Kitap Kampanyaları - İndirimli Kitap Fırsatları

İnsanlar başka bir siteden %35’e aldıkları zaman kendilerine çok daha az kalıyor. Üstelik İlknokta’nın kod, kampanya vs. gibi herhangi bir ayırt edici özelliği de yok. Sanırım cidden dediğiniz gibi kullanmayalım istiyorlar. Sık sık %50 gören bir yayınevini kim %33’ten alır bilmiyorum. Kaldı ki %50 üzerine kod vs. ile alıyorum ben çoğu zaman.

6 Beğeni

@Anita @Lucifer şuan kidega %45 indirimle satıyor. Normalde yayınevinin kendi siteleri daha uyguna vermesi gerekiyor ama yok malesef.

4 Beğeni

Aman Kidega demeyin :frowning: iki haftadır güncel çıkan bir eseri hasarlı gönderdikleri için uğraşıyorum. Doğru düzgün kâle alan, ilgilenen yok. Değişim yapmak bu kadar mı zor ?
Bkm’ den alırım bundan sonra ama Kidega hayır.
Tüketici haklarına başvuracağım.

1 Beğeni

Genelde yayınevlerinin online satış siteleri, özel indirim dönemleri hariç %35 indirimi geçmez. Sürekli %45-50 indirim uygularlarsa tüm dağıtım ve satış sistemini bombalarlar. Mantıken doğrudan satışta daha fazla indirim uygulaması gerekir ancak o zaman da dağıtımcı ve son satıcı sistemi ortadan kalkar. İndirimin bir kurala bağlanmadığı bu sistemde okur indirim takip edecek, en çıkarına olan hangi site ise oradan alacak, başka yolu yok maalesef.

1 Beğeni

Edward Gibbon - [Roma İmparatorluğu’nun Gerileyiş Ve Çöküş Tarihi (8 Cilt Bir Arada) 3 ay önce 282 lira idi. Şimdi en ucuz 470 lira civarında.

2 Beğeni

Hep elim gidiyordu ama çevirisine biraz eleştiri var diye o kadar para vermiyim diyordum

1 Beğeni

Şimdi hiç verilmez hocam. :slight_smile: Daha önce de yazmıştım. Kurgu içeren kitaplardaki hatalar, orijinalinden daha farklı anlaşılmasına sebep oluyor. Ama tarihi belge niteliğindeki kitaplarda; eğer ki tarih sıralamasında, olayın gerçekleşme biçiminde bir hatayı barındırmıyorsa, bence küçük hatalar telafi edilebilir. Evet İndie’nin çevirisinde hatalar var, ama bu okuyucuyu metinden uzaklaştırmıyor.

1 Beğeni

Bakalım 2022 sonunda indirime girerse o zaman ekonomik durumumuz el verirse alırız :slight_smile: . Birkaç yerde bu eserin yazılmış en iyi eserlerden biri olduğunu okumuştum.

1 Beğeni

Evet hocam kesinlikle, Roma Tarihi üzerine yazılmış en kapsamlı eser. Üstü çıkmaz. :slight_smile: Bizans okumaları yaparken ara ara bakıyorum.

1 Beğeni

2022’de İdefix’te hiçbir kod çalışmıyor sanırım. 2022’de kod kullanabilen varsa ve paylaşırsa harika olur.

Gereklişeyler yayınevinin sitesi de indirim oranını %35 den %25’e düşürmüş. Yayınevi sitelerinden alışveriş yapanlar oranlara dikkat etsin.

Bordo Siyah hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Ben Ötüken Yayınevi Belma Aksun çevirisini okumuş, çok beğenmiştim. Robinson Cruise, bir adamın bir adaya düşme hikayesinden çok daha derin bir kitap. O sebeple genelde kötü ve eksik çeviriler yapan Bordo Siyah Yayınevini önermem.

1 Beğeni

1995’den kalma genel kafaları şöyle çalışıyor. onlarla direk çalışan dağıtıcı, kitabevi vs… onlardan genelde %40-45-50 ile alıp 10 puan eksiğine satarlar. Bunlar kendi sitelerinde %40 ile sattıklarında dağıtıcı vs… hemen bunlara ağlayıp geliyor biz satamıyoruz senin yüzünden diye. Bunlar da sektörde daha çok dağılabilmek için kendi sitelerinde düşük indirim ile satıyor.

Bu kafa tamamen internet öncesi kafadaki kişilerin satış-pazarlamanın başında olmasından kaynaklanıyor. Alışkanlıkları, düşünce biçimleri böyle. Kısaca eski kafalılar.

TR’deki yayınevlerinin hiçbirisi dijital pazarlama, mailing pazarlaması, seo-sem gibi kavramları -özellikleri kullanmasını bilmiyor. İnternet siteleri bu yönde değil, bir tek Alfa Kitap’ın yeni sitesini çok beğendim, baya işlevsel olmuş ama onlar da kullanmıyor. Bu yönde kişi istihdam etmiyor.

Özellikle bizim ülke gibi nakit para ihtiyacı çok fazla olan yayınevleri tam tersi işler yapıyor. Şu ekonomik sıkıntıda halen çek-senet-vade ile iş yapıyorlar. Baskı maliyetleri nakit yapılıyor ama kitabın satışından gelecek para 12 ay gibi saçma vadelere bağlanıyor.

Yapmaları gereken şey, kendi kitaplarını en uygun şekilde kendi sitelerinden, yoğun şekilde dijital pazarlama bütçeleri ayırarak satışın büyük bölümünü kendilerine yönlendirmek. Kitabevleri, dağıtıcılardan banane yani, kitabı basan benim-tanıtan benim kitabevi napıyor hiçbir tanıtım yapmadan pastadan pay kapıyor. TR’de toplasanız 5 tane büyük kültür kitabı dağıtıcısı kaldı. Çok değil 5 sene sonra bunlar da yok olup gidecek, en büyüklerinden birisi battığında sektörü parçalayıp atacak. Bu sürede satışını kendisi yapmayan yayınevleri büyük-küçük kim olursa olsun batacak maalesef.

Bu yüzden bu 35’i 33 yapmış gibi küçük rakam oyunları çok saçma geliyor bana.

8 Beğeni

Çocukken bu kitaplardan okumuştum ama yanlış hatırlamıyorsam dışı siyah değil mordu yani benim okuduğum farklı bir seri olabilir. Boyutu el broşürü kadar ancak boyu biraz daha uzun. Hikayeleri çizimlerle destekliyorlardı ama tam metin değildi hatırladığım kadarıyla. Bir çocuk için iyi ama şu an verseler okumam diye düşünüyorum.
Edit: benim çocukken okuduğum masal serisiymiş, hatta kapakta 1. ve 2. sınıflar için yazıyor :grin:. Sizin attığınız normal roman gibi gözüküyor yani dediklerimi unutabilirsiniz :grin:.

2 Beğeni

Ben de çocukken bu yayınevinden kitaplar okuduğumu hatırlıyorum, o zamanlar kitap mor renkteydi ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tam metin değildi. En azından ben böyle hatırlıyorum çünkü 1-2 günde Peter Pan’ı bitirebiliyordum ve yaşım çok ufaktı.

Edit: Yukarıdaki arkadaş tam metin demiş, belki farklı bir seridir. Bilemedim. Alın, beğenmezseniz en kötü iade edersiniz :joy:

1 Beğeni

Hepsiburada uygulamasında “Tıkla Kazan” var şu anda. Belki şans sizden yana olur. :grin:

1 Beğeni

Her seferinde sizin sayenizde fark ediyorum Tıkla Kazan’ı. Çok teşekkürler.

1 Beğeni

Rica ederim. Aslında ben de telefonuma gelen sms bilgisi ile haberdar oluyorum. O da olmasa kaçırırım kesin. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2-3 gündür 10 TL kazanıyorum bunlar keşke birikse tek başına işime yaramıyorlar.

1 Beğeni