Kitaplar Hakkında Danışma Başlığı: Şu Kitabı Okudunuz mu?

Arkadaşlar yine çok spesifik olacak ama Boris Vian’ ın Sel Yayıncılıktan çıkan Saint - Germain - des - Pres Rehberi kitabını okuyan var mı acaba aranızda? Kitabın bir görselini de aşağıya ekliyorum.

1 Beğeni

Son zamanlarda ilginç rüyalar görmeye başladım ve bu durum rüyalara olan merakımı arttırdı. Biraz araştırınca bu konuda en yetkin kişinin Freud’dan sonra Carl Gustav Jung olduğunu gördüm. Fakat daha önce hiç böyle bir kitap okumadım ve başlangıç için çok ağır bir kitap seçmek istemiyorum. Bu kitabı okuyan var mı, çok sıkılır mıyım okurken? Veya başka yazar ve kitap önerileriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

4 Beğeni

Önerdiğim yok ama önermediğim var. :slight_smile: Bir dönem ben de rüyalar aleminden çıkamadığım için Freud’un Rüyaların Yorumu kitabını aldım ve bitiremeden yarım bıraktım maalesef. 650 sayfalık bir makale gibiydi ve sürekli kendini tekrar ediyordu, aradığımı bulamamıştım. Şans vermek isterseniz aklınızda olsun, yetkinlik isteyen bir kitap.

Bu konuda başka bir kitap okur beğenirseniz öneri olarak duymayı isterim ben de.

2 Beğeni

Evet Freud’a ben de cesaret edemedim zaten :sweat_smile: Jung için de yorumlarda yine aynı şekilde kitabın ağır olduğunu, kolay anlaşılmadığını yazmışlar. Şu an Erich Fromm ile Mircea Eliade arasında kaldım. Okuyunca sizi de bilgilendiririm tabii ki seve seve.

3 Beğeni

Freud’un o kitabını ben de okumaya çalışmıştım. Çok hevesliydim başta, ama sandığım kadar ilgi çekici değildi. Bana kendi rüyalarımla ilgili fazla bir farkındalık katmadı açıkçası. Bence o kitabı eleyebilirsiniz, taurenim’e katılıyorum.
Daha önceleri biraz daha mistik yaklaşıyordum rüyalarıma, okuduğum kadarıyla o inançlarımı belki yıkmış olabilir sadece, küçük bir bölümünde rüyaların oluşmasındaki faktörlerden bahsediyordu sanırım, gözüne çarpan ışıktan tutun, yatış pozisyonunuza ve iç organlarınızdaki hareketlere kadar, bir de bazı herkesin gördüğü ortak rüyalardan bahsettiği bölüm de var, boşluktan düşme rüyaları gibi. Konular aslında çok ilgi çekici ama anlatım tarzı çeviriden mi kaynaklıdır bilmiyorum, çok açık gelmedi bana.
Jung’u ve bahsettiğiniz diğer yazarların kitaplarını okumadım maalesef.

4 Beğeni

Bir sürü kitabı bir arada sormuş olacağım kusura bakmayın ama, uygun başlık bulamadım.
Gece Kitaplığı bir sürü mitoloji kitabı basmış. Yazarlar, Thomas Bulfinch, Donald Mackenzie gibi iyi bilinen isimler. Gelgelelim çevirmenleri kimdir, nedir belli değil. Daha önce basılmışlarıyla karşılaştığımda azalmış sayfalar var v.s.
Kısacası, Gece Kitaplığı Yayınları hakkında fikir verebilecek birileri varsa sevinirim.

kitaplar çekici görünüyor

Görüntü 10
Görüntü 8
Görüntü 6
Görüntü 7
Görüntü 5

1 Beğeni

Merhaba, Şule Gürbüz’ün kitaplarını merak ediyorum, okuyan bilen, şu kitabını oku diğerlerine gerek yok diyebilecek olan var mıdır ? Genelde “yaşayan” türk yazarlardan fazla okumuyorum, o yüzden merak ettim.
Bir de yazmışken, Pessoa’nın hangi kitabıyla başlayabilirim, bununla ilgili de fikir verebilecek olan varsa memnun olurum -

İki sene önce Ankara’daki yayınevlerine CV gönderdiğimde Dorlion ya da Gece Kitaplığı tarafından 1 ay süresince bir kitabı 1000 TL karşılığında çevrilmesini bekledikleri yanıtını almıştım. Gece Kitaplığı diye hatırlıyorum ama üzerinden zaman geçtiği için tam emin değilim. Yanıt verme gereksinimi bile duymamıştım. Sonuç olarak bu şartlar altında yapılan çeviri kitapların okunabilirliğini sorgularım.

3 Beğeni

Merhaba. Sohbet kısmına yazdık ama görülmemiş olabilir diye buradan da yazayım.

@_Ged arkadaşımız: ‘‘Kıyamet Emeklisi kitabı dışında hepsini okudum. Öyle miymiş ve Coşkuyla Ölmek kitabını öneririm.’’ demiş.

Benimde takip ettiğim bi kaç kitap paylaşımcısı Kıyamet Emeklisi’ni övmüş ama ben yazarı hiç okumadım.

1 Beğeni

Şimdi gördüm sohbetteki mesajları,
trt2’de bir programı yapılmış, konuşması, cümleleri çok ilgimi çekti, merak ettim. O zaman herhalde bu söylediğiniz üç kitaba bir bakarım, cevabınız için teşekkürler. @_Ged @MelihAntepli

1 Beğeni

Teşekkür ederim yanıtınız için. Bırakmıştım zaten peşini.

1 Beğeni

image

Var mıdır okuyan? Bad Monkey dizisini izliyordum yakın dönemde, sezon finalinden sonra öğrendim ki meğer kitap uyarlamasıymış ve Pis Maymun olarak dilimize çevrilmiş :smile: .

Bu da dizi uyarlaması;

Yorumlara biraz bakındıktan sonra aslında kitabı geniş geniş diziye yedirmişler gibi geldi, izledikten sonra okumaya pek gerek yok gibi. Ama Sezon finalini 2. sezona yol yapar şekil bırakılınca merak ettim ister istemez :smile: . Yazar bir devam kitabı da yazmış, belki o yüzdendir.

2 Beğeni

Şeytanın Çırağı’nın yazarından derlenmiş yeni Japon Klasikleri Serisi kitabını okuyan oldu mu?

Arkadaşlar bu altın kitapların özel boy(10.50x18.00) kitaplarını deneyen var mı? normal boyutu ile sayfa sayıları aynı olması beni biraz düşündürdü. acaba okurken gözü yoruyor mu? fiyat farkı neredeyse %100

1 Beğeni

Dan Brown midi boylar ile aynı galiba.

Ben Dan Brown kitaplarının çoğunu özel boy ya da midi boy dedikleri bu kitaplardan okumuştum. Yakını görme problemim olduğu için okurken gözlük kullanıyorum, okumada bir sıkıntı hissetmedim.

en iyisi ben de bir deneyeyim. kitaplıkta hoş durmayacak gibi ama 200 liraya 1 kitap alacağıma 2 kitap alır okurum mantığındayım şuan malum ekonomiden dolayı :slight_smile: teşekkürler cevabınız için.

1 Beğeni

Kıymalı Wide.

2 Beğeni

Farklı yazarların en sevilen şiirlerinin derlemesi şeklinde bir kitap var mı? Atıyorum Turgut Uyar’dan, Cemal Süreya’dan, İsmet Özel’den üçer beşer şiirin derlendiği bir kitap.

Okumuş olan varsa, Olasılıksız mı? Yoksa Morbius mu?
(Yazarı özellikle röportajını seyrettikten sonra merak ettim de)

1 Beğeni