Rica ederim, iyi okumalar.
Bana Aristo, Sokrates, Platon gibi felsefecileri tanıyıp öğrenebileceğim kitap önerebilirmisiniz?
Öneriniz için teşekkurler. Ancak kitap içerisinde fazlaca redaksiyon, çeviri ve editöryel hata mevcut olduğu için okumakta ve anlamakta oldukça sıkıntı yaşadım. Ayrıca kitap bir makale gibi. Yazar Felsefe üstadlarına yönelik yorumları ve eleştirileri konu bütünlüğünü bölüyor. Yinede teşekkurler.
Arkadaşlar, ben naom chomsky hayranıyım. Türkçeye çevirilen tüm kitaplarını okudum. Naom Chomsky tarzında yazan bir yazar önermenizi istesem yardımcı olurmusunuz?
Dünya Klasikleri arasından akıcı kitap önerebilecek var mı ?
Bir de Savaş ve Barış ile İvan İlyiç’in Ölümü nasıldır ?
Kesinlikle Monte Cristo Kontu.
Üstad hangi basım ? İş Bankası çevirisi güzel mdir ?
Ben iş bankasından okudum. Bana Dumas’ı sevdiren romandır.
Korku ve gerilim türünde kesin okunmalı dediğiniz kitapları önerir misiniz?
Bu kitabı okuyup da öneren var mı acaba? Konusu ilgimi çekiyor ama bu tarz kitaplar genelde beklediğimi bulamadığım için beni hayal kırıklığına uğratır. O yüzden danışmak istedim.
Sel Yayınları’nda %50 indirim varken değerlendirmek lazım.
John Steinbeck ve Alain de Botton dışında Sel kitaplığından önerileriniz var mı sevgili arkadaşlar?
Ben okumadım ama 1000 kitap’ta Şikago Mezbahaları hakkında oldukça iyi yorumlara denk geldim.
Merhabalar, belki konu hakkında meraklı kişiler vardır diye sormak istiyorum. Türkiye’de kahvenin tüketimi üzerine kitaplar arıyorum. Özellikle de tarihsel süreç içerisinde tüketim alışkanlıklarının değişimi konusunda. Öneri verebilecek herkese teşekkürler şimdiden.
Doğrudan kitap bilmiyorum ama ben bu tarz durumlarda dergipark.gov.tr de konu başlıklarıyla arayarak makalelere bakıyorum. O makaleler ve makalelerde olan referansları ile çok sayıda kaynak ismi bulunabiliyor.
Ayrıca tez.yok.gov.tr ’ bakılabilir.
https://arkakitap.com/10-kitap/kahve-severler-icin-10-kahve-konulu-kitap/
Belki bu link az da olsa faydalı olacaktır…
Kahvesever olarak sağlam ve bilgisine güvendiğim birileri çıkarsa bende bu konu ile ilgili kitap edinmek isterim…
Bulabilirseniz Tarih Vakfı Yurt Yayınları’dan çıkan Kahve ve Kahvehaneler kitabıyla Beşir Ayvazoğlu’nun “Kahveniz Nasıl Olsun?” isimli kitabı doyurucu olur diye düşünüyorum.
Dinlediğim kitapta az önce şizofreni ile ilgili bir pasaj vardı ve o kısacık pasaj çok etkileyiciydi. Bu sebeple, psikolojik gerilim ve/veya psikoloji kitabı (Irvin Yalom’ın Divan kitabı gibi) önerir misiniz?
Yok mu ya psikoloji okuyan?