Kan ve Külden’i okuduğunuz videonuzu izlemiştim, çeviriden bahsetmediğiniz için şaşırmıştım diye hatırlıyorum. Zira benim gördüğüm en berbat ikinci çeviriydi Kan ve Külden’in çevirisi, birincisi de 6:45’in Philip K. Dick - Aksın Gözyaşlarım Dedi Polis’ti.
Bahsetmiştim aslında bahsetmemek mümkün mü? Hatta şimdi baktım hayatımda okuduğum en kötü çevirilerden biri demişim gerçekten de öyle… Dex bu işi hiç beceremiyor sanırım bu aralar hep kötü çevirilerini okuyorum.
Ben yanlış hatırladım o zaman, kusura bakmayın. Dex gerçekten çeviri konusunda Sarah J. Maas kitapları haricinde hiç özen göstermiyor. Gerçi Hilal Şehir’in çevirisini de Kan ve Külden’in muhteşem çevirmeni yapmış.
Ben Hilal Şehir’i de hiç sevmedim zaten çeviri olarak (kitap olarak da sevmedim ben gerçi) Kan ve Külden serisinin diğer iki kitabını ingilizce okudum çevirisinin gerçek üslupla alakası bile yok. İngilizce bilmesem serinin devamını okumazdım. Cytonic de almayacağım ingilizceden devam
Kan ve Külden çevirisi yüzünden yarısından sonrasını ben de İngilizce okumuştum. Yayınevi işini yapmıyor, bir de diğerlerinden daha pahalıya kitap satıyor, akıl almaz.
22.30’daki Tıkla Kazan için seçili kitaplarda kargo bedava.
Uygun fiyatlı, alınabilecek kitap tavsiyesi
https://www.hepsiburada.com/perde---yedi-blmlk-bir-deneme-p-KCAN353?url_src=and-product-detail
Kategorilere göz attım ancak nereye yazacağımı bilemedim o yüzden buraya yazmak durumunda kaldım kusura bakmayın. Neil DeGrasse Tyson kitapları neden doğru düzgün basılmıyor Türkiye’de? Bu kitapların tamamının telif hakkı güncel olarak birisine mi ait? Bu konuda herhangi bir bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.
Teşekkürler 5tl çıkmıştı Perde’yi almış oldum 7buçuk tl’ye.
Yahu kargo bedava var 5 tl bile olsa kitap alıcam gidiyor 250-50 cep telefonu aksesuarı veriyor siparişlerimin tamamı kitap be.
Rica ederim, keyifle okuyun.
Deneme sevenlere oldukça uyguna gelen Tahsin Yücel’in Can Yayınlarından çıkan kitabı
YAZIN VE YAŞAM 13.40 tl
https://www.hepsiburada.com/yazin-ve-yaam-p-KFNCAN31?url_src=and-product-detail
HB bana da bu kez sağ olsun 10 TL verdi.
37.60 TL’ye Billy Summers aldım. Galiba toplamda liste fiyatı üzerinden yüzde 55 gibi bir indirim oldu.
Kitap 27 veya 28’inde çıkacaktı, şimdi bekle kitap gelsin.
Ben bu yeni fiyatlandırma işinin içinden çıkamadım dostlar. Eskiden bakardım, A sitesi %35, B sitesi %40, B’den alırdım. Şimdi tek tek tüm siteleri gezmek gerekiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bunun bir kolay yolu yok mu?
Kitsort gibi kitap fiyatlarını sıralayan uygulama ile
Daha ilk denemem fiyasko oldu. Site üzerinden Hasan Ali Yücel Serisi’nin yeni kitabı “Heraklesoğulları” na baktım. En uygun fiyatı Kidega’dan 11,70 TL olarak verdi.
Kitap Idefix’de 10,80 TL.
Fikir vermesi açısından ben kullanıyorum ve memnunum. Ama kitabinabak.com’un yanında mutlaka idefix, odakitap, babil, bkmkitap gibi sitelerden de manuel kontrol yapıyorum.
Bahsettiğiniz tekil örnek için çok az seçenek sunmuş ilginç bir şekilde. Çok fazla ürüne indeksleme yaptıkları için bir önceki indekste Idefix’te bu ürün kalmamış bitmiş vs. olabilir.
İzlediğim yol benim de bu. @god
Son zamanlarda sürekli değişen kitap fiyatları, sepette indirimler, stok sorunları veya bazı reklam anlaşmalarından dolayı sıralamaya dahil edilmeyen (bu çoğu zaman BKM oluyor) gibi etmenleri dikkate almak lazım.
Ben ilgimi çeken kitapların fiyatlarını çıktığı anda kaydediyorum. Alacağım zaman veya kitap yüksek indirime girdiği zaman kaydettiğim fiyatı baz alıyorum oran olarak. Tabi bu ekonomi kötüye gitmeden önce çok iyi işliyordu ama şu an zam furyası nedeniyle eski randımanı almak zor olmaya başladı. Ben de kitap alımımı minimuma indirdim diğer sitelerden ama Amazon çılgınlık falan yaptığı zaman yine listemdeki fiyatlarla karşılaştırırak alıyorum.
Bkm için 100 yahut 200 tl üzeri indirim kodu varsa paylaşır mısınız? Birde Bkm’den uzun zamandır çizgi roman almıyorum son aylarda Bkm’den çizgi roman alanlar var ise kondisyonu hakkında bilgi verebilir mi? İdefix kodu var fakat bugün gelen cildin durumunu gördükten sonra hazır sepeti almaya cesaret edemediğim için kod bulursam Bkm denemek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
BKMSUU
IR000YJEWC
BNUROJHHIW
QV15X1YAVI
Güle güle kullanın