Kitap seçimleri konusunda bir şey demeyeceğim. Bıoyut grubunu ayırıyorum ama onların dışında bizim ülkemiz de özel baskı yapan yayıncılar mutlaka baskının bir yerinde bir şeyleri yanlış ya da eksik yapıyor. Özel baskı yayıncılığın gelişmesi taraftarıyım ama epsilon taht oyunları baskı gibi baskıların eksik ve hataları bir yana baskı için tercih edilen materyalleri de özel baskı gibi gelmiyor bana.
Boyut’u ben apayrı görüyorum,çok istediğim bazı kitapları var ama 2000-3000 tlyi sadece tek bir baskıya vermek yapabileceğim birşey değil,özel baskıları ne kadar sevsem de Boyut gerçekten çok başka hem fiyat hem kalite anlamında alanlara imrenerek bakıyorum desem yalan söylemiş olmam…
Onun dışında özel baskı konusunda katılıyorum dediğinize ama ‘özel baskı’ isminin hakkını vermek koşuluyla.Sayfadan,resimden vb noktalardan kısıp özel baskı adı altında satmak bana garip geliyor.
Tek gideri telif demedim zaten, telifi de olmayan bir kitaba 290 çok dedim. Kitap zaten içeriğinde çizimleri de olan kuşe kağıda baskı bir kitap değil. Ki zaten tam bir sherlock holmes külliyatı da değil.
Ateş kadehi mesela resimli 450 sayfa tamamı kuşe kağıda ve boyutları 27.3 x 22.9 baskı ve etiket fiyatı 125 lira.
Hadi 1200 sayfa sherlock bunun 3 katı olsun. 375 yapıyor ki boyutları bunun 15 x 23 ve harry potterdaki gibi telif parası derdi yok, editörlükleri ve çevirileri de ortada zaten ve hepsini geçtim ne kuşe kağıda baskı ne de resimli özel çizimleri vs. var.
A101de satılıyordu aynı yayınevinin sherlock holmes kitapları 4.95’e. Ki bu kitapları okumuş biri olarak daha fazla para vermenin mantıklı olmayacağını da düşünüyorum,
Bana göre 290 hala böyle bir kitap için fazla. Sırf şov yapmak için ya da süs olarak almak için bile verilecek para değil. Ha dediğim hala geçerli almak isteyen alsın alan kendi cebinden veriyor beni etkileyen bir durum yok ama bu olayın yanlış olduğunı ve gereksiz pahalı olduğu gerçeğini ve benim bunu eleştirebileceğim gerçeğini değiştirmiyor.
Özel baskı kitaplar olsun, olmasını hepimiz isteriz ama özel baskı diye böyle bir şey olacaksa çok da mühim değil açıkcası bence.
Kitap başı maks 4.95 mi yoksa külliyata toplam 4.95 mi orayı anlamadım
Benim baktığım kitapsa eğer indirimli hali bile 211 lira. Sherlock almayacağım bu gidişle
Eleştirmene itirazım yok, o başlkta önceki mesajları okuduysan içerik ile ilgili kaygılarımı özellikle redaksiyon konusu hakkında yazdım.
Telifsiz kitap ucuz kitap algısı var öyle bir şey yok onu hemen belirteyim. Örneğin Can, iletişim klasikleri (banka yayınevleri değerlendirme dışı) neden diğer yayınevlerinden pahalı künyesine bakmak yeterli.
100 bin TL bile verilse kitabın şovu olmaz özgür, araba değil ki binip gezesin, elbise değil ki giyinip dolaşasın. Ev de kitaplıkta durmasının hazzı dışında bir albenisi yok.
Ucuz- pahalı tartışması yapmıyorum. Özel baskı(ki burada gerçekten özel baskıdan bahsediyorum) pahalıdır zaten. Burada esas maliyet kullanılan materyaller, baskı teknikleri nedeniyle böyledir. 300-400 sayfa karton kapak kitaplar 70/80 lira oldu, bu kitaplar için demiyorum herhangi bir özel bir baskı için 300 denmesi bu kitap fiyatlarıyla anormal değil.
Ekonomi gündemi böyle devam ederse forumdaki en güncel başlık bu olacak sanırım.
Sherlock özel baskısının dışarda fiyatı 25 dolar bizde 300 TL. Fiyat farkının ne kadarı ülke şartlarından ne kadarı yayınevinin kar oranından kestiremiyorum artık.
İkisi aynı çeviri, aynı yayınevinden çıkan aynı kitapların özel baskısı.
Şimdi 250 lira sadece yaldızlı baskı ve cilde vermek şov değil mi? Anlamıyorum gerçekten, bu normal gelmeyecek bana. Epsilon baskılarına yaldız koyup özel baskı diye tanesini 500den satabilir bu durumda, eksiksiz dipnotlu ciddi bir özel baskı diye başlık atması yeter.
Keşke yazdıklarımı tekrar okusan.
Normalde PDF okuyamayan biriyimdir hatta bu konuda da katıyımdır. Çünkü kitabı elime almam gerekiyor odaklanabilmek için ancak artık ufaktan PDF kitaplara yönelmek gerekiyor bence. Çünkü bazı kitapların baskısı yok ve nadirkitap gibi sahaf sitelerinde de olan baskıları inanılmaz yüksek fiyatlarda. Bence bu noktada yapılması gereken şey bütün basımı olmayan kitaplar başta olmak üzere hepsini PDF formatında yayınlamaları. Böylece belki kitapçıları ya da sahaflar fahiş fiyatlar çekmeyi bırakırlar ve biraz da olsa alabiliriz kitapları.
Çözüm olmadığının farkındayım ama azıcık korkutursak kesinlikle bir noktaya kadar işe yarar diye düşünüyorum. Ben mesela artık PDF indiriyorum. Elbette kitap alışverişi de yapıyorum ama belli miktarlarda sadece. Yani ben Tutunamayanlar kitabını 10 liraya almıştım TÜYAP’tan ve 30 küsür lira verilmesi şu an canımı yakıyor.
Ben Alfa yayınlarının yapma olasılığı olduğu Lovecraft benzeri ciltli Sherlock baskısını bekliyorum, siz de onu bekleyin.
Haberim yoktu bundan, teşekkürler. Umarım biraz daha uygun fiyatlı çıkarırlar.
Bir an çevirmeni Kadir Mısıroğlu diye okudum. Boş boş ekrana bakıyordum 5 dkdir ne alaka ya diye .
Geçen akşamüstü Penguen Kitabevine girdim (Bağdat Cad.)
Dune serileri 25-45 tl arası iken Dune’un son kitabı için 70 TL fiyat koymuşlar.
Serbest piyasa isteyen alır anlarım ama internette bile 43 TL ye aldığım bir kitabı 70’le fiyatlandırıp satmaya çalışmak… Alan varmıdır acaba bilmiyorum.
Var. Şöyle ki bir arkadaşım hayat boyu internetten kitap alışverişi yapmamış ve ayda 1-2 kitap okuduğu için etiket fiyatlarını öderken içi cız etmiyor. Gözlerimle görünce, internet fiyatlarından bahsetsem de “Kitaba verdiğim paraya acımıyorum.” dediği için çok üstelemedim. Ben de kitaba verdiğim paraya acımıyorum ama o bütçeyi internette kullanıp 2 yerine 5-6 kitap almak bana daha mantıklı geliyor.
Aslında 70’le oraya özel fiyatlandırılmamış. Etiket fiyatı 70 lira o kitabın ve kitabevinden almak istiyorsan, özel indirim yapan yerler dışında o etiket fiyatından almak zorunda kalıyorsun. Ben kitabevi gezmeyi çok seviyorum ama bu fiyatlardan almadığım için artık çok gitmiyorum.
Yeşil etiket ile normal fiyatın tam üstüne basılmıştı. Etiket fiyatı değildi.
Gerçekten son zamanlarda kitap fiyatlarında artış var ve bu gidişle modern edebi kitapları okumayı bırakmayı düşünüyorum. Örneğin Dune Sapkınlarının fiyatı 45₺ ya da Demir altın 40₺ filan. Şu an okuduğum mevcut serilerin devam kitapları çıkarsa alırım ama artık fantezi kitapmış, oymuş buymuş şeyleri bırakmayı düşünüyorum yani yeni bir seriye başlamayacağım. Artık felsefe, tarih, dünya klasiklerine filan yöneleceğim en azından fiyatı daha makul.
Ne yalan söyleyeyim eğlence için alınan insana bir şey katmayan fantastik kitaplara 40₺ filan vermek bana israf geliyor.