Kitap Kampanyaları - İndirimli Kitap Fırsatları

Gerçekten sinir bozucu bir uygulama oldu. Gün geçtikçe hevesimiz daha çok sönüyor.

12 Beğeni

Berbat bir durum bu. Ne kadar kazık yediğimizi bile anlamayacağız. Kazığı her türlü yiyoruz bari ne kadar olduğunu bilip öyle yiyelim.

6 Beğeni

Yayınevlerinin kendi sitelerinde şuan için bir değişiklik yok.

Açıkçası ben daha tedirginim. Eğer indirim olacaksa son 30 gün baz alınarak indirim uygulanacak gibi bir durum vardı yeni uygulamada. (Tam bilmiyorum bakmadım, farazi konuşuyorum) Bu bir önlem mi şimdi? Tam olarak neyi engelliyor? Ne kadar kazıklandığımızı anlamamıza mı engel oldular?

Bence arkadaşlar yüzde 45 filan yok artık. Siteler güncellendiği anda tek fiyat gibi bir durum olacak. Bir site yüzde 50 yaparken öteki yüzde 35 gibi bir durum artık söz konusu değil. Yayınevlerinin belirlediği fiyattan satılacak artık. Belki kupon kodu veya sepette indirimlerle biraz daha ucuza gelecek ama asıl fiyatın ne olduğunu bilemeyeceğiz. Bir sene sonra bu fiyatlar normalleşir.

6 Beğeni

Bundan sonra çıkarttığım listedeki kitapların , fiziksel mağazadan fiyatlarını alıp, liste fiyatı kabul edip, internet sitelerinden karşılaştıracağım. Sanırım nereye yönlendirildiğimizi görmüşüzdür…

6 Beğeni

Bundan bir sonraki aşama “fiyat yazmıyoruz. Siz alın, kredi kartı bilgilerinizi verin, biz çekeriz” olacak sanırım.

22 Beğeni

Geçen de yazdım, aynı uygulamayı Amazon da yapıyor. İndirim yüzdesini yazmıyor çakallar.

Benim aklıma gelen tek mantıklı açıklama dediğim gibi abartılı etiket fiyatlarını artık okuyucunun görmesini istemiyorlar. Petrole zam geldikçe haliyle kağıda da geliyor. Demek önümüzde daha bir çok zam var ki biz bunları etiket fiyatlarını göremediğimiz için hissettirmemeye çalışacaklar.

5 Beğeni

Ya cidden alışveriş yapacağım zaman D&R a falan gidip barkod okutucunun önüne kamp kurup bir yandan sitelere bakacağım sanırım.Başka türlü olmayacak yani.

1 Beğeni

Ejderha Dövmeli Kız serisi dün 203 tl’ydi, bugün 302 tl olmuş :astonished: Bu nasıl iş anlamadım.

2 Beğeni

Sanırım bu fiyat belirsizliği ve anlaşılmazlığı ile yayınevleri Nisan’a kalmaz feryat etmeye başlar. El atından sabit fiyat geldi bana kalırsa. Çaktırmadan geçtiler. Güven ortamı bana göre hasar görmüştür. Şu an tamamen güvenimi yitirdim. Diğer açıdan bakarsak artık internet sitelerine de girmeye gerek kalmadı çünkü yüzde 50 indirim demek müşteri çekmek demekti ve artık bu hayal oldu. Mağazalara gideceğiz. Mağazalarda da bu fiyatlar olacaktır tahminimce. Daha çok isyan edecekler bence ama ne ekersen onu biçersin demişler. Bırakın kitap almayı okuma şevkim bile kalmadı. Alışkanlığım olmasa çoktan okumayı bırakırdım sanırım.

Petrole zam demek ambalaj demek en başında. Her şeye zam demek.

12 Beğeni

Alışveriş mağazalarındaki kitapçılarda bile alışveriş yapmak demeyim de kitap incelemek ızdırap oldu. Hiçbir kitapta etiket fiyatı yok artık. Sürekli kasada barkod okutuyoruz.

Bu arada çoğu kitapçıda barkot okutucu var aslında ama çok kenarda köşedeler.Bir bakın o köşelere kesin vardır.

Dün bende Wulf Dorn seti aldım. Bugün fiyat değişmemiş. O sete özel olmuş olabilir mi

1 Beğeni

Bence artık etiket basılır. İnternet ile aynı fiyatlar olacaktır. Mağazaya da gitmeye gerek yok. Bizim gibi insanların mağazaya gitmesi ayrıca çalışanlar için acı verici bir durum olacaktır. Sen 30 kitap bakmak istesen ben 30 kitap bakmak istesem kimse kusura bakmasın ama raftan alıp barkod tarayıcının başına gidip hepsine baktıktan sonra yerlerine koyamam. Lcw mantığına döner bu. Dene dene bırak kabine.

3 Beğeni

Mağazaya gider sayfaların tek tek fotosunu çekeriz artık. :joy: :joy: :joy:

Buna izin vermezler bence. Suç kapsamına girebilir. Bugünden sonra aslında yüzde 20 ile 35 arasında değişen yayınevi fiyatları net fiyat oldu. Marketten salça almak gibi. Bazen indirime girer 30 liralık salçayı 29.70’den alırdınız ama bu biraz zaruri bir durum. Salça yerine tuz, su vs. de koyabilirsiniz. Olmazsa olmazlar yani. Büyük yayınevlerinin bile şu an şiddetli bir depreme gebe olduklarını düşünüyorum.

Evet, etiket fiyatları psikoloji bozuyordu ama indirim yüzdeleri de bunu atlatmamıza veya kendimizi kandırmamıza müsade ediyordu. Artık nasıl derseniz. Fakat şu an sadece bozuk psikolojimizle tavana bakıyoruz. :slight_smile: Kendimizi avutacak, haklı sebepler bulacağımız bir veri kalmadı elimizde. Benim psikolojik eğilimim bundan arınmaktan geçer, hemen hayatımdan çıkartırım. Benim gibi çıkanlar olacaktır.

Şu son birkaç zamandır resmen 30-50 yıl geri gitmişiz gibi hissediyorum. Her şeyi en baştan inşa etmek lazım. Korsanla mücadele yine yeniden. Resmen koca bir defter kapandı. Sadece kitap değil. Her şey için bu böyle. Eskiden makarna almak bile (en azından bizim için) tuhaftı. Kola filan lükstü. Çok net hatırlıyorum bazı şeyleri. Bazı şeyler yalnızca bayramlarda alınırdı. Mümkünse aileler bir arada yaşardı. Akşam hava kararınca yatılır, aydınlanmaya başlar başlamaz kalkılır ve gün ışığından faydalanılırdı. Çünkü her şey pahalı gelirdi. Nedense buraya doğru geri geri ilerliyormuşuz hissinden arınamıyorum.

6 Beğeni

Artık indirimi bilemeyeceğimiz için bu konuyu kilitleyip, rıhtımın karanlık bir köşesine kaldırabiliriz.

4 Beğeni

Ben bir nebzede olsa Kitapyurdu Platin üyelikten dolayı %5 te olsa orda o indirimi görünce pisikolojik baskıyı hafifletiyorum. :smiling_face:

Tabi şaka bir yana ülkede durum gittikçe kötüleşmeye başladı maesef. Pandemi üstüne brde savaş çıkması tüm sektörleri etkiledi.

3 Beğeni

Hangi fiyattan yüzde 5? Misal Alfa kendi sitesinde yüzde 35’ten yukarı indirim yapmaz ama şu site yüzde 40 yapar, öteki kodla yüzde 42’ye gelirdi. Şimdi bu yüzde 5 acaba yüzde 30 üzerinden mi, yüzde 35 üzerinden mi yoksa başka bir şey mi? Dediğin kitabı yeni sisteme göre örnek alırsak etiket fiyatı 34.55 ki bu kısa sürede 35’e evrilecektir. O zaman yeni etiket fiyatına göre yüzde 5 indirim var. Bilemiyorum. Bu da eski sisteme göre muhtemelen yüzde 32-33 filan eder.

Neyse, olumlu tarafından bakalım. Kredi kartlarına artık ihtiyacım kalmadı. :joy:

Merak ettiğim bir durum var. Bu gıda için değil miydi sadece? Trendyol filan da bu sisteme dönecekse eğer çok büyük problem. Eğer sadece gıdaysa kitap ne alaka?

2 Beğeni