Bu fiyatlarda satılan kendisinin de çeviri kitapları var. Onları da kapsayarak bu fiyata çeviri kitap olması çevirmenleri zor duruma düşürüyor deseydi hak verebilirdim. Ama başka kitapları hedef göstererek bu nasıl mümkün olabiliyor diye sormasını anlayamadım. Bu mümkünse diyerek alttan çeviriye dair ithamda bulunuyor zaten. Demek istediğim bu fiyata çeviri olmayacaksa kendi kitapları için de böyle bir eleştiri yapmış mı onu merak ettim. Cidden bilmediğim için sordum.
Bu arada amazon Penguin kitaplarının stoklarını yenilemiş. Rahat 1000’e yakın farklı kitap eklenmiş. İçinde Penguin Classics de var Modern de var, özel basım olanlar da var, Anniversary editionlar da var. Yanlız her kitaptan sadece 2 adet getirmiş. Darısı Gollancz ve Orbit’in başına
Maalesef bilemiyorum, belki o tweet üzerinden sorulabilir.
Teşekkür ederim girdim çıkamıyorum şu an 🥲
Şu ikisini deli gibi bekliyorum ya
Çevirmenler sadece yüzdelik telifle çalışmıyorlar. Aslında belki söylemek istediği bu da olabilir. Belli bir ücret karşılığı çeşitli yerler o çevirinin bütün haklarına sahip olur. Böylece kitaplar çok daha ucuza başka yerlere pazarlanabilir. Hedef göstererek yapmaya çalışması yanlış olmuş. Ayrıca o yayınevi bildiğim kadarıyla kitapyurdu ile bağlantılı ve daha önceden yaptıkları çevirileri buradan da çıkarıyorlar ve dijital basım sayesinde bütün maliyeti minimize ediyorlar.
Babil’de ücretsiz kargo oluyor mu hiç? 9.90 biraz fazla geldi.
Jonathan Strange ve Bay Norrell: Cilt 1 güzel bir indirime girmiş. Ayrıca serinin diğer iki kitabı da aynı indirimde. Seriyi 35 tlye toplayabiliyorsunuz. Bekleyen varsa kaçırmasın.
Bu seriyi D&R’ın Alfa Yayınları indiriminden tanesini 9 TL’ye almıştım, ancak henüz okuma fırsatım olmadı.
O da güzel indirimmiş doğrusu. İyi denk getirmişsiniz
Birebir aynı durumdayım
+1 Bende aynı durumdayım. Aldım 9.90 a ve kuzu kuzu bana bakıyor kitaplıktan.
Hay Allah, bir süredir Son Çağrı’yı sepete atmış gün gün fiyatının düşmesini izliyordum 20 tl olunca alacaktım, 21,81’lere kadar indi ama sen ve @alper alınca fiyat zıpladı yine
Mecbur yine inmesini bekleyeceğiz
@alper evet hiç sorma Gerçi ben de biraz açgözlülük yapmışım, 20 nedir? 21,81 iyi fiyat, ne duruyorsun alsana . Alacağın olsun @SJack
Son Çağrı kitabını alanlar için bir sorum var. Aldığınız kitap 2. baskı mı?
47 kişi linke tıklamış. Bu arkadaşların yarısı kitabı almış olsa fiyatın artması doğaldır. Alarm kurmak gerekiyor. Foruma da böyle bir yenilik şart, özellikle bu konu için.
Amazon 1. baskı demiş. Muhtemelen öyledir. Çeviri veya baskı sıkıntısı mı vardı?
https://forum.kayiprihtim.com/t/son-cagri-yasamak-icin-hayatini-ortaya-koymaya-hazir-misin/10936
Burada çevirmenin kendisi yaptığı hatanın 2. baskıda düzeleceğini yazmıştı, o zamandan beri bekliyorum yeni baskıyı.
Alfakitap’tan baktım orada da satışta olan 1. baskı. 2. baskı yapılmamış. Artık bu şekilde okuyacağım mecburen. 2. baskı gelirse onu da o zaman düşünürüm.