Bu seriye Goodreads’te denk geldim geçen gün ve puanlarını görünce gözlerim yerinden çıktı. Son yayımlanan 8. kitabı 5bin küsur kişi üzerinden 5.81 puan kaldırmış an itibariyle. Ben daha yüksek bir puana rastlamadım henüz sitede. Ne yazmış olabilir o kadar cidden merak ediyorum…
4.81 demek istediniz galiba. Bu durum biraz uzun seri olmasıyla alakalı. Seriyi beğenmeyen devam etmiyor sadece beğenenler son kitaba kadar okuyor. Kaliteyi düşürmezse seri ilerledikçe puan artıyor. Hele ileriki kitaplar normal kalitenin üstündeyse çok yüksek puanlar oluşuyor.
Çok keyifli bir seridir. Ben henüz 3. kitaptayım, @M3rett0 ise hepsini okudu. Forumda arama yaparsanız onun ve benim yazdıklarımı görebilirsiniz.
Evet yanlış yazmışım. Dediğinize katılıyorum ama böyle uzun serilerin çoğunda bile bu puanları kaldıran pek seri yok. Bu seride de inişler çıkışlar mevcut tabii ki. Yazarın devam kitaplarında iyi puanlar alması serinin ilk kitaplarını beğenmeyenleri de tekrar seriye döndürüyor. Serinin ilk kitabını 14bin kişi, sekizinci kitabı 5bin kişi oylamış. Bu cidden çok iyi bir oran. Üstelik sekizinci kitap daha geçen ay yayımlanmış. Cidden sadık bir kitlesi var gibi duruyor.
Bakacağım hemen çok teşekkürer.
Serinin çizgisi belli, onu bozmadan üzerine koyarak ilerliyor. Bu çizgiyi beğenmeyenler ilk kitaptan bırakmışlardır zaten. Örneğin ilk kitap 15 bin oylanmış, ikincisi 11 bin, yedincisi de 8 bin oy almış.
Bir de bu 8. kitap sezon finali gibiydi; birçok mesele sonuçlandı, cevaplar aldık ve sürüsüyle epik anlar vardı.
Ayrıntı Yayınları Yeraltı Edebiyatı kitaplığında yayımlanan Büyük Maymunlar romanını okuyan var mıdır acaba? Varsa genel olarak görüşlerini merak ediyorum. Yazarı Will Self.
Koridor Yayıncılıktan çıkan Bernard Cornwell Kutsal Kase’nin Peşinde Serisini (Şeytanın Atlıları, Cehennem Savaşçıları, Heretik) kitaplarını okuyan var mı?
Çevirinin durumunu merak ediyorum. Elinde bu kitaplar olup bir kaç bölümün başından fotoğraf atabilen olursa daçok makbule geçer.
Benimde merak ettiğim ve baslamak istediğim bir seri.
Kitapyurdu’nda ilk birkaç sayfayı okuyabilirsiniz. Yazarın bir de Son Krallık diye bir kitabı var, onun konusu da benim ilgimi çekti.
Yetmezse birkaç sayfa daha ekleyebilirim.
@Blackheart Son Krallık uzun bir seri. Ne yazık ki satışlar iyi olmadığı için sadece ilk kitap basıldı. Netflix dizisi de var.
Yazarın baya bir tarihi roman türünde kitabı var ve baya da ünlü, bilinen, sevilen bir yazar ama Türkiye’de hiç bir kitabını bulamıyor olmasına ben artık şaşırmıyorum. Phoenix’den yayınlanan Kış Kralı kitabı şu an karaborsa da 450 TL’ye satılıyor. Set halinde 700 800 falan. Koridor Azincourt’u da yayınlamış. Onu da merak ediyorum. Koridor kitapları sahaflarda çok ucuz 5-10 TL ama çevirilerinden emin olamadım. Akşam kitapyurduna bi bakıyım.
@narpal Çok teşekkürler. Akşam bir karşılaştırayım.
@Leingrad evet birkaç serisine rastlamıştım az önce bakarken. Hatta Savaş Lordu Yıllıkları serisinin 2 ve 3. kitabı Kitapyurdu’nda satışta görünüyor, ama tabi nasıl bir seri olduğunu bilmiyorum. Siz araştırırsınız zaten.
@narpal evet az önce kitaba bakarken tanıtım yazısında dizisinin olduğu da yazıyordu. Ama madem devam kitaplarının basılıp basılmayacağı kesin değil, hiç bulaşmayayım en iyisi. Bilgi için teşekkürler.
Savaş lordu serisinin ilk kitabını bulmak çok zor, satılanlar da 400-500 bandında. Kuzenden alıp okumuştum ilk çıktığında çok hoşuma gitmişti. Arthur efsanesini anlatan en güzel seridir gözümde.
Koridor yayıncılığa sorduğumda artık basmayacaklarını söylediler. Muhtemelen telifi de düşer.
Yazardan Azincourt ve Şeytanın Atlıları kitaplarını okudum. Çeviriye pek dikkat etmedim ama iki kitabı da akıcı şekilde okuduğumu hatırlıyorum.
Ayrıca her iki kitapta da tarih, olaylar, karakterler farklı olmasına rağmen aynı kitabı tekrar okuyormuşum gibi hissetmiştim. (Dan Brown kitaplarında olduğu gibi.)
Birkaç sayfa okumuş olmama rağmen yazarın dili akıcı görünüyor. Okunası bir seri. Ama zikredilen fiyatlar çok fazla bence. Umarım telifi düşer de Alfa veya Pegasus yeniden basar.
Yazarın üslubu benim sevdiğim bir tarz ama bazıları yavan bulabiliyor. Geçen sene Koridor’dan öyle yanıt gelince Alfa dahil birkaç yayınevine mail atmıştım ama olumsuz cevaplar geldi. İnşallah yakın zamanda bir yayınevi hakkıyla yayınlar.
Gelirse yeni kapaklarla gelecek onu biliyorum. Ben 5. Kitapta bıraktım seriyi. 3 türkçe 1.5 ingilizce okudum aonra dedim bunun ne yeri ne zamanı. Bir ara sıfırdan başlayıp okuyacağım.
Okuduğunuz kadarıyla yorumlar mısınız? Seriyi merak ediyorum da.
Okuduğum en iyi Space Opera. İthakiye kırgın olmamın sebebi de bu seridir benim. Çok seviyorum. Diziyi izlemedim ilk sezon harici. Bana göre son yılların en iyi bilimkurgusu bu kitap serisi. Ne bekliyorsunuz bilmiyorum ama elinizde varsa başlayıp okuyun bence. Ha yoksa da normalden yüksek fiyatlar verip almayın eninde sonundq basılır çünkü seri inanılmaz iyi. Goodreads’ta bilimkurgu özellikle bu türü genelde çok yüksek puanlar almaz ama orada bile 4.1 in altınsa puanı olan kitabı yok.
Ben BattleStar Galactica, Stargate, Star Trek hayranı biri olarak bu türe ayrı bir ilgiyle yaklaşıyorum ama karakterler, olaylar ve kurgu çok güzel. Seriyi okuyan bir de @alper vardı sanırım. Onun da yorumlarını al mutlaka.