Kitaplar Hakkında Danışma Başlığı: Şu Kitabı Okudunuz mu?

Şu kitabı duyan bilen var mı acaba?

2 Beğeni

Neal Stephenson’ın Altıkırkbeş çevirilerini okuyan var mıdır? Çeviri konusunda çok şüphelerim var, kitaplar da inanılmaz pahalı. Almadan önce sormak istedim. Parazit ve Elmas Çağı kitaplarını bu yayından okuyan var mıdır?

İnternette pdf olarak bulunabiliyorlar. Çeviriyi oradan inceleyebilirsiniz.

1 Beğeni

Kitaplar bende var ama henüz okumadım. Baştan ortadan ve sondan 1 2 cümle okudum, problem yoktu ama bu çeviri iyi ya da kötü demek değil.

Sağolun. Biraz araştırdım, çok önerilen eserler ancak 400 sayfa kitap 75 tl etiket fiyatı mı olur. Okumayayım bu da kalsın :grinning:

Dediğin kitapların fiyatlarına baktım da 40-50 TL arası değişiyor. İndirim varken kaçırma.

Bu seriyi 2-3 yıl önce almıştım. Ama bir türlü kitaplara elim varmadı. Daha önce okuyan oldu mu ?

Arkadaşlar daha iyi bir başlık bulamadığım için buraya yazıyorum acaba Dresden Dosyaları serisinde her kitap kendi içinde bitiyor mu yoksa devam mı ediyor? Bugün biraz okudum çok hoşuma gitti. Ancak serinin yarım kalmış olması düşündürüyor.

2 Beğeni

Antik Dünya tarihi için, Akdeniz tarihi, Fernand Braudel’in kitaplarına bakabilirsin.

Türkçeye çevrilen 5 kitaba bakarsak her kitabın hikayesi ayrı değerlendirilebilir. Başlıktaki konu başlıyor ve bitiyor. Arka planda devam eden bir ana hikaye var ama kitapların tek tek okunmasına engel değil bana göre. Keşke devamı gelseydi. Serinin giderek güzelleştiğini duymuştum :slightly_frowning_face:

2 Beğeni

Cevabınız için çok teşekkürler. Devamının gelmemesine bende üzülüyorum. Keşke Delidolu’nun Diskdünya’ya yaptığını yapacak delikanlı bir yayinevi çıksa.

2 Beğeni

Robotik savaş.

https://www.amazon.com.tr/dp/6058487463/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_n-DbGbJBMY8JN

Yorum alabilir miyim ?

1 Beğeni

@M3rett0 Cradle 3. kitaba başladım ama çoğu şeyi unutmuşum. Eğer hatırlıyorsan dreadbeast, remnant, madra, binding, büyü sistemi gibi şeyleri anlatabilir misin? Fandom’ında da pek bir şey yoktu.

Edit: Fandom’da varmış ben bulamamışım, ama yine de sen de yazarsan sevinirim. Orası çok özet geçmiş. Özellikle binding neydi unuttum.

Doğadaki varlıklar Aura yayıyor, örneğin nehirler Su Aurası yayıyor. Sacred Artistler bu auraları kendi corelarında işleyip Madra oluşturuyor. Bu işleme şekli de cycling.

Dreadbeastler içlerindeki Hunger Madrası kontrolsüz çoğaldığı için delirmiş yaratıklar. Zombi hayvanlar olarak düşün.

Remnant, dreadbeast veya sacred artist ölünce ardında bıraktığı yarı ruh yarı fiziksel bir şey. Tıpkı hayvanın derisini yüzer, boynuzunu keser gibi bu remnantların parçalarını topluyorlar. O parçaları zırh, kılıç vs. eşyalarla birleştirip büyülü eşyalar yapıyorlar. Bu işlem de binding.

https://wiki.abidanarchive.com/ var ama spoiler yeme ihtimalin çok yüksek.

1 Beğeni

Çok sağol. Bakarken bir tane major spoiler yedim. Lindon’ın soyadı Eithan ile aynı. Artık himayesine girdi diye mi yoksa aynı soydan diye mi bilmiyorum. :frowning:

Himayesine girdiği için.

1 Beğeni

@Hannibal_Lecter @Ensoski

Konu orada uzamasın diye buraya yazayım dedim. Ben Nemisin’in önce Inheritence üçlemesini okudum. O seri fena değildi aslında, hatta kabul etmem gerekir ki orijinal fikirleri vardı. Sonra Beşinci Mevsim’i okudum. Yine kabul ediyorum ki gayet orijinal bir konusu var ama gerek ikinci tekil şahıs anlatımı, gerek zaman sıçramaları, gerekse de önceki seriyle benzerliği yüzünden (tekrar gelmişti bazı şeyler) ben sevemedim. Baya sıkıldım okurken.

Tabi okuduğu en iyi kitaplardan birisi olduğunu söyleyenler de var. O yüzden siz bana bakmayın, benim kanım uyuşmadı, yoksa orijinal fikirler barındıran ilginç bir kitap.

Edit: Bu arada türü post apocalyptic fantasy ama bk sosu da var. Aslında en sevdiğim türlerden biri, yine de sevemedim. Ben tabi İngilizceden okumuştum, Türkçesine bakmadım. Onun ne kadar etkisi oldu bilmiyorum, ikinci tekil şahıs zorlamış olabilir zira @HamdemitAbi de ondan şikayet etmiş.

Edit 2: @HamdemitAbi Essun ile diğer kadın veya kadınlar (kaç kadın vardı unuttum) aslında aynı kişi. Kitap söylemiyor başta, hem geçmişi hem şu anı anlatıyor. O yüzden benim kafam baya karışmış idi okurken, sonradan yorumlara bakınca haaaa dedim

3 Beğeni

Sağ olun yorumlarınız için.

1 Beğeni

Cok teşekkürler hocam.

1 Beğeni

Kızıl İsyan serisinin 3 kitabını da okumuş biri varsa bu mesajı açabilir mi ? Bir kitap hesabının yorumundan spoiler yemiş olabilirim ancak çok mu önemli bir bilgi bilmiyorum. Sırf bundan dolayı 1.5 yıldır bekliyor kitaplıkta. Okumayanlar açmasın. Bu seri ile ilgili ne kadar önemli bir bilgi ? : Demir Altın kitabının tanıtımının başına kocaman ‘Darrow kazandıktan sonra neler olduğunu bilmek istemez misiniz’ yazmış Neyi kazanmış bilmiyorum. Yani demek istediğim 3 kitap bizi bu kazanılan şeye hazırlıyorsa ters köşe vs. barındırıyorsa boşa okumayım. Ne diyorsunuz alacağım keyfi bozar mı ?