Kitaplar Hakkında Danışma Başlığı: Şu Kitabı Okudunuz mu?

Merhaba, Grange’in kitapları nasıldır? Tavsiye eder misiniz?

2 Beğeni

Bir arkadaşım hediye etmişti o vesileyle okumuştum. “Siyah Kan” diye bir kitaptı. Sonunu zor getirdim. Hiç bana göre değildi. Seveni çoktur ama. Çok vahşi bir tarzı var bence. Midem bulanmıştı :woozy_face:

5 Beğeni

Sanırım sizin sevmemenizdeki etken kitaplardaki vahşilik. Anlatımında ve kurgusunda bir sorun var mıydı peki?

2 Beğeni

Kızıl Nehirler kitabını okumuştum, çok hoşuma gitmişti. Kurgusu ve akıcılığı iyiydi kitabın. Okuyalı 10 sene olmuştur ama hala kitaptaki detayların birçoğunu hatırlıyorum. Bu size normal gelebilir ama unutkanlık bende büyük problem, birçok kitabın konusunu hatta okuyup okumadığımı bile unutuyorum.

1 Beğeni

Konunuza dalıyorum kusura bakmayın. Ben askerdeyken arkadaşım terhis hediyesi olarak Lontano kitabını hediye etmişti. Ben de kitabı askerde olmama rağmen onca eğitim vs arasında kısa sürede okuyabildim. Konusu ilgi çekici. Vahşilik vardı ama böyle kalın bir kitapta çok fazla da değildi. Yazarın üslubu akıcı. Konuyu sakız gibi uzatmıyordu. Gizem havasını da son ana kadar koruyor. Bu arada askerde kitap bulma konusunda sorun yaşamadım yani yoklukta güzel gelmiştir gibi bir durum yoktu🙃.

2 Beğeni

Aynen bana hitap etmedi sadece. Anlatım ve kurgu da oldukça iyiydi.

2 Beğeni

Grange iyidir. Hatta çok iyidir. Merak ettirir, sürükler, aksiyona doyurur. Vahşi sahneleri boldur ve bu gibi sahneler bazen insanı rahatsız etse de bence harika bir tat katar kitaplarına. Kurguları sağlamdır. Siyah Kan ve Leyleklerin Uçuşu’nu tavsiye edebilirim ilk okuma olarak.

2 Beğeni

@sultiderler @annihilator @Lorien_archers ve @ohyespatates çok teşekkür ederim arkadaşlar. Kitaplığıma yeni bir yazar daha ekleme zamanı geldi o zaman.

4 Beğeni

Rica ederim. Sizin mideniz sağlamdır umarım :slight_smile: Keyifli okumalar :cherry_blossom:

2 Beğeni

Bir ülkenin halk hikayelerini, halk masallarını, peri masallarını vb. şeyleri anlatan kitaplar önerebilir misiniz?

1 Beğeni

John Wyndham’ın Kraken Uyanıyor kitabı nasıl arkadaşlar? Okunması kolay mı güç mü acaba? Ayrıca yazarın çoğu kitabını okuyan var mı? Genel bir görüş çok iyi olur aslında.

2 Beğeni

Triffidlerin Günü kitabının birazını okuma imkanım olmuştu, anlatımı akıcı betimlemeleri güçlüydü. Kitap kendini okutuyordu.

3 Beğeni

Ben yazardan Chocky adlı kitabı okumuştum. Bana hitap eden bir konu olmamasına rağmen çok keyif aldım. Kendini okutan şans verilmesi gereken bir yazar bence.

3 Beğeni

Nutuk 1919-1927 (Kapak değişebilir)

https://www.amazon.com.tr/dp/9751634997?ref_=cm_sw_r_apann_dp_S63HR7QGSASRN4JYCBGS

Bu ikisi aynı kitap mı acaba? Eğer öyle ise yeni baskısında harita mevcut mu?

1 Beğeni

Şimdi kalem kalem ne gibi hatalar var anımsamıyorum ancak özellikle 1934 yılında yapılan baskıyı esas alan (Zeynep Korkmaz 'ın hazırladığı baskılar gibi) baskılarda yanlış okumalardan ve eski Arapça Farsça sözcük -deyim vs aktarımlardan kaynaklı hatalar olduğu söyleniyor.

1927 baskısını esas alan ve yeniden eski harflerden yeni harflere aktarılan YKY delta baskısı veya Kaynak yayınları Nutuk baskısı veya yine Kaynak yayınları ATABE ciltleri içerisinde olan baskıyı tercih etmek bence daha iyi olur.

İBB 'nin baskısını ise zaten tek başına bir Nutuk gibi değerlendirmek doğru değil, o başka bir şey. Atatürk’ün yazdıkları dışında dönemin tanık veya anıları vs var.

Bence Nutuk okunacak ise YKY Delta baskısı veya Kaynak tercih edilebilir.
Kaynak aynı zamanda bir hazine gibi değerli olan ATABE ciltleri içerisinde de Nutuk’u yayınladı.

2 Beğeni

Ben de zamanında araştırıp Kaynak’tan aldım Nutuk’u. ATABE ciltleri içerisinde benim aldıklarım.

2 Beğeni

Nutuk muhabbetine çok değişik yerden giricem ama… :smile: Geçen kütüphaneyi düzenlerken elime Çocuklar için Nutuk diye bir versiyon geçti, böyle bir şey aldığımı hatırlamıyorum. Muhtemelen bedava çıktı bir yerlerden. İçeriği nasıl bir şeydir, bilen var mıdır? Yarın çocuklu bir arkadaşın evine misafirliğe gideceğim, abidik gubidik bir şey değilse çocuğa götüreyim bari :smile: .

3 Beğeni

Merhaba, bu seriyi okuyan var mı, varsa görüşleriniz neler?

2 Beğeni

Çok yüzeysel, çok gereksiz. Vikipedi daha detaylı.

3 Beğeni

Günlük hayatınızda yanınızda taşıyabileceğiniz ve okuyabileceğiniz kitaplar. Detaylı araştırma ve ileri fikirler üzerine yapılan bir seri değil. Araştırmaya olanak sağlar, okuduğunuz ve merak ettiğiniz bir fikri yüzeysel ve uzatmadan anlatıyor. Aralarında Sanat ve Genetik benim favorim. Bence tatlı bir seri.

5 Beğeni