Başta bu iki kitap olmak üzere İlya Yayınevi Mitoloji ve Tarih Dizisi’nden çıkan kitaplar hakkında bilgi verebilecek var mı?
Ben de özellikle Nadir’de çok gördüğüm için merak ediyorum ama “okunamayacak derecede” yazım yanlışı bulundurduğunu duyduğumu hatırlıyorum. Genel olarak da yayınevi hakkında pek iyi yorumlar görmedim. Daha çok bilgi sahibi varsa beni de aydınlatırsa sevinirim. Mitolojik kitapları çok fazla olduğu için ilgimi çekiyor ama güvenip de alamadım şimdiye kadar… 
Çok aradım araştırdım ve bi dünya kaynak tespit ettim. Hal böyle olunca da kararsız kaldım malum kaynaklar sınırlı. Forumdan yardım talep ediyorum.
Ekonometri alanında ve vergi ile ilgili kitap tavsiyesi verecek forum üyemiz var mıdır acaba? Teşekkürler.
Ben de sahaf fiyatlarından dolayı bir süredir almayı düşünüyorum. Fakat dediğiniz gibi hiç yorum yada inceleme olmadığı için ben de alamadım. 
Bu İlya yayınları şey değil mi ya, yıllar önce üniversitelere stand açıp set set kitapları senetle çocuklara iteleyen ve sonra garipleri senetlerin borçlarını ödeme telaşında bırakan yayınevi? 
Ben o zaman derdim olm manyak mısınız, kitap böyle alınıp okunmaz, bunu böyle satıyorlarsa değeri yarısından azdır içeriği leştir vs vs diye ama genelde pek okuma ile alakası olmayanlara dayalı leş gibi bir agresif pazarlamaları vardı. Sonuca da ulaşıp iyi kazanmışlardır muhtemelen
Kampüste cafede fln okuyanlardan 1-2 kere elime alıp da kalitesizliğine gülerek geri verdiğimi hatırlıyorum hayal meyal. Muhtemelen o leş gibi çeviriler yorumlarının hepsi doğrudur 
Ama asıl şaşırdığım bunların bile nadirde uçuk fiyatlara çıkması
Bu mitoloji seti de en popisiydi, en alakasızı bile gider bir mitoloji set alırdı, artık Troy filmi etkisi miydi neydi bilemiyorum 
Eminim daha güzel ve derli toplu, daha güncel kaynaklar vardır mitoloji adına dostlar. Bir de şu kitapları bir elinize alın, biraz karıştırın dediğimi anlayacaksınız. Bu paralara nette görüp almayın bence.
Gerçi bendeki bu bilgiler de 10-12 yıl öncesinden filan. Adamlar sonra muhteşem editörlüklerle yeni baskı yapmışlardır gibi bir şeyler olmuş mudur bilemiyorum tabi 
Nadir’de çok uyguna satılıyor aslında. Bana o yüzden cazip gelmişti. Kitaplar da sizin dediğiniz dönemlerden kalma eski baskılar zaten. Şu an aktif bir yayınevi değil diye biliyorum. Birkaç kere isim değiştirip benzer kitapları tekrar basmışlar galiba ama başka görmedim. Pahalı olsalar sizin de dediğiniz gibi kalitesinden emin olduğum kitapları tercih ederim tabii.
Eskiden ucuz kitapları hiç düşünmeden alırdım ama artık kitap konusunda daha seçici davranıyorum neyse ki. Sizin anlattıklarınıza göre bu yayınevinden uzak duruyorum o zaman. 
Ahh ben yanlış anlamışım, normalde fiyatları yüksek siz ucuza denk getirdiniz gibi algıladım
Ucuz olmaları mantıklı olan aslında, muhtemelen bir sürü baskı yapıp seyyar olarak sata sata sürümden kazandılar, piyasada çoktur bunlar 
Yeraltından Notlar bence çevirmenin başarısızlığı HAY serisinde. Kendini bariz belli ediyor. Ben de bitirmeden iade ettim. Ki ciltlisi 10 liralara kadar indi bu ara, değse havada kapardım.
Nihal Yalaza Taluy çok beğenilen bir çevirmendir aslında, çevirileri her zaman tercih edilir. Şaşırdım yorumunuza.
Belki bu kitap nezdinde böyledir, ne ben başka çevirilerini okudum ne de bu kitaba dair kendisine düzülmüş bir övgüye rastladım. Kitabı başka bir yayınevinden okuma, karşılaştırma ihtiyacı da duymadım zira mizantrop bünyeme yeni bir kapı açmıyor.
Wardstone Gunluklerini okuyan var mi? Onerir misiniz?
İlk dört kitaba göre yorumlarım.
Uygun yaş aralığı biraz düşük tutulmuş bu nedenle bazı yerlerin “hafifletilmiş” olması göze çarpıyor. Bunun dışında dili akıcı, evreni kısmen özgün, hikaye kurgusu başarılı olan bir eser.
Wardstone Günlükleri’ne gençler ve çocuklara uygun hale getirilmiş Witcher denilebilir. Witcher çakması olmadığını belirtmek isterim. Bununla birlikte Witcher’daki gibi hikayenin ana karakter merkezinden uzaklaşmasını bu kitapta görmedim, odak hep Thomas’ın üstünde kalıyor.
Not: Ana karakter Thomas mary sue bir karakter değil."
Not2: Seriye vahşet kavramı eklenip, korku ögeleri arttırılsaydı daha güzel olabilirdi.
Tavsiye eder miyim? Evet. Ancak büyük bir beklenti içerisine girilmemeli, Wardstone Günlükleri çerezlik bir seri.
Bunu okuyan var mı acaba? Genç yetişkin gibi duruyor ama vıcık vıcık ergenlik kokmuyorsa hoş ve çerezliktir belki diye düşündüm.
Bu N.G. Kabal whattpad yazarı değil miydi? 
Ephesus’un en ünlü wattpad ve gençlik yazarlarındandı. Şimdi fantastiğe geçiş yapmış sanırım.
Wattpad yazarı sonuçta. Hani arkadaşlar yanılmasın diye ben merak etmiştim. Yabancı bir yazar gibi duruyor fakat değil. Teşekkürler abi.
Türk ve bildiğin fanatiği olanlardan. Yeni kitap için kendini feda etmek isteyen varsa tarzını değiştirmiş mi daha iyi öğrenebiliriz.
Yanlış hatırlamıyorsam forumda alan vardı (@Arcade sen olabilir misin?) ama henüz yorumlayan görmedim.
Ben almadım.20202020
@smartestidiot almış baktım da. Okuduysanız nasıldı acaba.
@Fahrettin Bugün az daha alıyordum. Dediklerinizden sonra ucundan yırttım dedim.
Ama eskiden fantastik yazmayıp da bu seri ile bir geçiş denemiş ise belki çok farklı bir iştir. smartestidiot’dan gelen cevaba göre şans verebilirim. Devamı da gelecek sanırım. Öyle bir izlenim bıraktı bende.
@Agape Bende yabancı bir yazar sanmıştım.