Güzel olur. 30 gün ideal bir süre.
Bu kitabı okuyan var mı? Çevirisi ve konusu iyi mi? Tavsiye eder misiniz?

Bu kitabı okuyan ya da iyi kötü herhangi bir şey duymuş olan var mı acaba? BKM’de %50 indirimde 35 TL ama tereddüte düştüm. Büyük boy ve bol görselli bir kitap olduğu için fiyatı cazip geldi.
Loki’nin Sözü’nü okuyan var mı acaba? Loki’nin Müjdesi fena değildi, bazı yerleri biraz sıksa bile okuttu kendini ama bu ikinci kitap daha en başından çekemedi beni içine. Özellikle konu olarak çok zorlama bir devam kitabı hissiyatı verdi. Daha sadece iki bölüm okudum ama hem o okuduğum bölümler hem arka kapak yazısı hemde okuduğum bazı yorumlar ilgimi baya söndürdü. Bu arka plan yazısından fazlasını verecek mi kitap? Bana çok çocuk kitabı hissi verdi de vakit kaybetmek istemiyorum eğer öyle ilerliyor ise.
Merhaba. Elimde Sefiller’in Oda Yayınları’ndan çıkmış 4 kitaplık baskısı var. Sefiller’i bu yayınlardan okuyan oldu mu? Büyük bir problemi yoksa, bununla ilerleyeceğim, sormak istedim.
Şimdiden teşekkürler.
http://odayayinlari.com.tr/index.php?route=product/product&manufacturer_id=32&product_id=173
Merhaba, görüyorum ki ilk mesajınız. Forum’a hoş geldiniz
.
Sefiller romanının yazım dili Fransızca. Bahsettiğiniz yayınevi ise eseri Fransızca’dan değil, İngilizce’den çevirmiş. Yani çevirinin çevirisi. Bu bence büyük bir problem ama tabi ki karar sizin ![]()
Elinizde madem Oda Yayınları baskısı var, belki karşılaştırmak istersiniz diye ön okuma sayfaları ekliyorum. ![]()
Çok teşekkürler
Evet ilk mesajım, hoşbuldum 
Kahramanlık akademim ve İkigami tamamlanmış seriler mi?(Yurtdışı için soruyorum)
Tamamlandılarsa, bizde de tamamlanmalarına kaç sayı kaldı?
Şu an için baskı tükenme durumları var mı?
Ayrıca bu serileri okumak için önerir misiniz?
Merhabalar,
Benim de naçizane bir sorum olacak. Sürekli denk geldiğim kitaplarla ilgili bilgi almak istiyorum. Okuyan var mı, okunmaya değer mi, nasıl acaba ? Bir de kitap almanın lüks olduğu şu dönemde bilgi edinmeden almak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
- Arthur Conan Doyle’nin Profesör Challenger’ın Maceraları,
Ren Kitap’ın ciltli versiyonlarından olan
- Arsen Lupen,
- Vikingler - Tim Severin
- H. P. Lovecraft hikâyeleri,
- Conan
Ren kitaptan çıkan 3 adet Arsen Lüpen kitabını okudum. O zamanlar forumu bilmiyordum. Bilseydim ve burada yazılanları okusaydım Ren Yayınlarının kitaplarını okumazdım. Kitaplar çok basit ve tatsız geliyor. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Loki’nin Müjdesi’ni daha iyi anlamak için İskandinav Mitoloji’si adlı bir roman okumuştum. Neil Gaiman olması lazım yazarı. İlk önce mitleri bir anlamak ve işin içine girmek için güzel bir başlangıç olmuştu. Sonra Loki’nin Müjdesi’ni okuduğum zaman çok doğru bir karar vermişim dedim. İskandinav’da anlatılan çoğu olayı Loki’nin gözünden okumak harika oldu. Ama dediğinize katılıyorum çünkü Loki’nin Sözü biraz zorlama olmuş. Açıkçası ikinci kitabın çıkacağından haberim bile yoktu. Şaşırmıştım ama çıktığı gibi alıp okudum. Birincisinin tadını vermedi. Günümüze uyarlamış Loki’yi ve diğerlerini. Pek tatmin etmese de neler olacağını merak ederek bitirdim. Üçüncü bir kitapta gelecekmiş bu arada. Okumaya değer miydi, düşünüyorum da hayır. O an biraz sevdim ama sizin sorunuzu görünce niye sevmişim ki oldum galiba. Fena detaya girmişim 
Bende zaten okumadan bıraktım ve ilk kitabı sevmeme rağmen bu kitap yüzünden iki kitabı da sattım. :’)
Aramızda “Alfred Müller İle Fridrih Şüller’in Maceraları” kitabını okuyan biri var mı? Eskiden Engin yayıncılık tarafından “Bir Çalgıcının Seyahati” ismiyle basılmış. Kuzey Işığı yayınlarından almayı düşündüğüm bir kaç kitap var bunu da eklemeyi düşünüyorum ama emin olamadım. Eser aslında anonim sanırım. ![]()
Engin Yayıncılık basımı
Kuzey Işığı Yayıncılık basımı

İstasyon On Bir okuyan var mıdır? Çekilen dizisi bu ay geliyormuş da fragmanı beğenmedim, acaba kitaba yorumlar nasıldır diye merak ettim. Hangi kitabı okuyorsunuz başlığında da bulamadım yorum.
Edit: İnceleme başlığı varmış ya, ondan bulamadım muhtemelen ilk aramamda
Neyse şu an için radarımdan çıkardım kitabı, çok bana hitap etmedi gibi.
https://forum.kayiprihtim.com/t/istasyon-on-bir-sadece-hayatta-kalmak-yeterli-degildir/746/4
Uzun zaman oldu hikayeyi çok net hatırlamıyorum. Kıyamet sonrası kitaplara olan beğenim ve kitabın ödüllü olması nedeniyle satın alıp okumuştum.
Hikaye güzel de başlamıştı ama hikayenin devamında ana karakterin kendini korumaya aldığı sığınağından dünyaya yeniden çıkması sonrasında hikaye ilgimi çekmemeye başladı ve kitabı zorlanarak bitirmiştim.
Ben kitabı pek sevememiştim.
Bende şimdi inceleme başlığını buldum, biraz da goodreads ten bakındım. Benim de çok hoşuma gitmeyecek gibi, radarımdan çıkardım şimdilik.
Merhabalar, kitaplığımda uzun zamandır okunmayı bekleyen bir kitap var; Nietzsche Ağladığında. Nietzsche ile alakalı hiçbir alt yapım yok. Bu kitaptan önce okumam gerekenler var mı yoksa bunu okuyarak mı başlamalıyım? Teşekkürler şimdiden.
Bence bir altyapıya gerek yok direkt okuyabilirsiniz.
Teşekkürler. O zaman önümüzdeki günlerde okunmak için yakınlarımda bulunsun.
Ben de altyapısız okudum, gayet keyif aldım. Üstelik bayağı da gençtim okuduğumda. Sorun olmadan okuyabileceğinizi düşünüyorum.