Kitap Kampanyaları - İndirimli Kitap Fırsatları

İngilizce kitapları uyguna bulmak zor oluyor. Şu hesap piyasaya kıyasla daha uygun satıyor ancak. İlgilenen varsa buyursun.

6 Beğeni

Pegasus’tan bahsediyoruz. Ben diğer 3 kitabın çıkmasını bekleyeceğim. Güzel bir kutulu versiyonu çıkarırlar. Hem başlamamış olurum. Hem aldığıma pişman olurum.

1 Beğeni

Amazon’un bahar indirimleri de fos çıktı.

Dolar da artışta zaten ve en fazla 1 aya bütün yayınevlerine bir zam bombardımanı daha gelir.

6 Beğeni

Zaten basılmış olan kitaplara zam gelmesi saçma değil mi? Bunu yayınevlerinin işgüzarlığı olarak görüyorum. Yeni baskılara zam olabilir ama hali hazırda matba, telif ücretleri artmamış olan kitaplara yapılan zammı ahlaksızca buluyorum.

11 Beğeni

Mantıken evet. Ama mantık ne arasın bizim ülke sınırları içinde? Ülkecek sıyırmış durumdayız.

4 Beğeni

Pegasus Trendyol mağazasında hem %50’ye yakın indirim hem de çoğu kitapta 4 al 3 öde var. Almak için kampanya bekleyen varsa duyurulur. :slightly_smiling_face:

(İndirim %20 gözüküyor ancak etiket fiyatları düşük yazılmış.)

2 Beğeni

Değil. Ticari olarak, zam yapmamaları yanlış olur. Zamlar geçmiş değil, gelecek maliyetlere göre yapılır zira.

Bir örnek vereyim. 100 bin TL maliyetle malzeme ithal etmiş ve bunun için de biriyle 110 bin TL karşılığı anlaşmış olayım. Ancak beklenmedik dolar artışı sebebiyle maliyetim 120 bine çıkmış olsun. Ben şimdi o malı 110a satarsam, kar etmeme rağmen aynı malzemeyi alamıyorum. Bu yüzden de dolar artışı öncesi malzemeyi getirmiş olmama rağmen yeni maliyetleri hesaba katmam gerekiyor.

21 Beğeni

Bu açıdan düşünmemiştim. Aydınlattığınız için teşekkür ederim.

4 Beğeni

2 saattir şu olayı açıklamaya çalışıyordum, dilim dönmemişti. İşletme okumadığımdan zaar :slight_smile: Ben de teşekkür ederim açıklamanız için.

5 Beğeni

Bu durum dolar kurundaki artış için doğru ancak dolar düştüğü zaman indirim yapmıyorlar o da ayrı konu :slight_smile:

5 Beğeni

Yaklaşık bir kaç saat önce bu kitabı paylaşacaktım 26 tl’ye düşmüştü.Amazon’a tekrar girdim ekran görüntüsü alıp burada paylaşmak için ama 33 tl olmuş arkadaşlar…

3 Beğeni

İyide sermaye yoksa zaten iş yapamazsın ki.
Elimde 10 TL olsun, 10 TL ye mal aldım malı yüzde 10 kârla satsam +1 TL kârda oluyorum.Yani elimde 1 TL kalmış oluyor. Şimdide 10 TL’den aldıktan sonra alacağım mal yüzde 10 arttı diyelim yani 11 TL oluyor. Ben yine ilk aldığım fiyattan yüzde 10 kârla sattıktan sonra elimde 0 TL kalmış oluyor ama Yeni malı alırken 11 TL’den alıp yüzde 10 karla satarak 1.1 TL yani ilk kârımdan daha fazla kâra girmiş oluyorum.

1 Beğeni

Ama anlaşma Tl üstünden vadeli ise senin karşı tarafa vade sonunda vereceğin para değişmez iken zam sayesinde kazandığın para Tl cinsinden artıyor. Yeni anlaşmayı Tl cinsinden daha yüksek paradan yapsan bile gene o vadeli olacağı için o parayı o an cebinden çıkarmış olmayacaksın. 3. anlaşmayı yaparken 2.yi ödüyor olacaksın. Anlaşmasına dolar karıştırmayan, vade, senet üzerinden uzun süreli anlaşma yapanlar karlı çıkıyor bence bu zam olayından.

2 Beğeni

Bu satıcıdan daha önce alışveriş yapan oldu mu? Varsa kitapların kondisyonları nasıl ve kitaplar orijinal mi? Cevaplarsanız sevinirim.

2 Beğeni

Dolar düştüğünde maliyetleri de düşmüyor, o malı zaten yüksek fiyattan almış oluyor.

2 Beğeni

@Jaehaerys Birkaç gün önce bu haberi paylaşmıştım. Korsan kitapları internet üzerinden satan bir çete yakalanmış.

Bence dikkatli olun.

Yakalanan kitapların , çoğunun tıp kitabı ve yabancı dil kitabı olduğu, bunların orijinal ve bandrollü olduğu iddia edilerek internet ortamında satışının yapıldığı tespit edildi.

4 Beğeni

Bildiğim kadarı ile orjinal, sıfır ve bandrollü ürünler. Daha önce bir kere alışveriş yaptım Stephen king’in 11/22/63 kitabını almıştım. Kargo ile 58 TL’ye denk gelmişti sanırım. Tekrar alışveriş yaparım herhalde çünkü ingilizce kitap bulmak kolay değil ne yazık ki.

@murgul alırken ben de korkmuştum acaba korsan mı diye ama kapaktaki kabartması dan, bandrolüne her şey tamdı üründe. Belki arada korsan ürünü vardır satıcının bilemem. Ama kendi aldığım için konuşacak olursam kesinlikle orjinaldi.

3 Beğeni

O satıcıdaki en büyük problem kitapları “sıfır jelatininde” diye satması. Kitabı nereden alırsanız alın, düz karton kapaklı paperback yada mass market paperback kitaplar istisnai durumlar hariç jelatinlerek satılmaz. Bir ihtimal kendi jelatinliyordur diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Kitaplar böyle zamlanmaya devam ederse daha artacak gibi duruyor.

3 Beğeni

Bu hepsine jelatinli yazma olayı bana da garip geldi.

1 Beğeni