Aslan Asker Şvayk ve bir tane de bizden Vatandaş Abuzer.
İkinci kitap diğerine göre biraz daha fazla politik.
Aslan Asker Şvayk ve bir tane de bizden Vatandaş Abuzer.
İkinci kitap diğerine göre biraz daha fazla politik.
Maalesef üçü de Storytel’e gelmemiş henüz.
Okudum hocam teşekkürler.
Burak Aksak’ın Leyla ile Mecnun kitabını okurken çok eğlenmiştim.
kahkaha attırmaz ama Aziz Nesin deneyebilirsin.
Zafer Algöz’ün kitaplarına bakabilirsiniz. Haşırt Dı Bilekbord’u okumuştum geçen sene. Çok komik anıları vardı.
John Scalzi’nin Bağlılık serisini okurken yüzümden tebessüm eksik olmamış yer yer kahkaha atmıştım.
Her ne kadar komedi kategorisinde olmasa da Sissoylu ikinci çağ serisindeki ana karakterlerden biri olan Wayne’nin yer aldığı her sahnede bolca gülmüştüm.
Öneriler için teşekkür ederim. Belirtmeyi unutmuşum, aslında Storytel’de bulabileceğim kitaplar olsun istiyordum, maalesef öneri gelen kitapların çoğu yer almıyor, olanları da listeye ekledim.
Buradan şunu anlıyorum, öyle deli gibi kahkaha attıran ya da en azından bol bol güldüren pek fazla kitap yok gibi ya da ülke olarak gülmeyi iyice unutmuşuz.
Madem öyle, ben size şu anda dinlemekte olduğum Selçuk Aydemir’in Liseden Arkadaşlar kitabını önereyim. Ama şansı olan dinlesin, Murat Eken yine muazzam iş çıkarmış.
Not: Bu kitaba benzer önerilere açığım.
Yoo, gayet var. Ama ulkece kara mizah kulturumuz noksan. Su kitabin daha cok bilinir olmasi lazimdi yoksa:
Soylemeye gerek yok, Voltaireler de iyidir. Tormesli Lazarillo hakeza. Pikaresk candir.
Zor bir soru ile karşınızdayım.
Bana “old school” dediğimiz için eski ejderhamızrağı tarzı büyüculerin olduğu türkçe basımı olan kitap önerebilirmisiniz? Çoğunu okuduğum için kaldı mı diye düşünüyorum. Olmazsa ingilizce önerilere de açığım.
Okunan seriler;
Belgarath ve Malloryon
Ezderhamızrağı
Unutulmuş Diyarlar
Yüzuklerin Efendisi
Zaman Çarkı
Malazan
Amber Yıllıkları
Ölüm Kapısı
Gediksavaşları ne olacak acep? Sadece büyü bazında değil ama genel anlamda oldschool serileri ekliyorum.
Elenium ve Tamuli var.
Bulması çok zor ama Einarinn serisi var.
Salvatore’nin Kızıl Gölge üçlemesi ve İblis Savaşları serisi de var.
Ayrıca İthaki’den Elric serisini de ekleyebilirsin listene.
Yerdeniz var elbette.
Fred Saberhagen’ın kitapları var.
Doğruluk Kılıcı serisi var.
Elminster serisi var Unutulmuş Diyarlar’a dahil ettin mi bilmiyorum, keza Avatar üçlemesi vs. de var.
Bunlar dışında atladığım varsa bile azdır diye düşünüyorum.
İngilizce için yarın fırsat bulup eklerim, orada koca bir deniz var ama neredeyse hiçbirini okumadım, yeni yazılmış seriler çok daha güzel geliyor bana.
Valla artık o kadar çok seriyi bitirdim ki okuduklarımı hatırlamaz hale geldim Mesela sen yazınca hatırladım Doğruluk Kılıcı ve Yerdeniz serisinide okudum Sanırım artık ingilizce baskılara geçmek lazım dediğin gibi orası derya deniz.
Sayılanlar dışında 1 adet Dark Sun kitabı var Türkçeye çevrilmiş, Kılıçların Kitabı serisi, Dört Serüvenci, Shannara.
Ekleme, Conan, Kara Büyücü serisi, Anne Mccaffrey ejderhalı serisi, Ejdeha Prens (okumadım)
Ve yayınevi bulabilsem benim yıllardır yazdığım kitap haha.
Vlad Taltos ve İnançsız Thomas Covenant Günlükleri serileri de eklenebilir. Belki ucundan Miras Döngüsü (Eragon) serisi de listeye girebilir.
Weis ve Hickman ın yazdığı daha ufak ölçekli serilerinden çevrilmişler vardı. Hükümran taş ve Ejdergemileri serisi aklıma gelenler. Ama pek de parlak işler değiller, yoklukta okunur Dragonvarld diye bir üçlemesi de vardı onların ama onu ben de okumadım. Kahinin gülü serisi var. Karakılıç serileri var bir de, evlerden ırak
Salvatore un İblis Savaşları var @Pyrewrath da önermiş, fena seri değildi ama yarım kaldı Türkçe de. Kızıl Gölge de var ama ben sevmemiştim pek onu.
Eragon @swarf2 da önermiş, o hem baskısı bulunur hem keyif verir okurken. Biraz basit kalabilir ama. @_OZ un önerdiği Anne McCaffrey in Pern serisi aynı zamanda Eragon un da esin kaynağıdır. Ama Pern ler de Tr de yarım kaldı, o yüzden okumadım ben de.
Bu önerilerden paraya kıyar ya da pdf falan bulur okurum dersen en keyif vereni Gediksavaşları olur ama Aklıma geneln olursa yazarım yine.
Edit:
Bu seriyi de pegasus tekrar baskı yapmıştı, bu da bulunur bak. Biraz genç yaşa hitap eden tarafları da vardır ama keyiflidir Kara Büyücü serisi de.
Bir de atladığım yoktur fazla diyordum.
@yates232 Yanarım yanarım modern fantastiği sevdiremedim bir türlü sana.
Yaşlandık belki ondandır Herşeyin en güzelinin olduğu 90 lara hasretiz
Genciz daha, yaşlanmak da neymiş. Onların yeri bende de ayrı olsa da gönül işte yeni maceralar peşinde koşuyor. Dur bakalım, daha pes etmedim hem.
Cam şato serisini okuyan varsa birkaç cümleyle bahsedebilir mi? Daha çok epik fantastik severim ama şu an amazonda indirimdeyken bir şans versem mi diye düşündüm.
Tüm seri bende mevcut ama sadece İlk 3 kitabını okudum. İlk iki kitap iyiydi. Derinliği olan bir hikayesi var. Üçüncü kitapta biraz fazla aşk meşk olaylarına girip biraz fazla uzattığını düşünüyorum. İleride devam edicem okumaya.
En azından ilk kitaba şans vereyim öyleyse, teşekkür ederim.