Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

William Sydney Porter yani nam-ı diğer O’Henry. Bana öyküyü sevdiren yazardır kendisi.

2 Beğeni
4 Beğeni

Bir de Sait Faik Türkiye’de öykücülük denilince olmazsa olmazdır. Bütün kitaplarını gözünüz kapalı alabilirsiniz. Onun dışında aklıma Mehmet Erte geliyor aklıma. Stanislav Lem’den Siberya da müthiştir.

6 Beğeni

Arkadaslar 2 çesit öneri isteyecegim,birincisi gerçekten uzun zamandir kitap okuyamiyorum beni bu durumdan cikaracak cok uzun olmayan kitap önerileri var midir? İkincisi ise bi tür direkt,manchester by sea diye bir film var belki biliyorsunuzdur,bu tarz böyle dramatik,okurken çok yormayacak ama insanin içine işleyecek buruk hikayeli,kisaca dram konulu kitap önerileri var midir?

Modern İskandinav Edebiyatı size ilaç gibi gelecektir. Okuyup beğendiklerimlerim size yol gösterecektir. Erlend Loe (Naif.Süper, Doppler serisi, Kadının Fendi), Per Petterson (At Çalmaya Gidiyoruz), Peter Stamm (Uzağın Ötesinde), Vigdis Hjorth (Miras).

3 Beğeni

image

TARİHİ KENTLER SERİSİ

image

image

3 Beğeni

5 Beğeni

image

5 Beğeni

Rus klasikleri için önerdiğiniz bir yayınevi veya çevirmen var mı?

1 Beğeni

İş Bakası Yayınları Hasan Ali Yücel Klaskleri iyidir.

4 Beğeni

Shakespeare için biyografi önerisi verebilirmisiniz?

1 Beğeni
  1. Park Honan - Shakespeare: Bir Yaşam (Yapı Kredi)
  2. Stephen Greenblatt - Muhteşem Will: Shakespeare Nasıl Shakespeare Oldu? (Everest)
  3. Mina Urgan - Shakespeare ve Hamlet (Yapı Kredi) [Uzun zamandır maalesef yeni baskısı yok. Ben sahaftan eski Cem Yayınevi baskısını almıştım.)
  4. Terry Eagleton - William Shakespeare (Ketebe)
  5. Shakespeare Kitabı: Büyük Fikirleri Kolayca Anlayın (Alfa) [İngilizce PDF’sini bulup fotokopiye bastırıp okumuştum.)

İlk iki kitap tam anlamıyla biyografidir. Diğer üç kitap ise içerisinde kısa biyografi barındırmakta ve ağırlıklı olarak oyun analizlerine odaklanmaktadır.

Forumu daha çok anonim olarak kullanıyorum. Bu sorunuza yanıt verebilmek için e-posta adresimle bağlandım. Umarım bir faydam dokunmuştur.

6 Beğeni

Tesəkkurederim çok faydalı oldu :+1::blush:

2 Beğeni

Rica ederim. Shakespeare amca 2019 yılında bana düzenli okuma kazandıran yazardır. O yüzden yeri benim için çok değerlidir. Okuduğum üniversite bölümünde derslerde bol bol eserlerini işlememiz bana yeni bir kapı açmıştır.

3 Beğeni

Köpek ve kediler hakkında tarihlerini anlatan bir kitap arıyorum. Nasıl türlere ayrıldığını, hangi türlerin nasıl oluştuğunu vs. içeren bir kitap biliyor musunuz? Ayrı ayrı da olur. Biraz araştırma yaptığımda bu tarz bir kitap bulamadım. Bilen varsa önerilerini bekliyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Böyle -basit ama çok araştırma isteyen- şeyleri yapay zekaya sormak çok işe yarıyor.
Köpekler:

• “The Dog Encyclopedia” - DK Publishing
  • The Complete Dog Breed Book" - DK Publishing
  • “Dogs: Their Fossil Relatives and Evolutionary History” - Xiaoming Wang and Richard H. Tedford
  • “The Genetic Basis of Dog Domestication and Breed Formation” - Edited by Elaine A. Ostrander
  • The Dog: Its Behavior, Nutrition, and Health" - Linda P. Case

Kediler:

• “The Cat Encyclopedia: The Definitive Visual Guide” - DK Publishing
  • “The Complete Cat Breed Book” - DK Publishing
  • “Cats: Their Points and Characteristics” - Gordon Stables
  • “The Domestic Cat: The Biology of Its Behaviour” - Dennis C. Turner and Patrick Bateson
  • “Cat Sense: How the New Feline Science Can Make You a Better Friend to Your Pet” - John Bradshaw
  • “The Cat: Its Behavior, Nutrition, and Health” - Linda P. Case
2 Beğeni

Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum.

Mesleğimin önünü kapattığı için şahsi olarak hiçbir şekilde yapay zeka kullanmıyorum.

O yüzden buradan da tavsiye gelmeyince Nadir’de dolaştım biraz, DK Publishing’in Complete Breed Book serisini bulup aldım.

İlgilenen olursa diye içeriğini de aşağıda paylaşıyorum.

11 Beğeni

Valla hocam veri bilimci/yapay zekacı olarak çalışıyorum ben, benim bile mesleğimin önünü kapatıyor alet (bu işler patlamadan önce hasbelkader uzmanlığınız spesifik bir çeşit dil modeli idiyse kapatmazdı gerçi). Bu noktada kayıp bir dava bence :sweat_smile:

5 Beğeni

Orası öyle tabii ama ben sadece kendi kendime bir direniş içindeyim. :joy:

2 Beğeni

Arkadaşlar bu seriyi biliyor musunuz? Okudunuz mu? Tavsiye eder misiniz?

Kitap Martı Yayınlarından çıkmış. Yazarı Jon Skovron. Serinin adı Fırtınalar İmparatorluğu. Bugün tesadüfen kitapçıda gördüm, bir buradaki arkadaşların görüşünü almak istedim.

1 Beğeni