Tam gününde
Buraya yazıyorum…
Çanakkale zaferini gerçek belgelere dayanarak anlatan (Turgut Özakman gibi) bir yerli birde yabancı yazardan roman önerisi alabilirmiyim?
Tam gününde
Buraya yazıyorum…
Çanakkale zaferini gerçek belgelere dayanarak anlatan (Turgut Özakman gibi) bir yerli birde yabancı yazardan roman önerisi alabilirmiyim?
Okuyamadım daha kitabı ama şu an aklıma bu geldi. Bir bak istersen. @SJack 'e de aldırmıştım
Turgut Özakman kitapları gibi roman olmasa da işinizi görecektir.
Sosyal bilimlere odaklanmış bilimkurgu kitapları arıyorum. Yazarın, kurduğu evrendeki bireylerin arasındaki ilişkileri daha önce görülmemiş şekilde yaratması arayışımın esas noktası.
"Zamanın Çocukları"nda
yazarın, evrimleşmiş örümcekler hakkında kurduğu toplum yapısı beni çok şaşırttı.
Tamamıyla spekülatif toplumlardaki bireylerin belirli bir sisteme dayalı etkileşiminin nasıl tasarlandığı da bu örnekle dikkatimi çekti.
Ender serisi.
Theodore Sturgeon tekil kitapları.
Brian Stableford Asgard üçlemesi. (bulmak zor)
Bence Vakıf serisi de sosyal bilimlere girer zaten.
Kızıl Yıldız ve devamı olan Mühendis Menni olabilir belki. Sosyalizm eleştirisi ama Mars toplumu üzerinden.
Sosyal bilimlere kesinlikle girer…
Mary Doria Russell; Serçe ve Tanrının Çocukları’nı önerebilirim ben de.
@_OZ @Pyrewrath @azizhayri @Raistlin
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Teşekkürü geciktirdiğim için de lütfen kusuruma bakmayın.
Okuduğum kitapları daha eleştirel bir bakış açısıyla irdelemek için edebiyat eleştirisi konusundaki bilgimi derinleştirme kararı aldım, haliyle ilgili kitapları topluyorum.
Şimdiye kadar bulduklarım bunlar. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Önümüzdeki aylarda Dan Brown kitaplarını okumayı planlıyorum. Bu sebeple bir bölümünü yada tamamını okumuş forumdaşlara sormak isterim ;
1 . Kitaplarda bir okuma sırası var mı?
2 . Kendisi çok popüler bir yazar olduğundan dolayı açıkçası kitaplarının popülist kaygı ile yazılıp yazılmadığını merak ediyorum.
3 . Amiyane tabir ile oku-geç kitaplar mı yoksa belli bir konu,kurgu ve gerçek olaylarla bir etkileşim içeriyor mu? (kısacası bir ağırlığı var mı)
Abi ne kasıyon oku-dene-geç diyenleri duyar gibiyim Ancak ben yaşlıyım hayat kısa kitap çok
Merhaba yaşlı insan
Öncelikle ilk kitaplarıyla başlayabilirsiniz. Herhangi bir okuma sırası yok genelde tek kitaplar okuduğunuz gibi bitiyor. Robert Langdon karakterinin olduğu kitaplar seri kitapları ama öyle bağlı olan kitaplar değil. Hikaye başlar ve biter.
İhanet Noktası ve Dijital Kale ile başlayın yazarı tanıyın derim. Melekler ve Şeytanlar sevilen kitabıdır ki en iyi hikayelerinden biridir. Keza Da Vinci Şifresi de öyledir. (@SJack’in en sevdiği kitaptır) Son kitabı Başlangıç pek ilgimi çekmemişti. Eylül’de çıkacak Sırların Sırrı ise umarım iyi çıkar. Yazar iyi araştırmacıdır kurgu ile gerçekleri iyi bağlıyor bunu okurken o etkileşimi hissedersiniz. Kitapları akıcı ve sürükleyicidir. Sadece Başlangıç kitabı için iyi şeyler söyleyemeyeceğim.
Şimdilik 4 kitabını okudum. Her biri kendi içinde farklı konulara sahip. Sadece ana karakter aynı olabiliyor. 1000Kitap sitesini kontrol ettiğimde Melekler ve Şeytanlar’a 10 puan vermişim. Tabii ki çok severek okuduğum Da Vinci’nin Şifresi’ne ise 9 puan vermişim.
Kısacası gönül rahatlığıyla bu iki kitaptan biri ile başlayabilirsin. Yazarın konuya hakim oluşu ve anlatımı oldukça iyi. Bunu kolayca anlayabilirsin.
Ne yazsa okunur. İhanet Noktası seri dışıdır ve muazzamdır.
@W4YNE , @SJack , @MelihAntepli Teşekkürederim cevaplar için. Yorumlar sonrası şimdiden heveslendim
Yayıncısı Altın Kitaplar orjinalden eksilterek basma durumları olmamıştır inşallah.
Orijinali ile karşılaştırma imkanımız olmadı ancak bir eksiltme yok diye biliyorum.