Kitaplar Hakkında Danışma Başlığı: Şu Kitabı Okudunuz mu?

Aslında var :wink:
https://www.kitapsepeti.com/urun/listele/yayinevi/kyrhos-yayinlari/9946?yazar=82798
Tabi bu da şansınıza. İthaki dahil büyük çoğunluk sadece ilk kitabı basmışlar. Gördüğüm kadarıyla tamamını istiyorsan sadece 3 seçenek var.
not: Bu da 3. seçenek.
https://www.kitapsepeti.com/urun/detay/kitap/profesor-challengerin-tum-maceralari/983177

1 Beğeni

2.linkte olanın baskısı yok hocam.

Ben kendime bir İskendername almak istiyorum. Okuyan bilen arkadaşlardan hangi yayınevinin İskendername’sinin tam metin ve doyurucu, açıklayıcı olduğunu öğrenebilir miyim?

Bu tarz eserlerde öncelikle YEK’e bakılabilir…

E - kitap okunabilir.

Basılı satın almak:

Gördüm, teşekkür ederim ama bildiğiniz gibi bu tür eserleri okumak için ciddi bir altyapınızın olması lazım. Benzer sıkıntıları okumaya çalıştığım Bostan’da, Gülistan’da, yaşadım. Bu nedenle açıklamalı bir kitabı tercih ederim.
Bir başka konu basılı kitabı E- kitaba değişmem
Ve son olarak naçizane kitaplığımda böyle bir eser olsun isterim…

Madde 22 kitabını okuyanlar kitap hakkında görüşlerini belirtebilir mi? Konusu baya ilgimi çekti.

2 Beğeni

Muhteşem kitaptır. Kara mizahi bir dili var.

Yıllara yayılmış okuduğum en iyi kitaplar listeme kesinlikle girer bu kitap

Şurada kısaca bir iki cümle ile kitabı okuyorken düşüncemi yazmıştım.

11 Beğeni

Yorumun için teşekkürler, şuan daha da merak ettim kitabı en yakın sürede alıp okuyacağım. :slight_smile:

1 Beğeni

Şu an Madde 22’yi okumaktayım. Okuyanlar bana Kurt Vonnegut’un Mezbaha 5 kitabını da önermişlerdi. Aklınızda bulunsun diye yazdım. Esenlikler dilerim.

3 Beğeni

2019 da uyarlanan Catch 22 dizisi sonrası okuma listeme almıştım bende, ama dizi hala kafamda çok taze :grinning_face_with_smiling_eyes: Biraz daha unutayım ben de okumayı düşünüyorum.

Hans Fallada’nın jeder stirbt für sich allein kitabının çevirilerinden hangisini tavsiye edersiniz?

Herkes Tek Başına Ölür (Ahmet Arpad-Everest-610s)
Herkes Yalnız Ölür (Erdinç Yücel&HasanYılmaz-Hece-728s)

Ben Everest baskısını okudum herhangi bir sorun göremedim.

1 Beğeni

Yılanların Öcü’nü (Fakir Baykurt) okuyan var mı? Nasıl bir kitaptır?

Ben okudun ama çok genç zamanlarımdı. Lise öğrencisiydim. Çok sevmiştim kitabı, gerçi bugün düşününce kitapla ilgili ipek bir şey anımsayamadım ama Fikret Hakan’lı değil de Kadir inanır’lı film sahne sahne aklımda…:slight_smile: (Filmi 5-10 kez izlemişimdir)

Yanlış hatırlamıyorsam kitap bir üçleme ırazcanın dirliği ve 3. kitap… 3. kitabın adını unuttum :slight_smile:

Benim de okuma listemde, hem bu kitap hem de tüm Fakir Baykurt kitapları.

1 Beğeni

@erdo ve @ozgurs59 okumuştu sanırım.

1 Beğeni

Bu kitabı okumuş olan varmı?

Teşekkürler, dinleyeyim o halde. :slight_smile:

1 Beğeni

Evet tebrik ederim çok sağlam hafızanız var. Bayağıolmuştu okuyalı. :slightly_smiling_face:

@isos81 Yılanların Öcü okuduğum ilk Fakir Baykurt romanı. Filmi gibi kendisi de güzel. Tavsiye edip etmeme arasında kararsızım. Çünkü köy romanları herkese hitap etmeyebiliyor. Mesela kısmen bana. Yılanların Öcü’nü okuduktan sonra Eşekli Kütüphaneciyi de okudum ve çok hoşuma gitti. Ama ondan sonra Kaplumbağalar’a başladım ve yarısına kadar zor gelerek kitabı bir kenara bıraktım. Bilmiyorum belki o anki ruh halim o kitabı okumaya müsait değildi, ya da köy romanlarına olan hevesim 2 kitap ile dolmuştu.

2 Beğeni

Ben daha önce köy romanı okudum. Ne sevdim, ne sıkıldım. Biraz dönemi yansıtması çerçevesinde yorumlayınca romandan daha çok tarihsel bir kitap gibi geliyor, kitap okumaktan çok tarih okuması gibi hissettiriyor. En azından bana böyle oldu.

Sabah başladım, 1 saat kadar dinledim. Şu ana kadar gayet iyi gidiyor. Yalnız ufak bir uyarı yapayım, Baykurt bu kitaba bir ön söz yazmış ama ne ön söz! Onu sakın kitap öncesi okumayın zira kitapta ne var ne yok her şeyi anlatmış. :slight_smile: Kitabı bırakacaktım neredeyse, sonra dedim neyse okumaya devam edeyim. Dinleyecek olanlar da direkt ikinci bölümden başlayabilir.

4 Beğeni

Dune’un ikinci kitabının ortalarındayım ve hikayenin sadece belirli karakterler etrafında dönmesi, kitap evreninin geneline yayılmaması hoşuma gitmedi.

Kitabın devamında veya devam kitaplarında da bu üslup devam ediyor mu yoksa bol entrikalı -bana göre sıkıcı- ve gerilimli Dune tarzı terkedilip/değiştirilip biraz daha kurgu öğelerin öne çıkarıldığı bir tarz mı tercih ediliyor?

Demek istediğimi tam anlatamadım. Benim Dune’da aradığım şey evren imparatoru Paul Muaddib’in sarayında oturup dirilen eski tanıdığının aslında düşmanı mı olduğunu
kara kara düşünmesi değil ordusunun başına geçip yeni gezegenler fethetmesi.

Özetle gerilimli bekleyişten sıkıldım, akla mantığa uygun şekilde ve seri evreninin büyüklüğüne yakışır şekilde aksiyon arıyorum. Serinin devamında bu var mıdır yoksa bu haliyle devam mı edecek?

1 Beğeni