Uğur Aydın - Sultan Nebula’nın Mızrağı’nı okuyan var mı?
Eğer öyleyse abarttı biraz. Neden böyle bir saçmalık yaparsın ki. Ama okuyan varsa yorumunu merak ediyorum
Eskiden kitabı çıkan yazarlar kitapçılarda imza günü düzenler yada söyleşilere katılır gözleri ışıl ışıl kitabını tanıdırdı. Ne zaman kitap yazmaya karar verdiklerini, esin kaynaklarını, kitabı bitirmeye çalışırken ki motivasyonlarını vs. gözleri parlayarak büyük bir gururla anlatırlardı.
Şimdi kitaplarını tanıtmak için çok farklı şeyler deniyorlar.
Sevgili JohnKramer,
Kayıp Rıhtım bünyesinde her sene yapılan “Yılın Enleri” aday sürecinde hayran kitleler bir fanlık hareketi başlatarak tek bir kitabı onlarca kez aday gösterebiliyorlar. Bir kitap on kere de aday gösterilse bir kere de aday gösterilse bir şey değişmiyor. Genelde genç fan kitlesi İnstagram gibi bir temeli aşırı kullandıklarından birden çok yazdıklarında (sanki çekilişte her yeni yorum 1 çekiliş hakkı gibi) aday gösterdikleri kitapların kazanacağını düşünüyorlar. Bu yüzden böyle sorunları her sene yaşıyoruz.
Yaptığımız ip araştırmalarında bütün hesapların farklı şehirlerdeki farklı kimselere ait olduğu görülmektedir.
Yine bu bağlamda fan kitlesinin veya yakın çevresinin yazarı haberdar etmesi yazarların da forumumuza dahil olup etkileşimde bulunması çok normaldir. Bu etkileşimle forumumuz birçok yazar, çevirmen edinmiştir.
Fan kitlelerinin dönem dönem Booktuber veya Youtuber hesaplarını bu şekilde sürekli aday gösterdikleri her sene yaşanan durumlar. Bu yüzden bu konunun daha fazla büyümemesini rica ederiz.
Teşekkürler.
Merhaba
Bu kişinin;
Beni, kitabımı, beni tanıyan veya tanımayan kitabımı alan insanları karalayan içeriğe sahip tüm mesajlarının silinmesini rica ediyorum. Başka bir forum kullanıcısına üstte verdiği cevap orada durduğu müddetçe beni tanımayan, kitabımı tanımayan insanların aklında belki de ön yargı ile beraber farklı düşünceler hasıl olacaktır. Nitekim üstteki mesajın bir diğer kimseye cevap olarak yazıldığı ve o kimsenin de gönlünde ufak da olsa kırılma olduğunu söyleyebiliriz. Ben John tarafından Kaan’a yazılan mesaja karşılık Kaan isimli kullanıcıya mesaj atarak üzgün olduğumu ve asla bu ve benzeri mesajlara itimat etmemesi gerektiğini ve hatta hakkımda öğrenmek istediği bir şey olursa da cevabı Forum yönetiminde araması gerektiğini belirttim.
Kaan isimli kullanıcıya SULTAN Nebula’nın Mızrağı kitabının yazarı olarak kısa bir özet sundum ve yukarıda yazılan asılsız mesaja karşılık onun direkt benimle muhatap olmasını sağladım.
Yardımınız için teşekkür ederim.
Fan kitlesi ve yakın çevresi
Asılsız mesaj
Neyse ben öğreneceğimi öğrendim , forumdan uçurulmadan sessiz sessiz kenarda gülmeye devam edeyim. İyi geceler.
Merhabalar arkadaşlar. Şu kitabı okuyan var mı aramızda? Tavsiye eder misiniz? Eğer varsa içeriğinden birkaç sayfa atabilir misiniz ? (Hangi konu başlığına yazsam diye kararsız kaldım fakat bu başlık daha uygun gibi geldi.)
AİT(Agape İstihbarat Teşkilatı) devamlı çalışıyor valla
Melih bey merhaba, size ve tüm forum üyelerine bu mesaj ile bir cevap vermiş olmak isterim. Sizler gibi, kim bilir kaç kişiye sizin dikkatinizi çeken üstteki mesaj ve diğer mesajlar ulaşmıştır bilemiyorum. Bu nedenle de açıklama yapma hakkım olduğunu düşünüyorum.
Efendim böylesine çirkin bir ithama maruz bırakıldığım ve sizlerin de bu konu ile meşgul edilmiş olması nedeni ile çok üzgünüm. Lütfen kusuruma bakmayın. Moderatörler bu asılsız iddalara ve sahibine gereken cevabı, o mesajları kaldırarak veriyor ve vermeye de devam edecektir.
Umarım Kayıp Rıhtım iftira atılan ben ve diğer kişilerin doğrulamasını yaptığı gibi, o kişininde IP adresine ulaşmıştır ve kim olduğunu biliyordur.
Beni ve kitabımı listeye sokan yazar, eleştirmen M. Ercan Ergür ve bizzat kendi eşiminde sahte hesap olarak kamuya açık alanda ilan edilmesi ile yetinilmeyip, bu hesapları benim açarak orada bulunduğumu ve pis kokular geliyor diyerek reklamımı yaptığımın söylenmesi çok korkunç. Aynı kişi şimdi de forumu manipüle etmeye kalkarak kitabımın ismini listeye sokan kişileri funlarım olduğu konusunda kabahatine yeni bir isim uydurarak dalga geçer gibi mesajlar atıyor. Gerçek bir yayınevinden çıkmış ve karşılıklı sözleşme metni ile raflara girmiş, konusu “temiz içme suyumuzu korumaya adanmış” kitabım üzerinden son iki gündür gerek forum sayfalarında, gerekse özel mesaj kutumdan, yemediğim kelime, taciz, iftira ve kötü söylem kalmadı. Elbette Kayıp Rıhtım’a tüm bilgi ve belgeler iletildi.
Bundan sonrası ise, kamu önünde atılan iftiralarla dolu mesajlara ve adını lekelediği tüm kişiler ve yayınevim de dahil olmak üzere hepimize yargı önünde o kişinin cevap vermesi olacaktır.
Bu nedenle;
O kişi hakkında tüm yasal haklarımı saklı tutacağım. Elbette iftira atarak sahte hesaplar açtığımı ima dahi etmeden doğrudan söylemesini, kitabımı basan Mantis yayınevi hakkında “para ile kitaplarını bastırmışsın ve burada sahte hesaplar ile reklamını yapıyorsun” demesini, sosyal medya hesaplarıma kadar araştırarak iğrenç sohbetlere girmesini ve daha fazlasını günü geldiğinde ekran resimleri ve belgeleri ile öğreneceksiniz.
Saygılarımla
https://www.eganba.com/islak-balik-kitabi-volker-kutscher
Kutscher’in bu polisiye serisini okuyan var mı? Anlaşılır ve akıcı mı?
Ben ilk 2 kitabını okudum ve serinin geri kalan kitaplarını da aldım. Serinin tamamı 8 kitaptan oluşuyor ve şu anda Türkçe’ye çevrilmiş 6 tane kitabı var. Seri için söyleyeceğim; Ben beğenerek okuyorum. Nazi sonrası Almayasında geçiyor, o zamanın yaşantısı ve şartları çok iyi aktarılmış. Ben kitapta geçen karakterleri de çok seviyorum. Ayrıca dizi uyarlaması da var ve dizi uyarlaması da çok başarılıdır. Kitaplardan, dizi olmaz tezini yıkan bir çalışma diyebilirim hatta.
Birinci Dünya Harbi sonrası, Nazi öncesi Almanya’sında geçiyor.
Doğru, sonrası yazmışım mesajımda. Sizin de dediğiniz gibi öncesinde geçiyor. İktidarı ele geçirmeden önceki dönemi işliyor. Çokta güzel aktarıyor o dönemi.
Kitapları okumadım ama diziyi ben de çok beğendim. Weimar Cumhuriyeti dönemi Almanya’nın tarihinde gerçekten de çok önemli bir rol oynuyor. Ordudaki gizli nasyonalist yapılanmalar, harp sonrası çekilen sefalet ve Hitler’in yükselişini tetikleyen sağ-sol kavgaları dizide harika bir şekilde yansıtılmış.
Watchmen ve Before Watchmen kitaplarını okuyanlar var mı? Kurgu açısından nasıldır bu kitaplar? Bende watchmen mevcut ancak okumadım henüz. Eğer ana hikaye ile bağlantısı güzelse diğer 4 kitabı da alıp öyle başlamak istiyorum.
Ana hikaye yanında o evrenin nasıl oluştuğunu görmek için güzel olurlar. Ama okumasanız da bir şey kaybetmezsiniz.
Çok teşekkür ederim. İlk kitabı sipariş edip bir şans vereceğim.
@alper bu kitaplar hakkında bir bilgin var mı acaba? Tek cilt ile farkı nedir?
Ya da bilen arkadaşlar varsa aydınlatabilirler mi?
Resimden görebildiğim kadarıyla ilanda olan kitaplar arasında tek cilt olan Bütün öyküler kitabı içinde olan kitapları yok.
Ben de Cem yayınlarının bastığı Kafka kitaplarından ikisi var.
- Bütün Öyküler
- Bir Dostluk - Kafka - Max Brod Mektuplaşmaları var.
Diğer kitaplarını İş Kültür, Can ve Kafka kitaptan alınca (gerçi sonradan Koridor 6 kitap basınca onlarıda aldım) Cem’den sadece bu ikisini almıştım.
Cem yayınlarının Tek cilt Bütün Öyküler olarak bastığı kitabında şunlar var.
İÇİNDEKİLER
-
Yazanın Sağlığında Yayınladığı Kitaplar
– Gözlem
– Yargı
– Değişim
– Cezalılar Kolonisi
– Bir Köy Hekimi
– Bir Açlık Şampiyonu -
Kafka’nın Yayınlanmış Ancak Kitaplarına Almadığı Öyküleri
– Ölüm sonrası Öyküleri
— Bir Savaşın Tasviri -
Kafka’nın Ölümünden Sonra Geride Bıraktığı Defterlerden Çevirmen Tarafından Alınmış, Bazıları İsimsiz Birkaç Öykü
-
Günlük’ten Alınmış Kısa Bir Öykü.
-
Metinle İlgili Açıklamalar
-
Kafka’nın Yaşamına İlişkin Notlar
-
Öykü Adları Dizini
Bütün Öyküler içindekileri Fotoğraf olarak da ekleyeyim sayfa numaralarıda gözüksün.
Bir Toplu öyküler baskısı Kafka Kitap’ın da var. Muhtemelen yakın zamanlarda bir baskıda Koridor’dan gelecek.
Ben tek baskı tercih edecek olsaydım çevirmen nedeniyle Cem tercih ederdim.
KAFKA KİTAP TOPLU ÖYKÜLER İÇİNDEKİLER.
Teşekkür ederim. Şimdi, bende de farklı yayınevlerinden Kafka kitapları bulunmakta fakat bir bütün olarak olsun istiyorum derken Kamuran Şipal çevirisi anlamamak saçma geldi. O yüzden sormak istedim acaba Toplu Öyküler bu kitapları da kapsıyor mu yoksa kapsamıyor mu diye. Kapsamıyormuş. O zaman hepsini almak gerekecek.
Epsilon, Kafka, Nemesis vs. özel sebeplerden artık tercih etmediğim bir yayınevi.