Mark Lawrence kitaplarını önerir misiniz? Hem bu forumda hem başka yerlerde okuduğum yorumlar karışık. Seven kadar önermeyen de var. Parçalanmış İmparatorluk ve Kızıl Kraliçe’nin Savaşı üslup, karakter işlenişi ve dünya olarak benzer mi yoksa farklı tatlarda mı?
Bu iki seriden kitaplar önerir misiniz? Bilimkurgu türüne epey uzağım. Sadece Maymunlar Gezegeni okudum. Kitabı sevmiştim. Seri kitap istemiyorum.
Bilimkurgu serisinden öykü olarak Ben, Robot ve Bir Mars Destanı’nı çok sevmiştim. Su gibi akıp giden çok ilgi çekici öykülerdi
Bilimkurgu klasiklerinden “Tanrı Olmak Zor İş” kitabını gözüm kapalı öneririm. Ben de bilimkurgu ya yakın değilim ama bu kitaba bayılmıştım.
Karanlık Kitaplık içinde seri kitap yok. Aşağıdaki yorumumu okuyabilirsiniz. Bilim kurgular içinde de 3-4 tane seri olması lazım. 60 civarı kitap için tek tek öneri yazamayacağım ama türe yeni başlayan biriyseniz H.G. Wells kitapları ile başlayabilirsiniz. Bana çocuklukta bilim kurguyu sevdiren eserleri vardır.
@Mbes Ben, Robot uzun zamandır listemde alınmayı bekliyor. Diğer önerinizi de inceleyeceğim teşekkür ederim.
@asfgdjh Önerinizi inceleyeceğim teşekkür ederim.
@fatihcetin H.G. Wells’in Görünmez Adam, Zaman Makinesi ve Doktor Moreau’nun Adası kitapları daha önce ilgimi çekmişti. Muhtemelen onları İş Bankası yayın evinden alıp okumayı düşünüyorum. Karanlık Kitaplık için yazdığınız yorumu okuyacağım teşekkür ederim.
Ben de Çocukluğun Sonu’nu önereyim. Seri içindeki favorim.
Savaş sahneleri iyi yazılmış kitaplar önerebilir misiniz? Epik fantastik olmasın, onun dışında türü pek fark etmez. Yakın dövüş gibi şeyler de olur.
Bu sahneleri yazmakta başarısız kalıyorum biraz ve okuyarak öğrenmek istiyorum.
Önerinizi inceleyeceğim teşekkür ederim.
İstediğinizi gibi mi bilemiyorum. Gerçek olaylara dayanan, savaş cephesindeymişsiniz gibi hissettiren bir kitap.
Göç/taşınma konulu roman, hikaye, deneme vs. öneriniz olur mu?
Yaşar Kemal Bir Ada Hikayesi Serisi.
Teşekkür ederim kitabı inceleyeceğim.
Arkadaşlar Sanat Tarihi ve Bilim Tarihi ile ilgili kaynak kitap önerisi olan var mı acaba?
Storytel’de Jules Verne görünce dinlemek istedim. 2-3 tane indirdim ama sormak istedim en güzel (en sevdiğiniz) 3 kitabı hangisi diye.
Tüm külliyatı okumak gibi bir niyetim yok şimdilik, en iyi 3-4 kitabını belirlersem, en azından Verne’e bir giriş yapmak istiyorum.
Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Dünyadan Aya ve Dünyanın Merkezine Seyahat okuduklarım arasında en iyileriydi.
Merhaba, bana mitoloji içerikli romanlar önerebilir misiniz? Edebi kurgu içinde mitoloji okumak istiyorum. Yunan, Mısır ve İskandinav mitolojisi hedefim.
Madeline Miller kitaplarını okudum. Ramses serisini okumayı düşünüyorum ancak henüz almadım. Neil Gaiman’ın İskandinav Mitolojisi kitabını okudum.
Percy Jackson daha çok gençlere hitap ediyor gibi geldi, pek şans veresim gelmedi.
Değerli tavsiyelerinize açığım.
Percy Jackson’ın ilk serisi gayet eğlenceli ve her yaşa hitap ediyor aslında. Devam serileri tırtlaşmaya başladığı için onlara bakmasanız da olur.
Mısır mitolojisi için de Kane Günceleri’ni öneririm.
Çok teşekkürler. Mutlaka göz atacağım.
“On beş yaşında bir kaptan”, “Kaptan Grant’ın çocukları”.