Halka Dünya 5. kitabı üç kere sordum yayınevine. Sağ olsunlar, cevap yazmaya tenezzül bile etmediler. İlk 4 kitabı almama pişman oldum, artık yayınevinden birşey almam.
Halka Dünya kendi içinde okunabilir. 1 'i okuduktan sonra 2 okunmayabilir. 2 okunduktan sonra 3 okunmayabilir. Hikaye devam ediyor denilmese, bittiği kabul edilebilir kitaplar.
Bazen akıcı olmayan diyaloglar sıkıyor ama teknik detaylar ile çok iyi düşünülmüş bir kurgu. Bence okuyun.
Okuyacağım mutlaka, aldım artık. Son kitabı da yabancı bir dilde okurum ama artık Panama’dan ya da başka yayınevinden çıksa da almam. Kitaplıkta tamamlanmamış duracak, gıcık edecek beni her zaman.
Tamamlanmamış, eksik seriler hepimizin kanıyan yarası malesef. Yayınevleri kendilerine zarar veriyorlar bence bu politikalarıyla.
Serileri son kitapta bırakmaları ayrı koyuyor insana. 1. kitapta iptal etseler hadi neyse de oku oku sonuna gel ama final yapmasın.
Evet. Artık yarım kalmış serilere başlamıyorum bile. Hyperion’u bekletiyorum mesela, sonraki kitaplar ne kadar zamana çıkar belli değil. Okumayı da çok istiyorum ama en az iki kitabı çıkmasa almam.
İthaki’den çıkan Ejdergemileri bunun en yakın zaman örneği. Her yıl onlarca eften puften kitap çıkaran firmanın okuyucuların, müşterilerinin güvenini sağlam tutmak için bir kitabı basmaktan kaçmasını saçma ve komik buluyorum ben. Ama verdikleri hiç bir sözün bir gram değeri yok maalesef. En azından benim için.
Son kitabı çevrilmiş olmasına rağmen piyasaya sürülmemiş kitapları kendi internet sitelerinde ucuza ebook olarak satsalar insanlar ondan önce çıkan kitapları da alır. Sen bu seriden vazgeçmiş olsan bile para kazanırsın.
Bu kitabın ciltlisi çıkacak mı acaba, bununla ilgili bir duyuru oldu mu?
https://www.amazon.com.tr/dp/6051869840/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_RZKNC8DFHPRYH75J1QVY
Harlan COBEN sevenler. 11,80 kuruş
Hiçbir fikrim yok ama bence çıkmaz. Farseer muhtemelen çok satılacağı için ve talep de olduğu için ciltli basıldı.
D&R için bir iki garip kod buldum. Çizgiroman alırken çalıştı, o yüzden kitap alırken de çalışır diye düşünüyorum.
20/200 kodu: ELEKTRONIK20D
15/150 kodu: ALERABAT15DR
Çizgi romanları çizgi roman dükkanlarından almanızı tavsiye ederim desteklerimize ihtiyaçları var.
Almadığımı kim söyledi ki? İstanbul’a her ay sağlık kontrolüne gidince dükkanlarını uğrayıp küçük/büyük alışverişim oluyordu. Pandemi çıkınca ne yazık ki çizgi roman karıştırıp alma durumu ortadan kalktı ama İnternet sitelerinden alabiliyorum.
Diğer taraftan internette eski fumetti sayılarını bulmak çok zor ve neresi denk gelirse almak durumundayım. Siz de katılırsınız ki Fumeti çıkaranlar “en çok” destek bekleyenler kısmında aslında… Bizden alın ondan alın demiyorlar yeter ki alın diyorlar. Ölmeye yüz tutmuş bir alan!
Neyse konu uzun ama güzel bir yere değindiniz. Ancak herkes gibi değinip geçmenizden ziyade bir başlık açıp “çizgi roman yayınlayan yayınevi internet alış-veriş siteleri” diye paylaşım yapmanızı daha çok tercih ederdim. Böylelikle daha çok desteklemiş olmaz mıydınız?
Bir kaç görsel paylaşmam gerekirse çoğunun yayınevi dükkanlarından yahut internet sitelerinden alındığı hususunda dip not düşmeden de geçmeyeceğim.
Bunlar da aslında yeni çıkan fumettiler:
Fumettiler de yeni başlayan bir kaç seri var. Mesela TEX WİLLER yahut Mister No yeni sayıları ve ayrıca çok farklı olan iki seri daha var. Zagor Kökler ile Mister No revolution! Bu iki seri renkli ve fumetti ebatlarında değiller ve gerçekten güzeller… Bu konuda başlık açmayı düşünüyordum. İlerleyen günlerde de açacağım…
Ancak “alınmayınız” azizim aklımdan birilerşne “çizgiromanı oradan al buradan al gibi yahut şöyle ya da böyle destek olunuz” diye yorum yazmak hiç geçmedi. Geçmez de! Mesela fumetti konusuna bakınız! Yeter ki satılsın diye forumlarda ne çok yorumlar yapılıyor.
Fumettiler hiç aksamadığı için çok satıyor sanıyordum ama yanılıyormuşum anlaşılan. Eğer forumda fumetti başlığı yoksa açsak iyi olur aslında benim gibi yeni fumetti okurlarının da birçok sorusu olur diye düşünüyorum.
Fumettinin devam etmesi çok satmasından ziyade bu alanda tutkulu insanların yer alması daha büyük bir etken olduğunu düşünüyorum. Çünkü sıfır olarak satın aldığımız bir fumettinin 10-15 yıl öncesine ait basım tarihi bulunuyor.
Ben de yetkin değilim ama aklımda ufak ufak yapmak istediğim çalışmalar var. Kronolojik sıralı listeleri gibi yahut Tex Özel serisinin nasıl bir titizlikle sanatsal çalışma ortaya çıkardıklarından bahsetmek, anti kahraman sayılabilecek mister no veya martin mystere’daki mekanın önemli gibi…
Tex özel serisinde mesela bir çizer görsellerde hareket katmada yetkinken başka bir çizer yüzler konusunda çok iyi, kimisi gölgeler konusunda iyiyken, kimisi atlar ve vahşi batı manzaraları hakkında iyi olabiliyor. Bunlar arasındaki fark o kadar çok yüksek gibi insan şaşırıyor. Günümüzde popüler olan renk patlamalarına nazaran siyah beyazın bu kadar farklı bir şekilde çizgi romanlara yansıyacağını anlatsalar inanmazdım.
Neyse kitap fırsat başlığını daha fazla işgal etmek istemiyorum.
Amacım kimseyi yargılamak değildi.Koleksiyonunuz çok güzelmiş benim de 2 metrelik bir kitaplığım doldu çizgi romanla.Bu forumda yeniyim dediğiniz çok mantıklı yarın liste çıkarıp başlık açmayı düşünüyorum şahsi düşüncelerimle + ve - lerini yazıcam dükkanların.
Amazon’un neden 2 aydır çok satanlarda %50 indirim yapmadığına mantıklı bir açıklaması olan var mıdır? İlk defa bu kadar sabırsız bekliyorum…
Amacınızın yargılamak olduğunu zaten düşünmüyorum. Söylemek istediğim çoğunluğun yaptığı yol göstericilikten ziyade azınlığın yaptığı tecrübelerin paylaşılmasıyla farkındalık oluşturmadır ki sizden azınlığın yaptığını talep etmiştim. İyi ki de etmişim
Liste yapıp başlık açtığınızda benim adımı eklemeniz rica ederim, böylelikle bana da bildirim gelir. Zira listenizi kaçırmak istememekle birlikte dört gözle de bekliyorum. Şimdiden elinize sağlık.
Kodları bir kez daha paylaşayım. D&R kodları:
20/200 kodu: ELEKTRONIK20D
15/150 kodu: ALERABAT15DR