Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

Alfa’nın Cağaloğlu’ndaki merkezinde ne fiyat etiketi var ne de kitaplarda fiyat var. Biraz sıkıştırmak gerekiyor bence yayınevlerini. Fiyat etiketi savaşçısı yapacaklar beni bu saatten sonra :grinning:

1 Beğeni

Yeni yılda, klasikleri satın almayı, çoğu gayet uygun fiyatlı, modern, fantastik, bilimkurguları kindleda okumayı düşünüyorum.

Bende kitap fiyatları konusunda çok tepkiliydim. Fakat artık markete girip ürünlerin fiyatını görünce yayınevlerine haksızlık etmek istemiyorum. Bu sorun artık bence kitap değil daha yukarılardan başka şeylerin problemi. 100 gr cevizin 30 TL , 1 litre çiçek yağının 20 TL olduğu ülkede sadece yayınevlerini linç etmek haksızlık olur.
Haa abartılı olduğunu düşündüğüm bir kaç yayınevi yok değil tabi.

12 Beğeni

4 sene önceki maaşımla 50 TL ye 3-4 kitap alabiliyordum. Şu an kitapların tanesi 35-40 arasındayken maaşım o oranda artmadı. Bu sadece kitaptan örnek. Bebek maması ve bezinde bunu hesaplamaya kalkınca farkında olmadan ağlamaya başlıyorsunuz.

13 Beğeni

2017’den kalma bir alışveriş…

14 Beğeni

Böyle devam ederse 2021’de kitap almak için üzerimizde kese taşıyıp altınla alışveriş yapmamız gerekecek. ://

4 Beğeni

Bir çeyrek sandman omnibus’a, 2 çeyrek ghost in the shell için. Hocam dark knight için 3 çeyrek olur mu?

3 Beğeni

Geçen hafta Amazon indirimlerinden ucuz kitap alıyoruz diye sevinirken başka ülkelerde insanların her zaman bu birim fiyata kitap aldıklarını düşününce garip geldi.

5 Beğeni

Az önce sepetime bakarken fark ettim; İthaki Karanlık Kitaplık’tan çıkan son iki kitap arasında acayip bir fiyat farkı var. Tut Ki Bir Rüya Gördün 352 sayfa ve %50 indirimli 34 Lira fakat son çıkan Dünya Savaşı Z 400 sayfa %50 indirimli 27 Lira. Acaba ilk kitabın etiket fiyatı yanlış mı girildi?

2 Beğeni

Diğer giderler bir yana, sadece sayfa sayısı olarak bakmamak lazım. Kapak da bir etken ayrıca çevirmen giderleri ve hatta baskı adetleri ve satış beklentisi etiket fiyatlarını etkiliyor.

2 Beğeni

Bu taraftan hiç düşünmedim açıkçası. Teşekkürler.

1 Beğeni

Pegasus ve İthaki Beyler ne yapıyorsunuz?

13 Beğeni

Birkaç yıl öncesine kadar İthaki ucuz sayılabilecek bir yayıneviydi. Ne oldu da bu hale geldiler anlamadım.

3 Beğeni

Baskıları kaliteli olsa, ciltli olsa anlayacağım ama baskı olarak bir Pegasus değiller yine de bazı fiyatları Pegasus ile yarışıyor…Gerçekten garip bir durum…:roll_eyes:

1 Beğeni

Özellikle İthaki seri kitaplar atılımını yaptığından beri deli gibi fiyat arttırmaya başladılar. Çok kurnaz politikaydı kabul ediyoruz. Ayrıca yayınevlerinin zamlarını “Onları da anlıyoruz” şeklinde savunmayın. Başka zaman “bunlar ticari şirketler elbette kârlarını düşüncekler” diyip bu lafları kullanmayın üstüne rica ediyorum. Kendi internet siteleri aracılığıyla %50 - %60’a varan indirimlerden kolayca kurnazlıklarını anlayabiliriz bunların. Benim için yayınevlerinin herhangi bir alanda ticari faaliyetini sürdüren kurumlardan farkı kalmamıştır.

2 Beğeni

E zaten öyleler. Daha önceden ne düşünüyordunuz? Bu kurumlar tamamiyle kâr odaklı kurulmuş yapılar. Hayır kurumu değiller :slight_smile: . Asıl sorun fiyat artışına rağmen kaliteden de ödün vermeleri.

5 Beğeni

Bu konuda çok haklısınız. Geçtiğimiz senelerde Kızıl Mars kitabı ilk çıktığında hemen aldım. Gelen kitap o kadar inceydi ki okurken elimde parçalandı. % 50 indirimli fiyatı bile 35 tl idi. 3 kere değişime gitti geldi ama parçalanma sorunu ve kağıt rezaleti devam etti. Ayrıca aynı serideki yarım basılmış kitabı da 2 kere değişime gönderdim zamanında. Kızıl Mars olayından sonra da zaten o seriden bir daha kitap almadım ve almayacağım. Bir kitaba % 50 indirim ile 35 tl verip böyle rezalet bir baskı edinmek insanda kazıklandım duygusu yaratıyor.

1 Beğeni

Hayır kurumu beklentisinde olduğumuzu söyleyen mi oldu? Kâr amaçlı olduğunu da biliyoruz yahu allah allah açıklama yaptırmayın insana. Daha önceden böyle değildi en azından farkları vardı onu diyoruz işte. Savunup durmayın bik bik bik.

2 Beğeni

İstediğim gibi savunurum. İster cik cik ister bik bik. Ben de almıyorum orası ayrı mesele de savunmak istediğimi de savunurum.

Sınavlara hazırlananlara da geçmiş olsun. Kpss kitapları vs. romanlar ve çizgi romanlar aldı başını gidiyor. İnsanlar pdflere yöneliyor maalesef. İngilizce kitaplar zaten hayal oldu, sadece pdf okuyabiliyoruz.