Çok teşekkür ederim!
Elbette her sitede hasarlı veya defolu kitap gelme olasılığı var. Bununla beraber BKM’deki durum diğer sitelerden farklı. Örnek vermem gerekirse Kitapyurdu ve Kidega paketleme için robotik otomasyon sistemi kullanıyor. Kitapları karton ile kutuluyorlar ve kutu kitapların boyuna uygun oluyor, kargo sırasında kitaplar kutunun içinde sallanmıyor, böyle olunca da kitapların kargoda hasar görme olasılığı azalıyor.
En son 2018 yılında BKM’den alışveriş yaptım ancak forumda sık sık görüyorum, paketleme konusunda bir gelişim kaydetmemişler. BKM’nin yaptığı bilinçli bir tercih, kitapları direkt kargo poşetiyle göndermeyi veya kutulamadan göndermeyi bilinçli olarak tercih ediyorlar.
Onun için her siteden hasarlı kitap gelme olasılığı vardır elbette ancak BKM’den hasarlı kitap gelme olasılığı çok daha yüksektir çünkü kitapların kargoda hasar görmemesi için Kitapyurdu ve Kidega gibi sitelerin aldıkları önlemleri almamayı tercih ediyorlar.
Kitapların sayısı kadar olacak bir kutuya koyamıyorlar mı ya ilginç. Ben babil’den falan kitap aldığımda kitapların rahat sığabileceği ebatlarda kolilere koyuyorlar. Demek buralardan alsam kitapların patates olarak gelmemesi için çok şanslı olmak gerekecek.
O kadar değil elbette, demek istediğim o makineler ile yapılan kutular örneğin 3 kitap alıyorsa ve ben 4 kitap almışsam o kutuya sığdırıyorlar ve sıkıntı oluyor ama 5 kitap almışsam o makine kutu yerine diğer sitelerin yolladığı gibi bir kutu ile yolluyorlar.
Aklımda hiç okumak yoktu. Ama kitabı aldım. Umarım beğenerek okurum.
Herhalde bu kitap orijinal Zorro hikayesinden bir uyarlamaymış.
İsabel Allende tarafından yazılmış bu kitap yani orijinal Zorro değil ama güzel bir kitap, okuması keyifli.
Sanırım öyleymiş bana da ilginç geldi ben de aynı şekilde aklımda yokken almış bulundum
Offf! O nasıl fiyat öyle? Etiket fiyatı 56 TL olmuş. 1 ay bekleyip D&R Can kampanyasını bekleye de bilirsiniz. O kampanyaya koyduklarında 7 TL’ye almıştım, şimdi yeniden o kampanyaya koyarlarsa çok çok 11 TL olur. Koymazlarsa Amazon’a yönelirdiniz.
Ufak bir ekleme: Benim aldığım 2005 yılına ait basımmış. 2005 etiket fiyatını yazayım diye arka kapağa baktım ama yazmıyor. Keşke yazsaymış, güzel bir kıyaslama olurdu.
Çok iyiymiş aslında ama Stok azaldıkça fiyat artıyor sanırım
Amazon’un sistemi biraz garip. Zaten D&R Can kampanyasına yine koyar mı bilinmez. Güzel kitap ama hem @alper Hocama hem size şimdiden keyifli okumalar dilerim
Açıkçası, 2 yıldan fazla bir süre her ay hiç almazsam 9-10 kitap almak kaydıyla neredeyse sadece kitapyurdundan alışveriş yaptım. Sanıyorum bir seneyi aşkın bir süre geçmiştir, siteye alışveriş yapmak için bakmıyorum bile…
Kitapları şöyle güzel böyle iyi paketliyor dahi olsalar, bana bildiğiniz ön kapağı falçatayla parçalanmış, yetmemiş yerlerde sürünüp üzerine basılmış bir kitabı UTANMADAN gönderdiler. Böyle bir defoyu farketmemiş olma ihtimalleri yok. Paketleyen, rafından/kutusunda herneyse alan kişi/kişiler KÖR dahi olsa el yordamıyla o kesikleri, yırtıkları farkederdi.
Bazı kitapları, atıyorum %60-70-90 vb indirimle aldığımda belli oranda defoyu tolere ediyorum, çünkü bunu göze alarak alışveriş yapıyorum. Bahsettiğim kitapta böyle bir durum yoktu.
Tamam diyelim, olur öyle arada peki değişim istediğimde ne oldu? Fotoğraflar çektim (dolandırıcıyım çünkü ben, 2 sene dünyanın parasını dökmüşüm değişim istememişim ruh hastasıyım kitabı parçaladım değişim istiyorum) , kargoya gittim ve kitabı onlara gönderdim.
Buraya kadar haydi yine tamam diyelim, yaklaşık 2,3 hafta sonra sözde yeni kitap, defolu olduğu için iade ettiğim kitaptan daha az defolu şu şeklinde elime ulaştı (inadına yapar gibi aynı şekilde falçata olduğunu düşündüğüm kesici alet izleri vardı, tek fark parçalanmamış ve yerlerde sürünmemiş olmasıydı) Son alışverişim oldu. Müşterisine saygı duymayan kitapyurdu kitapları istediği kadar pamuklara sarsın sarmalasın hiç kıymeti yok.
Başka bir siteden örnek vereyim. Kidega’dan çizgi roman almıştım. Gönderdikleri kitabın Kitapyurdu örneğiyle kıyaslanmayacak derece az defosu vardı. Çizgi roman olduğu için özellikle hassasım, değişim istedim . Beni hiçbir şekilde yormadılar. Sahtekar muamelesi yapıp 80 bin fotoğraf istemediler. Üstelik Kitapyurdu’nun daimi müşterisiydim, kidega dan nadiren alışveriş yapıyorum. Yani birine güven vermeyeceksem bu Kidega olmalıydı. Velhasıl çok kısa sürede gıcır gıcır fırından yeni çıkmış kitap ile değişim gerçekleşti. Benzer durumu İdefix’te de yaşadım. Bkm’den defolu kitap geldi. Ben huyluyum kitabın köşesi kırılsa benim için defoludur fakat hiç iade etme gereği duyacağım bir kitap göndermediler.
Ha bundan sonra gönderirler mi? Olabilir. Beni daha çok sonrasında ki tutumları ilgilendiriyor.
_
Sözün özü, hepimiz kendi tecrübemiz dahilinde yazıyor/konuşuyor/ tavır koyuyoruz. Bkm kitapları iyi paketlemiyor olabilir fakat en azından bana Kitapyurdu gibi (bu derece bir defo kişiyi aptal yerine koymaktır) parçalanmış kitap göndermiyor. Önceki söylediklerimi de tekrarlamacağım. Düşüncelerim bu şekilde. Yoksa hiçbirinin sahibi değilim, eşim dostum da değiller. Yaptığım şey kendi deneyimimi paylaşmak. Hiç risk almak istemiyorum diyen kitabı fiziken görerek almalı.
Keyifli okumalar dilerim.
Kitapyurdu’ndan aynı şekilde bende mağdur olmuştum. Burada çoğu kişi paketlemedi iyi deyince denemek istedim ve tüm kitaplarda hasar vardı asıl alışverişi yapmamın sebebi olan ciltli kitaptaysa delik vardı ve şömizinin içindeydi bu delik şömizde hiçbir hasar yoktu darbe alınan yerden yani kargolamadan önce olmuştu. İlk ve son alışverişim oldu.
Arkadaşlar hemen hemen her siteyi kullanmışımdır. Şu site iyi şu kötü diye ayrım yapmaya gerek yok. Bahsettiğiniz şekilde hasarlı kitapları istisnasız her site gönderiyor! En iyisi denen ilknokta’da bile yaşadım. Biraz şans işi bu. Ha bazılarında ihtimal daha yüksektir ama risk her zaman var. Hiçbir site elindeki kitabı “ayıp olur” düşüncesiyle göndermemezlik etmiyor. Ellerine ne geçerse gönderiyorlar.
İade ve değişim konusuna gelince de yine hepsi aynı derecede kötü, Amazon hariç. Hatta BKM kitap bu konuda açık ara en kötüsüdür. Zira kendileri daha tüketici haklarını koruyan kanunu bile tanımıyorlar!
Hepsiburada’da mükemmel kampanya altın haricinde tüm ürünlerde geçerli

100₺ olan kitapları 50₺ alabilirsiniz