Onu unutmuştum bak öfff
Idefix’e yazdım, aynı gece kargoladılar.
İyi de ne kadar nesnel bir bakış açısı bulunabilir ki? Mesela, Agatha Christie ve J.K. Rowling gibi isimleri rol model olarak göstermissiniz ama bence değiller. Burdan 100 kişiye soralım 100 farklı yanıt alırız.
Woolf’un, Kahlo’ nun ve Beauvoir’ın kapak olmasinin nedenini yasamlarinin mutlu sonla bitmemis olmalarına bağlayarak biraz ayıp etmediniz mi?
Bu isimlerin popüler kültürün saldırısı altında olduğuna ve "suyunun çıkarılması mefhumu"nun vahim bir hale geldigine katılıyorum. İyi ama popüler kültür ikonuna dönüşmekte Che Guevara’nın, Audrey Hepburn’nün veya Virginia Woolf’un suç yok ki! Bu isimler popüler kültürün oyuncağı olmuş diye elimize almayalım mı? Hak ettigi degeri verip kitap kapaklarına koymayalım mı?
Kısaca: bana “bu 4 kitabın kapağına daha iyi 4 isim gelebilirdi” derseniz size katılırım. " Bu 4 kitabın kapağına daha iyi 4 kadın gelebilirdi derseniz Beauvoir hariç yine katılırım. Fakat “bu 3 (Mozart’ı hariç tuttuğunuz için) kitabın kapağındaki isimler kapak olmayı hak etmiyor, sadece populer kültürün poh pohlamasıyla veya yaşamları mutlu sonla bitmediği için kapak olmuşlar” derseniz size ayıp ettiğinizi ve size katılmadığımı söylerim.
Tanrı’nın hakkı Tanrı’ya, Sezar’ın hakkı Sezar’a, Woolf’un hakkı Woolf’a
Aslına bakarsanız, bu tür kitapların sunumda zengin, içerikte zayıf olmasının yarattığı hayal kırıklığını farklı argümanlara böldüm. Söylediklerinizin hepsi var. Alalım diye bildiğimiz, sevdiğimiz yüzlerle cilalayıp satıyorlar fahiş fiyatlara bu kitapları. İçerik dolu dolu olsa herhalde kapaklara bu kadar takılmazdım. Yüzlerin kişiden kişiye değişir olacağına katılıyorum. Mutlu son mefhumu ama maalesef her yerde var. Tekil argümanlara takılmayın: ) Alfa’yı da, Tolkien muhabbetimizde konuştuğumuz üzere, bu mantalitede bir yayınevi olarak görüyorum. Herhalde Remzi’den yahut İş’ten çıkmış olsa kitapları bu kadar gömmezdim (en azından fiyatlar daha makul olurdu).
Arkadaşlar sohbeti başka bir başlıkta tartışırsanız seviniriz zira burası kampanya başlığı.
Bu mantığa göre popülerist olsalar Woolf yerine Rowling koymazlar mıydı zaten? Ki edebiyat tarihi anlatan bir kitabın kapağında Rowling olsa siz de ciddiye alıp okumazdınız bence.
Demek istediğinizi anladım ama “suyu çıkarılanlar” zaten beğenilenler değil midir? Monet dururken niye Kahlo demek elma varken armut mu yiyeceğim demek gibi bir şey. Kahlo yu ikon yapan hayatının mutsuz bitmesi değil,bu kadar acılar yaşayan birisinin acılarını böyle mükemmel sanatlaştırması. İçerikleri yetersiz olabilir o konuda eleştirmekte haklısınız.Ben de mesela Bach severim,kapakta her onu gördüğümde bir fügünü hatırlardım güzel olurdu ama Mozart koymuşlar. Sanırım Mozart’ı 10 yaşındaki bir çocuk bile tanıyordur diyedir,yoksa Bach’tan daha genç yaşta öldüğü için değildir.Popüler olduğu için Mozart’ı küçümseyemem.
Kesinlikle katılıyorum
AMAZON için herhangi bir indirim kodu var mıdır arkadaşlar?
Yeni hesap 25YAZ oluyor bazı arkadaşlarda.
İzmir İstinye Park Penguen Kitabevinde Karanlık Kitaplar serisi kitapları %50 indirimli.
İstanbul Bağdat Caddesindeki tek katlı olanda da aynı şekilde.
Hepsiburada’da 75/20 sepette indirim tanımlanmış. Bakmakta fayda var zira yüzde 26 gibi bir oran oluyor
Bitmiş o kodun süresi,müşteri temsilcisi söyledi.
Yeteri kadar sömürüldü yani.
Şu meşhur zam tahmini ne zaman bilen var mı? Eksiklerimizi ona göre tamamlayalım.
Yeni yıla kalmadan yapacaklarını söylüyorlar ama bir çoğu yeni yıldan sonra yapar gibime geliyor.
Zaten zam haberini günlerdir bas bas bağırıyorlar, o yüzden yılsonunu beklemeyip her an etiket fiyatına yansıtabilirler. Zaten yılbaşı zamanı heryerde %40 %45 indirimler havada uçuşacağı için kimse bakmaz bunların etiket fiyatı zamlanmış mı diye. O yüzden etiket fiyatı yüksek olan kitapları almak lazım. 20 TL olan kitap 25 TL olur ama etiket fiyatı 150 TL olan kitap 200’e yaklaşacak. O yüzden ben çoktandır ertelediğim Dünya Felsefe Tarihinin Oluşumunu idefixden aldım. %40 + %5 ek sepet indirimi yapmışlar. Sepet kodu ile %50 indirime denk geliyor.
Sepete girdiğimde indirim gözüküyordu fakat sepeti temizleyip tekrar kitap eklediğimde indirim tanımlanmadı. Hevesim kursağımda kaldı