Merak edenlere n. g. yi de söyleyeyim.
Nagehan Gökçe demek.
Bu da daha önce çıkan serilerinin resimleri.
Merak edenlere n. g. yi de söyleyeyim.
Nagehan Gökçe demek.
Evet, ben almıştım ama henüz okumadım maalesef. Daha doğrusu sıra gelmedi. 
Kaos Yürüyüşü serisini okudunuz mu? Kitaplar güzel miydi? Çevirisi iyi mi? Akıcı okunuyor mu? Kitaplar hakkında bilgi verir misiniz?
Kitaplar:

Okumadım ama Delidolu çevirisi daha iyi diye söyleyenler vardı. Araştırılabilir.
Alfa’dan Decameron ve İlahi Komedya’yı almak istiyorum ancak Oğlak baskılarının Rekin Teksoy çevirisi olması aklımı çeliyor. Daha önce karşılaştırma şansı olan var mı acaba? Hangisini tavsiye edersiniz?
Bu konu ne zaman açılsa Rekin Teksoy övülür forumda. Çeviri konusunda bu foruma güvenin derim. 
iki alanda da en değerli insandır kanımca.
Yüksek Lisansını Türkçe üzerine yapan İtalyan hocam ki kendisi sular seller gibi Türkçe bilir ve konuşur,Zoom’dan gördüğüm kadarıyla da salonunda YKY siyah baskılarından sıra sıra bir kitaplığı var,Oğlak Yayınlarınki cidden iyidir demişti bir sorduğumuzda.
Alfa’nın şansa güzel çevirileri bir yana editörlük gibi konularda da “İşte bu tam olmuş,” diyebildiğimiz bir kitap yok.
Kimse de kusura bakmasın. Evet, hızlı basıyor, güzel yazarlar, külliyatlar tamam ama özellikle de yüksek fiyatlar ödediğimiz kitapların yüzde 87’si bir konudan içler acısı halde oluyor.
Yeni bir yayınevi olsa hani sabredersin. Düzelmesini beklersin. Bu sektöre yıllarını vermiş, köklü bir yayınevinden beklenmeyecek fiyat-performans gerçekten.
Durup dururken pohpohlamaya da gerek yok. Belki en sert eleştirim bu gönderi içindedir ama kimse kusura bakmasın 100-200 tl ödediğimde bana gelen ürün tatmin etmeyecek ise basmasalar da olur. Kör topal okuyacaksam pdf dosyasını Google amcaya da çevirtebilirim ya da zaten kendim de kör topal çevirebilirim en azından gözlerim ve psikolojim acı çekmez. Ne zaman Alfa okumaya kalksam sinirlerim bozuluyor. İnanın İthaki bile bu kadar sinirimi bozmuyor.
Neyse, siz bana bakmayın bu konuda takıntılıyım ama eğer bir alternatifim varsa asla Alfa tercih etmiyorum. Akşam akşam yükseldim he. 
Türkiye’de basılmış en kaliteli sinema kitaplarını yayımlayıp gittiler.
Arkadaşlar merhaba, Philip Kerr Bernie Günther kitaplarını okuyan var mıdır?
Çok teşekkür ederim, Decameron ve İlahi Komedya konusunda kafam netleşti sayenizde 
Ben iki kitabını okumuştum geçen yıl. Nazi Almanyası döneminde geçen dedektiflik öyküleri genellikle. Bernie arada kaba kuvvet kullanan, S.Holmes düzeyinde bir zeka ile değil de kısmen zekasını da kullanarak ve eski tip dedektiflik öykülerinde olduğu gibi çözüme giden biri. Tabi o dönemin Almanyasından da (partiler, kişiler) bolca bilgiler bulunuyor öykülerde. Çok ahım şahım olmasa da fena kitaplar değil yani.
Çok teşekkür ederim üstad. Almanya ve 2. Dünya Savaşı konularını seviyorum. Kitaplarını alacağım.
Arkadaşların söylediklerine ilave olarak; Oğlak Yayınları’nın Decameron’u sansürsüz ve eksiksiz bastığını biliyorum. Alfa’nın sansürsüz olduğundan emin değilim.
Sen de ben gibi 2. Dünya Savaşı ve dönem Almanyasını seviyorsan bu kitapları da seveceksin. Ben de eksiklerimi tamamlayayım bari 

Merhaba, Sahte Bellek kitabını okuyanınız var mı ? Ödül kazanmış ve gördüğüm kadarıyla epeyce övülen bir yazar. Henüz kendisinden herhangi bir kitap okumuş değilim. Bilgilendirecek birileri varsa memnun olurum.
Teşekkürler 2020202020202020
Canterbury Hikâyeleri’ni okudunuz mu?
Canterbury Hikâyeleri olarak aratınca bir gerçek yazarı olan “Geoffrey Chaucerin” çıkıyor. Bir de Can Yayınları’ndan Peter Ackroyd’un “Geoffrey Chaucer’in Canterbury Hikayeleri” çıkıyor. İkisinin arasında bir fark var mıdır? Direk Peter Ackroyd’un yazdığını okusam karışık olur mu?
Buraya iki kitabın da arka kapaklarını bırakmış olayım.