Kitaplar Hakkında Danışma Başlığı: Şu Kitabı Okudunuz mu?

Octavia Butler’ın Lilith’in Dölü kitabını okuyan var mı? Yorumlarınız nedir?

3 Beğeni

Merhabalar, Doğan Cüceloğlu’nun kitaplarını bayağıdır okumayı düşünüyordum ve almaya karar verdim. İndirim ile beş kitabı birden mi alsam yoksa önce birini alıp baksam mı emin olamadım. Sizce hepsini alayım mı? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

H.G Wells’in Zaman Makinesi ve Görünmez Adamı’nı okuyan var mı önerir misiniz?

4 Beğeni

Fikir olarak işlenişi bakımından kolay okunan bir kitaptır. Görünmezlik konusunun ne kadar kötü oalabileceğine yönelik olaylar var romanda. Aksiyonu nol bir bilimkurgu romanı değil. :slight_smile: Zaman Makinesi de elbette okunması gereken bir eser.

5 Beğeni

Ben biraz önce Görünmez Adam’ı bitirdim. Bu başlıkta görmek güzel tesadüf oldu.
Bilimkurgu’nun atalarından biri görüldüğü için çok yüksek beklentiyle okunup düşük not verenler olmuş ama ben çok beğendim.
Yazılış zamanını göze alırsanız çok güzel bir kitap. Bilim yönü az ama kurgu yönü güzel. O sayede şimdi Zaman Makinesine başlayacağım.

3 Beğeni

Görünmez Adam diye film vardı ama isim benzerliği mi, uyarlama mı bilmiyorum.

1 Beğeni

Hem 1933 yapımı kült klasik korku filmlerinden olan The Invisible Man, hem de 2020 yapımı Elisabeth Moss un başrolünde oynadığı The Invisible Man bu kitabın uyarlamaları. Hatta bazı diziler de var yine Wells’in Görünmez Adam’ından uyarlanan. Korku-gerilim favori kategorim olmasa da Moss’lu son filmi beğenmiştim ben.

Çok eski bir tarihte yaratılıp meşhur olan bir karakter olduğundan ve telifi de düştüğünden izlediğimiz her Görünmez Adam H.G.Wells uyarlaması olacaktır muhtemelen :joy:.

4 Beğeni

O zaman isim benzerliğidir. Vcd moda olmuştu, o zaman izlemiştim ama güzel filmdi. En azından çocukken sevmiştim, aklımda kalmış :smile:

1 Beğeni

O zaman çok tuhaf bir trivia vereyim. Elizabeth Moss 1993’te Batman The Animated Series’in görünmez adam temasını işlediği bölümde bir karakteri seslendirmiş. Kendisinin en erken rollerinden biri. İki senaryoda da Moss’un karakteri görünmez adamın yakalamaya çalıştığı karakter. Çocukken yaptığı seslendirmenin çok benzerini neredeyse 30 yıl sonra cidden oynamış yani.

3 Beğeni

Bu seriyi okudunuz mu? Ek olarak seri tamamlandı ve bu kadar mı? Tavsiyelerinize göre alacağım.

2 Beğeni

Daha önce sorulduysa kusura bakmayın. Decameron’u Rekin Teksoy uğruna Oğlak’tan aldım ama yazı boyutu çok küçük, satır aralığı çok az gibi geldi. Okuyanlar zorlandı mı ve rahatsız oldu mu? İade edip etmemekte kararsızım.

Asıl seri bu. Özerk’in Hisarı ile bitiyor. Buna ek olarak bir devam kitabı da yazdı yazar ama yayınevi çıkarır mı bilinmez.

En aslında da bu 4 kitap aslında tek kitap, farklı nedenlerle 4’e bölünüp çıkarılmış ilk çıktığında.

2 Beğeni
  1. Okudum çok sevdim.
  2. Goodreads’te 5. kitabı da gösteriyor.
  3. Bir röportajda İthaki’nin Gene Wolfe basmaya devam edeceklerini duymuştum.
  4. Seriyi kesinlikle tavsiye ederim. Edebi dili, gizemi, evren atmosferi, fantastik ve bilimkurguyu sanki ayrı bir türmüşçesine harmanlamasını çok sevdim.
5 Beğeni

Tanıtımda “Yeni Güneş Kitabı dörtlemesinin son cildi Özerkin Hisarı" şeklinde bir ifade var. Devam kitabının basılmayacağı söyleniyor ama belli de olmaz.

Benim de merak ettiğim, okumayı planladığım bir seri.

2 Beğeni

Özerkin Hisarı bana çok son kitap hissi vermedi. Sanki yazarın zihnindeki ana kurguya bir giriş bölümü gibi geldi.

Ray Bradbury’nin “Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana” kitabını okudunuz mu?

Ben büyük bir beklentiyle başladım ama tam bir kaos olarak başladı kitap. Neler olup bittiğini anlamak çok zor. Daha 30 40 sayfa okudum gerçi, umarım böyle devam etmez. Üstada saygımız yüksek. :sweat_smile:

2 Beğeni

Benim en sevdiğim kitaplardan biridir. Şiirsel bir anlatımı var bu yüzden garipsemeniz çok doğal. Resimli adam kitabını okuyan kişiler zorlanmadan okur diye düşünüyorum. Olaylara kesinlik gözüyle değil de gerilimli bir müzikale katılmışsınız gibi bakın. O zaman daha güzel olur diye düşünüyorum. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Resimli Adam’ı okudum, gayet başarılı bir öykü kitabıydı bana kalırsa. Ama şiirsellikten olabildiğince uzaktı. Anlaşıldı, bu kitap yoracak beni. :sweat_smile: Neyse bakalım, zamanla alışırım umarım.

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Yo anlatım kısmı için demedim, Resimli adam yine bu kitapta da var. O kısma geldiniz mi bilmiyorum ama tanıdık sima görme açısından hoştu. Anlatımı yorucu ama sanki büyü serpiyor gibi soyut. Umarım sonunda beğenirsiniz bütünü. Rica ederim. :relaxed:

1 Beğeni

61RFWqgwZdL.SY580

Kitabı hatırladığım iyi oldu Iced Earth dinlerim bu vesileyle. :slightly_smiling_face:

7 Beğeni