Satın almadım ya da okumadım ama Fransız devrimi ile ilgili okurum diye aklımın köşesinde olan bir iki kitap vardı. Öneri demeyeyim ama okumak istediğim şu kitaplar var.
Evet, bu kitapları ben de Kitapyurdu’ndan listeleyip not etmiştim ama belki okumuş olan biri, özellikle de sen fikir belirtirsin diye kararsız kaldım. Bir de şu kitap vardı not aldığım:
Şu durumda “içindekiler” bölümlerine bakıp bir tercih yapmak gerekecek. Teşekkürler.
@alper Aslında asıl şu kitap ilgimi çekti ama sadece İdefix’te buldum, başka bir satıcı 2.000 liraya yakın fiyat koymuş
Sormanız ayıp, çocuk kitabı diyince akla ilk Ömer Seyfettin gelir ilkokullarda da hep Ömer Seyfettin okutulur bir bildikleri vardır büyük ihtimalle. Önce Diyet gibi soft bir hikayeyle yazara giriş yapıp ardından Kaşağı ile evlatlarınızı kahırdan ağlatabilirsiniz. Birçok jenerasyon üzerinde denenmiş ve onaylanmış bir yöntemdir.
Bir nesli okumaktan soğutan bir yazar Ömer Seyfettin 21 yaşıma kitap okumuyordum Ömer Seyfettin yüzünden o yüzden artık önermiyorlar. 8 yıldır yeniden okumaya başladım.
Bu ironik yanıtı ciddiye alıp da çocuklarınıza travma yaşatmayın sevgili ebeveynler.
Okumaktan soğutan Ömer Seyfettin değil de yanlış zamanda okumaya zorlayan müfredat desek daha doğru olur herhalde
Bana göre Ömer Seyfettin lise sondan önce asla okunmaması gereken bir yazar.
Evet sırf bu sebeplerden dolayı MEB 100 Temel Eser listesinden çıkardı diye duymuştum.
Ben ilkokulda kitap okumadığım için o travmayı hiç yaşamadım Bi Harry Potter okumuştum Okuma alışkanlığı lisede tarih hocam sayesinde kazandım.
Sen kaçlısın da ilkokulda Harry Potter okudun? Yada ben kaça geldim sanırım asıl soru bu olacaktı😅
Bizim zamanımızda Ö.Seyfettinin külliyatını okuttular üzerine filmlerini de görsek hafıza olsun diye çakmışlardı.
Kaç gösteriyorum 91’ liyim hocam.
Çok yaşlanmışım çok
Sen kaçlıydın? 85’li falansındır kesin
Kendine bi 10 ekle derim
Çok yaşlanmışsın çoook Ben bile yaşlı görüyorum kendimi
Okumayı öğrenmemle okumanın müptelası olmam bir olmuştu. Fakat dönem ve bilinç itibariyle kitap konusunda ailemin bir yönlendirmesi olmamıştı, aksine marketlerdeki kitap reyonlarından masal kitapları aldırarak ben onları yönlendirmiştim. Sizin ufaklıklar ne şanslı.
O zaman imkanlar daha kısıtlı olduğu için zamanım sahip olduğum birkaç kitabı tekrar tekrar, ezberleyene kadar okumakla geçiyordu. Timaş Yayınlarının Bir Varmış Bir Yokmuş Masal Kitabı’nı bir çocuk için hacimli olmasına rağmen 10 kez okumuşumdur belki de. Can Çocuk’ta yayınlanan Sevim Ak kitapları da aynı şekilde. Bir de Tübitak’ta çalışan kuzenimin getirdiği Meraklı Minik dergileri… İlkokul hayatım okulda yapılan okuma etkinliklerinde verilen ödünç kitapları saymazsak bu minik kitaplığımı ezberlemekle geçti diyebilirim. Şanslıyım ki iyi eserler denk gelmiş ve bana okumayı sevdirmiş. Ta ki lisede okumayı sevdiğimi gören edebiyat öğretmenim bana 2000 sayfalık Rus klasikleri önerene dek.
Günümüzde içerikleri nasıl bilmiyorum ama ben küçükken Tübitak’ın dergilerine bayılırdım. İçerikler anlaşılır ve merak uyandırıcı, bol resimli olurdu ve ek materyaller de olurdu. Bilgi içerikli, oyun oynanabilen kart desteleri hemen hepsinde olurdu mesela. Kalite aynı devam ediyor mu bilmiyorum ama belki bir göz atabilirsiniz. Resmi sayfalarında dergi arşivleri mevcut.
Ek: Söylemeden edemedim. Arkadaşım, Gülten Dayıoğlu’nun bilim kurgularını, özellikle "Işın Çağı Çocukları"nı bana o kadar övmüştü ki sırf meraktan 25 yaşında bu kitabı alıp okuma düşüncem var. Henüz okumamış olmama rağmen “keşke çocukken okuma şansım olsaydı” diyorum. Belki ilginizi çeker sizin de.
Gülten Dayıoğlu biraz ağır kaçabilir. Ben 5. Sınıfta falan okumuştum sanırım, çok karamsar kitaplar genelde. O zaman hoşuma gitmişti ama ağır da gelmişti. Fadiş, Dört Kardeştiler ve Dünya Çocukların Olsa okumuştum. İlk ikisi travmatik olmakla beraber 3.sü bilim kurgu olsa da yine çok kasvetliydi. Çocuğun kişiliğine göre okuma zevkini köreltebilme ihtimali de olabileceği için biraz daha ilerleyen yaşlarda okunabilir belki. Ancak Işın Çağı Çocukları’nı okumadım, belki daha pozitif bir kitaptır.
Bu kez de farklı bir kitap tavsiyesi için karşınızdayım.
Okurken size kahkaha attıran, gülmekten katıldığınız kitap önerileriniz varsa sevinirim.
Aklıma ilk gelen kesinlikle Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Şıpsevdi kitabı. Okurken gülmekten yerlerde yuvarlandığımı hatırlıyorum.
Alper Canıgüz kitapları