Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

Bunları burada bulabilir misiniz bilemedim… Neden olmasın. Benim okuduğum en yakın örnek belki sizin için de bir yan okuma olabilir:
Genç Bir İşadamına Öğütler - Emre Yılmaz

1 Beğeni

Benim bildiğim en uzak diyarlara götüren kitap Üç Cisim Üçlemesi. Bir bakmanızı tavsiye ederim.

4 Beğeni

Evet hocam biliyorum o seriyi ve listemdeydi. Fakat sanırım bir tane kitabının baskısı kalmamış ve bundan dolayı set halinde satılmıyor diye biliyorum o yüzden okumayı erteliyorum. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim :blush:

• Gerçi BKM de varmış ama fiyat olarak tuzlu gibi.
1 Beğeni

Ortadoğu insanının zihniyetini, o zihniyetin nasıl oluştuğunu anlatan kitap(lar) önerebilir misiniz?

1 Beğeni

Merhaba herkese. Öykü kitaplarına karşı ön yargım vardı ama son dinlediğim öykü kitaplarından sonra sanırım bu düşüncem kırılmak üzere. Sormak istediğim, sizin için en güzel, en muhteşem, en olmazsa olmaz, en tekrar tekrar okuyabileceğiniz öykü kitabı (ya da kitapları) hangisi?

2 Beğeni

Öykü kitapları derken hangi türü kastettiğinizi anlamadım ama bilim kurgu seviyorsanız Philip K. Dick’in bütün öykülerini tavsiye ederim.

2 Beğeni

Türün önemi yok. Hepsi olur.

PKD’yi yazdım, teşekkürler.

1 Beğeni

Uzay Gezgini Tuf oldukça güzeldi. Novellaya kayabilirim dersen Phoenix’in meşhur Efsaneler I-II de tavsiyedir.

4 Beğeni

Bunu Ahmet de çok övmüştü. Bakayım buna da.

Novella her daim OK benim için. Bu kez daha çok öykü kitaplarına odaklıyım.

4 Beğeni

Sherlock Holmes Bütün Hikayelerini önerebilirim. Polisiye, gizem seviyorsanız.

1 Beğeni

Beni lisede kitap okumaya alıştıran ve en çok etkileyen de Ömer Seyfettin olmuştu. Hiç alakası olmamasına rağmen sadece hikayeleri kısa diye çocuk kitabı yazarı ön yargısı vardı lise zamanlarımda. Ki okurken gören arkadaşlarımın küçümsediklerini hatırlıyorum. Oysa tarihi, siyasi, psikolojik çok yönlü hikayeleri var. Hatta şu an aklımda canlandı. İstanbul’da lüks restoranların mutfaklarının arka yüzlerini anlatıyordu. Yüz sene önce böyleyse şimdi nasıldır demiştim. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba,

Muhtelif Evhamlar Kitabı - Ömür İklim Demir
Mutedil Dalgalı - Ömür İklim Demir
Rüzgârın On İki Köşesi - Ursula K. Le Guin
Ginza Hayaleti ve Diğer Öyküler - Keikiçi Osaka
Aynalar Cehennemi ve Diğer Öyküler - Edogawa Rampo
Sherlock Holmes-Bütün Öyküleri - Arthur C. Doyle
Sarıyaz - Mahir Ünsal Eriş
Ama Fareler Uyurlar Geceleyin - Wolfgang Borchert
Tortu - Selçuk Baran
Ben, Robot - Isaac Asimov
Korkuyu Beklerken - Oğuz Atay
Nohut Oda - Melisa Kesmez
Şişhane’ye Yağmur Yağıyordu - Haldun Taner
Yıkılmış Kadın - Simone de Beauvoir
Moskova’da Yanlış Anlama - Simone de Beauvoir

İlk aklıma gelenleri yazdım, hepsini severek okumuştum.

7 Beğeni

Mine Söğüt’ün öykü kitapları Gergedan ve Deli Kadın Hikayeleri çok farklıydı. Yarattığı etki farklıydı, çok severim.
Roza Hakmen’in çevirdiği New York Köleleri kitabından birkaç öykü okudum geçtiğimiz günlerde, öykülerin ortak bir teması var. O kitabı da sevdim.
Thomas Bernhard’ın Ses Taklitçisi kitabı kısa, 1 sayfalık öykülerden oluşuyor. Benim sevdiğim bir öykü kitabı ama kimi okurların pek sevmediğini de gördüm.

3 Beğeni

Güneşin Altın Elmaları - Ray Bradbury

3 Beğeni

Hocam sana hem fantastik hem sesli öykülü bir şeyler bulabilir miyim diye bakındım ama olmadı :smiley: Benim de aklıma Efsaneler 1-2 geldi. Sonra Witcher 1-2 geldi aklıma, ilk iki kitap öykü öykü gidiyordu. Okuması da basic, popüler de olunca seslisini de yapmışlardır belki dedim ama resmi seslendirmesini yapan olmamış sanırım.

Youtube da böyle bir şey denk geldi ama iyi midir kötü müdür bilemedim, sesli kitap konusunda tecrübe sende :smiley: Arabada falan gider belki;

Kanalda Drizzt falan da seslendirmişler, telif melif hak getire :joy: .

2 Beğeni

Bunları biliyorum. Neye istinaden çekip yayınlamışlar ben de bilmiyorum. :slight_smile:

Tüm öneriler için teşekkürler. Başka “vurucu” öykü kitabı önerilerini bekliyorum, daha sonra hepsini derleyeceğim.

2 Beğeni

Gözüm kapalı tavsiye ederim. Çok güzel öyküler var hepsinde.

8 Beğeni

Tortu - Selçuk Baran
Yelkovan Yokuşu - Selçuk Baran
Kış Yolculuğu - Selçuk Baran
Aşksız İlişkiler - Samuel Beckett
Hiç İçin Metinler - Samuel Beckett
Echo’nun Kemikleri - Samuel Beckett

Yazarların bütün kitaplarını okudum. Genelde tekrar okuduğum öyküler… Farklılıklarıyla dünyamda her zaman iz bırakan kitaplar oldu.

5 Beğeni

Vüs’at O. Bener’in Dost Yaşamasız kitabını çok sevmiştim. Biraz karamsar bir yapısı var. Ama üslubu çok farklı, kelimeleri ekonomik kullanıyormuş gibi bir hissiyat vermişti. Leblebici diye bir öyküsü vardı Bener’in (sanırım bu kitabındaydı), öykü 4 sayfaydı ama öylesine anlatmış ki rüya gibi, uzun uzun yaşıyorsun ama kısacıkmış aslında.

Sabahattin Ali’nin öyküleri de çok güzel bence. Korkuyu Beklerken de biraz karamsarlık içermekle birlikte çok iyidir.

5 Beğeni

İlk önereceğim Korkuyu Beklerken olur. İki kere okudum, tiyatroda izledim falan bayılıyorum yani.
Stefan Zweig’ ın kitapları çok iyidir. Özel olarak O Muydu?, Bir Zanaatla Beklenmedik Bir Karşılaşma, Sahaf Mendel ve Olağanüstü Bir Gece kitaplarını çok beğenmiştim. Jules Verne’ in Zacharius Usta kitabı da hoşuma gitmişti aslında çok vurucu olmasa da onu da söyleyeyim. Onun dışında Sabahattin Ali’ nin Değirmen ve Sırça Köşk kitapları güzeldi. Japon Klasiklerinden de Dazai’ nin Yeşil Bambu ve Diğer Fantastik Öyküler kitabına bayılmıştım. İçerisinde vurucu olduğunu düşündüğüm birkaç hikaye vardı.

2 Beğeni