Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

Hem tarih hem kedi tadından yenmez :slight_smile:

10 Beğeni

Tam olarak aradığınız türde bir kitap değil ama Kedi Mektupları’nı tavsiye ederim kediseverlere :blush: Zaman zaman eğlendiren, duygulandıran severek okuduğum bir kitaptı.

4 Beğeni

Bunu ben de okudum. Katil bir kedi bile vardı diye aklımda kalmış. :d

3 Beğeni

Okumadım ama karşıma çıktı. Bir bakmanı tavsiye ederim.

1 Beğeni

Natsume Soseki, Ben Bir Kediyim @SJack. Kitap hakkında hiç bir fikrim yok.

1 Beğeni

Herkese teşekkürler. Önerileriniz içinden bir tane seçip okuyacağım. Daha sonra kalanlara el atarım.

Space horror temalı öneriniz var mı? Başka gezegenlere keşfe gidilince ortamın çok düşman çıkması çaresizlik vs. Veya uzayda tek kalıp onun çaresizliğini yaşaması. Koloni kurulan gezegenin sonradan insanlara saldırması yok etmesi temalı bir kitap okudum ama beni aşırı tatmin edemedi.

3 Beğeni

Sebastian Fitzek veya Wulf Dorn’dan şöyle gerim gerim gerecek bir kitap önerebilir misiniz? İki yazarı da henüz hiç okumadım.

1 Beğeni

Genellikle kısa öykülerde var bu konu ama kitap olarak 3 kitap çok belirgin.

Solaris
Ölüm Labirenti
Yenilmez

5 Beğeni

Ursula hazretlerinin “Dünyaya Orman Denir” kitabı da okunabilir

3 Beğeni

Şu an Yolcu 23’ü okuyorum. Hepsi de iyiydi bence.
Bu arada “Beni Buradan Çıkarın” yazısı Psikoz kitabının rafa ters konulmuş hali. Rafta bu şekilde dursun istedim.

9 Beğeni

Nizamülmülk ün hayatını en iyi şekilde anlatan bir kitap önerisi alabilirmiyim?

Bir Kimya Meselesi kitabını okuyan var mıdır?

Okumadım ama dizisi çıktığında biraz bakınmıştım, diziyi de izleyesim vardı. Sonra yoğunluk evreme denk geldi, dizisini de izlemedim :smile: Ama o ara epey popüler bir kitap olduğunu görmüştüm.

Dizisi de bu;

1 Beğeni

Ben izledim ve puanını hak eden bir yapım. Size de tavsiye ederim. Dönem dizisi seviyorsanız hoşunuza gidecektir.

2 Beğeni

Bu aralar çok yoğunum ama tekrar izleme listeme alayım bari, bir ara sırası gelir :smile: . Son Emmy lerde de epey adaylık toplamıştı mini dizilerde.

2 Beğeni

Okurken yormayacak ama böyle sıcak bi hikaye anlatan,hafiften insanın içini buruk bırakan meslela Aftersun filmi tadında kitap önerisi var mıdır

Bu kitabı geçen sene, tam da bu zamanlarda okumuştum. 1950’lerde geçen bir aile draması, kadın işçilere edilen haksızlık ve istismar, bilim insanlarının çalışmalarından önce ırk ve cinsiyet kavramlarına sıkıştırılmasından dolayı itibar görememesi gibi birçok konuyu ele alan oldukça güzel bir kitaptı. Toplumsal eleştiri barındıran kısımları da her okuyucunun anlayacağı türden kaleme alınmıştı. Dil olarak okuyucuyu da yormayan bir anlatımı mevcut. Kadın hakları ve ikinci dünya savaşı sonrası dönem draması gibi konular ilginizi çekiyorsa benim gibi kitabı beğenebilirsiniz. Ben öneriyorum.

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Bence puanı okunmayı hak ediyor. Zaten kitabı da aldım. Bir ara bakacağım.