Ne ağır destansı ne de çok gençlik tarzı istemiyorsanız, önereceğim Loki’nin Müjdesi olur. İskandinav hakkında bilgileriniz varsa okuyabileceğiniz en iyi kurgu/mitolojik kitaplardan biridir. Destansal eserleri daha çok sevmeme rağmen hoşuma gitmişti.
Aradığım kitabı benden iyi tarif etmişsiniz. Evet aslında mitoloji arka planlı kurgu arıyorum. Dediğiniz kitabı hiç duymamıştım, ilgimi çekti. Ekledim listeme teşekkür ederim.
Rica ederim Umarım sizler de seversiniz.
Merhaba ben komple Türk tarihini okumak istiyorum ilk olarak ne önerirsiniz ben aslında ilk Türk devletleri ile başlamak istiyorum bunun hakkında kitap önerebilir misiniz? (Forumda yeniyim yanlış yere mi konu açıyorum bilmiyorum :))
Kurgu roman tarzındamı yoksa akedemik araştırms-inceleme tarzında bir arayışınız var?
Arkadaşlar, walking dead gibi “nerdeyse yok olmuş bir dünyada” yaşam mücadelesini anlatan yada benzeri (distopik oluyor galiba) roman önerisinde bulunabilecek var mı acaba?
Aslında bu türe Post Apokaliptik - Kıyamet sonrası kurgusu diyorlar. Benim okuduğum ve beğendiklerimden hatırladıklarım olarak şunları önerebilirim.
- Yol - Cormac McCarthy
- Woll Serisi - Hugh Howey
- Kumsalda - Nevil Shute
- Mahşer - Stephen King
- Metro serisi - Dmitry Glukhovsky
- Ben, Efsane - Richard Matheson
- Postacı - David Brin
- Kızıl Veba - Jack London
- Böcü - Tatyana Tolstaya
Henüz okumadım ama çok övgüler alan bir kitap:
- Leibowitz İçin Bir İlahi - Walter M. Miller, Jr.
John Wyndham - Krizalitler
Leibowitz için Bir İlahi kitabını ben aşırı teolojik buldum. İnanılmaz sıkıldım. İlk bölüm iyiydi, hoştu ama sonra çok sıkıldım.
Salgın adlı yazarını unuttuğum bir kitap var. Kesinlikle “önermem”. Bomboş bir kitap. Boşuna paranızı harcamayın diye yazmak istedim.
Kasırga Partisi mitolojiyle harmanlanmış bir kitap. Değişik bir atmosferi var ama türe çok maruz kalanlar beğenmeyecektir. Yozlaşmayla birlikte insanlığın sevgiyi kaybetmesini konu alıyor. Kimse sevgi nedir bilmiyor. Aşk kitabından çok baba oğul ilişkisini işliyor.
Birkaç kitap daha vardı ama adı aklıma gelmedi.
Dizi olur derseniz Sweet Tooth benim çok hoşuma gitmişti. Bilim kurgu ile harmanlanmış çok tatlı post-apokaliptik bir dünya. Çizgi romanmış ama dilimizde çevirisi yok.
@alper ve @Agape cevap ve önerilerileriniz için teşekkürler . On sezon The walking dead ten yeni çıktım ve tadı damağımda kaldı o yüzden bu türü okumalarımada dahil etmek istedim, tekrar teşekkürederim😊
Taze çıktı Marmara Çizgi’den birinci cildi.
Birkaç gün önce Türkçe çıktı.
Çizgi romanına bir şans verebilirsiniz. Dizideki karakterlerin önemli bir kısmı çizgi romanda hiç yok. Büyük olaylar tutuyor ama olma şekilleri veya o olayı yaşayan karakterler değişiyor. Dizide oyuncuyla anlaşılamadığı için erkenden öldürülen karakterler neredeyse sona kadar yaşıyor. Dizide tuttuğu için sona kadar yaşatılan bazı karakterler de erkenden ölüyor. Ayrıca karakterlerin çizgi romanda çok daha iyi yazılmış olduğunu düşünüyorum.
Sevindim. Ben izlerken yoktu baskı. Teşekkürler. @Akahige ve @Gelu
Ekleme: Oldukça uzun bir seri umarım hepsini basarlar. Yarım kalan şeyler sinirimi bozuyor.
@Akahige Bir sorum olacak; ben çizgi roman alan birisi olmadığım için bunu diğer sitelerde göremedim. Görür müyüm yoksa kendi sitesinden mi almam gerekiyor?
Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri başlığındaki son mesajlarda konuşulmuştu.
Bu mesaj ve gelen cevaplara bakabilirsiniz.
Merhaba, Mısır, İskandinav, Yunan Mitolojileri için kitap önerebilir misiniz? Fazla seçenek var kararsız kaldım. Teşekkürler.
Neil Gaiman’ın İskandinav Mitolojisi var.
Mitoloji Sözlüğü - Azra Erhat önerebilirim.
Roman mı yoksa bilgi verecek bir kitap mı istiyorsunuz?
Bilgi verecek kitap istiyorum.
Mısır için Geraldine Pinch - Mısır Mitolojisi müthiştir.
İskandinav için ben de Neil Gaiman - İskandinav Mitolojisi diyorum. Ek olarak Snorri Sturluson’un Say Yayınları’ndan çıkan Viking Mitleri ya da Yeditepe’den çıkan Viking Mitolojisi kitapları olabilir, ikisinin de içerik olarak az çok aynı olması lazım. (Snorri Sturluson, İskandinav mitolojisinin Homeros’u gibidir.)
Yunan’ı ben ilk mitoloji ders kitabı olarak kullandığımız Bedrettin Cömert’in Mitoloji ve İkonografi’sinden öğrenmiştim. Bunun dışında Derman Bayladı - Tanrıların Öyküsü de ders kitabı olarak kullanılıyormuş, ben henüz okumasam da birkaç alıntısını çok bilgilendirici bulduğum için listeme eklemiştim. Azra Erhat - Mitoloji Sözlüğü de sözlük biçiminde olduğu için ilk okuma ve öğrenme için uygun olmayabilir ama sonrasında oldukça faydalı olacaktır. Yabancı bir yazardan Edith Hamilton - Mitologya var, yine başlangıç için. Daha da hacimli bir kaynak isterseniz de Robert Graves - Yunan Mitleri olabilir.
Teşekkürler, ilk önerinizden başlıyorum