İyi bir psikolojik roman. Yazarı da işinin ehli bir psikiyatr. Bu tür romanları seviyorsanız okuyunuz diyorum.
Bu kitabı okuyanlar var mı? Klasik ağırlıklı okumalar yaptığım için arada böyle kitaplar okuyasım geliyor. Okuduğum yorumlar da çok yüzeyseldi kararsız kaldım.
Orhan Pamuk’a Veba Geceleriyle başladım. İlk başlarda konunun ilgi çekiciliğine kapıldım fakat bir süre sonra anlatım ağır gelmeye başladı.
Sonuç olarak bilginiz varsa ilk okuma olarak hangi kitabı önerirsiniz? 
Ben Kafamda Bir Tuhaflık eseri ile başlamıştım. Cevdet Bey ve Oğulları da çok güzeldir, o da tercih edilebilir. Benim Adım Kırmızı dışında diğer eserleri ile başlangıç olabilir. Bence en iyi eseri Benim Adım Kırmızı. Yoğun bir okuma, tarihten izler var. Okuma açısından daha sonralara saklamak isteyebilirsiniz 
Benim Adım Kırmızı’ya ilaveten Yeni Hayat. İkisi de güzel romanlar, ancak Benim Adım Kırmızı kolay okunan bir kitap değil.
Bir de kısa roman olarak Beyaz Kale. Ben bunla başlamıştım, ilgi çekici tarihsel konusu ve gerilimli kurgusu nedeniyle hızlıca okunabilir, eski dönem Orhan Pamuk hakkında iyi bir izlenim verebilir.
Beyaz Kale ve Sessiz Ev okumuştum ben ilk olarak. Beyaz Kale galiba en uygun başlangıç.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
En kısa zamanda Beyaz Kaleyi edinip okumaya başlayacağım.
Elimde Benim Adım Kırmızı da var. Bir ara başlayıp okuyamadığımı hatırlıyorum. Daha sonraları okuyacağım, teşekkürler 
Hem Veba Gecelerini hem de Benim Adım Kırmızı kitaplarını okuyamamışsınız, Beyaz Kale için de farklı bir durum olmayacaktır. Demek ki Orhan Pamuk size göre bir yazar değilmiş başkalarına bakın bence.
Teşekkürler görüşleriniz için.
Hocam, Pamuk’un en kolay okunan kitabı aynı zamanda ilk kitabı da olan Sessiz Ev’dir. Yeni Hayat hariç tüm kitaplarını okumuş biri olarak en keyifli kitaplarından da biri olduğunu söyleyebilirim.
Napolyon Savaşları geriplanına ve hafif fantastik unsurlara sahip bir seri. Seride gerçek dünyadan farklı olarak ejderhalar var ve savaşlarda hava kuvvetleri olarak görev yapıyorlar. Seriye ismini veren Temeraire adlı ejderha ve binicisi Laurence’in maceralarına odaklanıyor. Yazarın kalemi oldukça akıcı ve Temeraire’i okumak oldukça zevkli. Az da olsa fantastik seven biriyseniz keyifle okuyacağınızı düşünüyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Sevebileceğim bir seriye benziyor. Büyük ihtimalle alacağım.
Sevan Nişanyan’ın Nişanyan Sözlük’ünü okuyan ya da kullanan varsa bir değerlendirme yapabilir mi? Kitapyurdunda %54 + ekstra indirimli görünüyor da alıp almamak da kararsız kaldım. Malum zamdan sonra yanına yaklaşılmaz
İnternet sitesinden bazı kelimelere bakıp fikir edinebilirsiniz. Google Play Store’dan uygulamasını da indirebilirsiniz, aylık ücreti 3.19 tl diye biliyorum. Sürekli güncellenen bir eser olduğu için bu seçenek daha mantıklı olabilir.
Deneyeyim hocam sağolun, çok teşekkür ederim
İlk kitabını çok severek okumuştum. Tavsiye ederim ilk kitabı.
Uğur Aydın - Sultan Nebula’nın Mızrağı’nı okuyan var mı?