
Güzel haberlerinizi bekliyoruz o zaman.

1 Beğeni

Farklı derken demek istediğim gerçek işi hakkında yazmışsınız bense tüzel kişi hakkında yazacağım. Keşke sonuna kadar incelenseydi olay. Başvurumdaki amaç fiyatlara zam yapıldı geri düşürsünden ziyade diğer yayınevlerinin yapmayıp en çok satan yayınevlerinden birinin bunu yapmasından rahatsız oldum. Haksızlık varsa umarım çıkar oraya

1 Beğeni

İthaki’nin zamlandığı gün yaptığım alışverişte aldıklarımdan Yabancı ve Pegasus kitapları da zamlanmıştı.

1 Beğeni

Kimse kusura bakmasın ama İthaki Pegasus kalitesinde baskı yapsın zama tamam derim ama eski fiyatıyla dahi pahalı ve baskıları istisnalar hariç pegasus dengi değil ama inatla ona yetişmeye çalışıyor tabi fiyat olarak,komik bir durum :slight_smile:

7 Beğeni

Pegasus zam yapmıyor demedim ki. Onlar da yapıyor. Ama sanki İthaki’nin zam oranı daha fazla. Tabi bir de üstteki iletimde dikkat çektiğim gibi ‘kalite’ konusu var. Bilemiyorum ben Pegasus kitaplarını elime aldığım zaman ikisi arasındaki farkı hissedebiliyorum. İthaki’nin dağılan kitapları mı dersiniz, bazı kitaplarda peçete inceliğinde kağıt kalitesi ve yine normalden daha ince kapaklar mı dersiniz… Tabi amacımız bağcıyı dövmek değil. Herhalde çoğumuzun kitaplığında en fazla İthaki eserleri yer kaplıyordur. İyi iş çıkardıkları zaman şahsen övüyorum, ama beğenmediğim hususları da eleştiriyorum. Son zamlarını da bu sebeple eleştiriyorum. Zam oranı fazla geldi bana.

2 Beğeni

Kesinlikle size hitaben yazmadım, yanlış anlaşılma olmuş :slight_smile: İthaki her türlü zam şampiyonu olmuş durumda zaten. Hem de bazı kitaplarının çevirileri bu kadar özensizken.

1 Beğeni

Bu forumda seveni çok fazla -belki de en çok burada- olduğu için fazla bir şey söylemek istemiyorum ama iyi bir yayınevi olduğunu düşünmüyorum. Tekelleşmek isteyen, fırsatçı ve sahaf zengin eden bir yayınevine dönüştü benim gözümde.

6 Beğeni

Evet bir yanlış anlaşılma olmuş :slight_smile: kusura bakmayın

1 Beğeni

İthaki’yi sevmeyelim de kimi sevelim? Burası bilimkurgu-fantastik edebiyata gönül verenlerin platformu ve bu alanda eşi benzeri olmayan bir hizmet sunuyor bu yayınevi. Kendisine farklı bir alan seçse (kişisel gelişim vb.) aynı bütçeyle çok daha kazançlı bir iş yapmış olurlardı ama onlar ısrarla bilimkurgu-fantastik türde kitap basıyorlar bize de şükran duymak kalıyor.

3 Beğeni