Ben ara ara açıp bakıyorum. Bu kitapların amacı adından da anlaşılacağı gibi geniş kapsamlı bir literatür bilgisi vermek değil. Belli bir konunun alt başlıklarından çok kısa bahsedip ilginizi çeken konuları bulmanızı sağlamak. Bence işini gayet güzel görüyor. Özellikle Ekonomi ve Psikoloji kitaplarını okurken “Böyle bir şey de mi varmış ya” diyip sonrasında derinlemesine araştırıp bilgi edindiğim çokça konu başlığı oldu.
Edward Gibbon’un Roma İmparatorluğunun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi eseri daha önce indie kitap’tan yayınlanmıştı, şu an liberus’a geçmiş sanırım. Gerçi telif olmaması gerekecek kadar eski bir eser ama bilemiyorum yine de.
Her neyse, asıl soracağım şey başka. 8 cildi liberus 4 ciltte toplamış. Tam metin olduğu belirtilmiş ancak sayfa sayısında bir tutarsızlık var. Alan oldu mu yeni basımları? Bilgisi olan var mı?
Bu forumdaydı yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaşa sormuştum. İndie yayınlarının çevirisinin çok kötü olduğunu okunacak gibi olmadığını bana söylemişti. Bende 4. ciltte almayı bıraktım ama daha okuma imkanım olmadı. Romanın yıkılma dönemini anlatan aslında iyi bir eser ama çeviri konusu soru işareti.
Geçen ay bu seti bende gördüm favorilere ekledim daha sonra incelerim diye. Şimdi kontrol edince çevirmenlerinin aynı olduğu, Liberus yayınlarında bir çevirmen daha eklenmiş. Kitapyurdunda ki yorumlarda olumlu gözüküyor. Okuyan varsa çeviri konusunda beni de aydınlatabilir.
Muhtemelen aynı çeviri ve kitaplar ikiye bölünmüş. İndie ve Liberus (ayrıca Dedalus) aynı yayın grubunun yayınevleri. İndie’den çıkan kitaplar bu aralar ufak değişikliklerle Liberus ya da Dedalus’tan çıkıyor.
Merhabalar, şu kitapları duyan, bilen, okuyan var mıdır? Bugün kütüphanede gezinirken gördüm ve konuları da ilgimi çekti. Fakat yorum, inceleme konusunda bir şey bulamadım.
Herkese selâm. G.R.R.M Ateş ve Kan, Yedi Krallık Şövalyesi kitaplarını okuyan var mı? Ateş ve Kan özel baskı ile normal kitap arasındaki fark nedir?
Ateş ve Kan Ciltlinin ilk baskısı için şöyle bir yorum yapmıştım;
Bu yorumun olduğu başlıkta da güzel yorumlar olmuştu birtakım çeviri sorunları için. Sonradan yeni baskı yapıp düzelttiler mi emin değilim. Ciltli ve ciltsiz arasında cilt olması harici bir fark olmaması gibi ciltlinin ilk baskısında fena editöryal ve çevirisel hatalar var gibiydi. Ciltli de hala bu baskı varsa piyasada karton kapak versiyonu tercih edebilirsiniz.
Buyurun bu da Yedi Krallık Şövalyesi yorumum;
Yorumlar için teşekkürler . Amazon üzerinde kitap resimlerinde 3.baskı (Aralık 2019) olarak gözüküyor. Herhalde düzeltmiş olabilirler. Ciltli ile arada en az 70 TL fark olunca bu kadar farklı olması sebebi ne diye merak etmiştim.
Bunu bilse bilse @alper bilir
Şerafettin Turan’ın Bilgi Yayınevinden çıkmış Atatürk kitabını soracağım. İlk link Kitapyurdu’na ait ve 768 sayfa, ikinci link ise İdefix’te 720 sayfa olarak görünüyor. Bu ikisi aynı kitap muhtemelen. Ancak hangisinin güncel baskı olduğunu bilemedim. Öncelikle bu kitap hakkında bilgin var mı, yani önerir misin? İkincisi ise hangisi güncel baskı?
Veya benzer içeriğe sahip başka bir kitap önerin var mıdır? Senin önerdiğin kitaplardan çoğunlukla memnun kaldım.
Not: Tabii konuyla ilgili olarak diğer arkadaşların da önerilerini alabilirim.
Bu kitabı bilmiyorum, ben Şerafettin Turan’ın her fırsatta önerdiğim 7 kitaplık Türk Devrim Tarihi kitabını okumuştum.
Atatürk biyoğrafileri içerisinde -belki yanılıyor olabilirim - bana en iyisi ve detaylı olanı Ş.S.Aydemir’in Tek Adam kitaplarıymış gibi geliyor.
Biraz daha kolay okunan İlber Ortaylı’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabı da var. Severek okuduğumu hatırlıyorum.
Okuyan var mı, varsa önerir mi? Yazarı Boccaccio olduğu için ilgimi çekiyor ama almak konusunda emin olamadım.
Karamazov Kardeşler’in Yordam baskısı (Leyla Soykut çevirisi) elinde olan var mı? Birkaç sayfasını fotoğraflayabilir mi acaba? Çeviri kıyası yapmak istiyorum da.
Yordam Leyla Soykut çevirisi.
Ayrıca
İş Kültür - Nihal Yalaza Taluy
Can - Ayşe Hacıhasanoğlu
ve Ötüken Ender Gürol çevirilerini de fotoğraflayabilirim.
Ben de yok ama İthaki çevirisi de Hazal Yalın’ın .
Teşekkürler İş Kültür ve Can bende de var, onlarla kıyaslayacağım.
Herkese selam. Thomas Mann Büyülü Dağ kitabını okuyan var mı? Dili vs ağır mı?
Merhaba. Büyülü Dağ’ı okudum, adını yansıtan bir eser doğrusu; Hans karakterini odağına alarak İsviçre’nin dağlarında yaşanan büyülü bir yolculuğu konu ediniyor. Sanatoryumda tedavi görmek zorunda kalırken 7 yıl boyunca bu dağlarda kalıyor Hans. Orada sabit bir halde dururken de insan yolculuk edebiliyor. Yeni insanlar tanıyor ve çevresi değişiyor. Hans mühendislik mesleğini yapamıyor, sanatoryumda tedavi görmesi lazım çünkü. Tabii o bu durumu fırsata çeviriyor.
Zaman kavramı yok sanki burada, yine de zaman akıp gidiyor; tam yedi yıl.
Birinci Dünya Savaşı da daha yaşanmamış, sonunda ise şok olacağınız bir şey oluyor.
Bu kitaptan önce Buddenbrooklar’ı okumuştum, o da müthişti. Büyülü Dağ ona göre daha yoğun bir anlatıma sahip fakat okuması da zevkli. Tasvirleri, olayların boyutu, karakterlerin gelişimi çok iyi işlenmiş. Pek akıcı değil, yine de okutuyor kendisini.
Okuyalı kaç ay oldu, hâlâ olağanüstü geliyor bana. Tavsiye ederim.
Edit: Sanatoryumlarda geçen kurgular da hoşuma gidiyor bu arada. Bir de bir yere gidip orada kapalı kalınan mekânlarda zamanın anlatılması değişik bir his. Mesela “Tatar Çölü” bu kitabın çöl versiyonu gibiydi. Orada da bir askerin hayatı konu ediliyordu. Bir türlü evine dönemiyor, halbuki eline çok fırsat geçiyor…
“Pandora’nın Kutusu” ve “Soytarı Çiçekleri” de güzeldi, ikisi de Osamu Dazai’den. Sanatoryumda geçiyor yaşananlar.
Merhaba. Yorumunuz için teşekkürler. Eric Hobsbawm Tuhaf Zamanlar kitabında ismi geçince merak etmiştim. Kitabı alacağım teşekkürler.