Hayır ama seri hakkında okudukça video izledikçe ingilizce alıp okuyasım geliyor sonra kitaplıkta bekleyen kitapları düşünüp sakinleşiyorum. Satın aldığım kitapları bitirene kadar ithaki basmaz ise ilk işim bu seriyi alıp okumak olucak.
Benzeştiğini ben söyledim aslında benzeşiyorlar demedim Harlan Coben okurken Nolan’ın ters köşeleri aklıma geliyor. Kimseye söyleme romanı bana o tadı vermişti mesela. Ha Nolan derinlikli olay örgüleri kullanır mementoda olduğu gibi sizi ana karakteri gibi amnezi hastası yapıp karakterle bütünleştirir. Yanlış anlaşılmasın Nolan’ın tüm filmlerine bayılırım. Ama Harlan Coben sevdiğim için varoş muamelesi yapılması yersiz:) Kitap olarak klasikten fantastiğe, korkudan bilim kurguya, polisiyeden gerilim ve macera tüm türleri okurum. Kitaplar için belli tarzım yok farklı türde kitaplar okumayı severim. Kimsenin sinirlerini zıplatmak gibi niyetim yoktu.
Bu arada özür dilerim yazdıklarım birini incittiyse, entellektüellik bilgi değil davranış biçimidir.
Benlik bir sorun yok açıkçası Ben zaten beğeniyorum yazarı.
Mesajlar taşınmış galiba, üst mesajlarda ne yazıyor göremedim ama Space Opera, İthaki, dizi, kitap deyince tek olasılık Enginlik Serisi.
İthaki ilk 3 kitabı bastığında ben de alıp okudum ve çok beğendim. Diziyi de galiba 3.5 sezon izledim ama kitaplar diziden çok daha iyi. Dizi de bazı şeyler, karakterlerin verdiği bazı kararlar tam anlaşılmıyor. Çeviri yapılacak mı, İthaki bu seriyi tamamlar mı çok belirsiz o nedenle çeviri okuyanlar için alın okuyun diyemiyorum ama ingilizce okuyabiliyorsanız veya İthaki tamamlayacaksa ben de bu serinin okunmasını öneririm.
Aynen 2021 de 4. Kitap ve ilk kitapların tekrar baskısı konuşuldu benden mneri istenince kendi önerimi yaptım ama ben 5. Kitabın yarısında bıraktım. Dedim Alper de okumuştu
Uzayda Piknik kitabını Nirengi’den okuyan var mı? Çevirisi vs nasıl okunur mu?
Selam arkadaşlar. Yıllar önce yarısını okuyup kaybettiğim bir kitap vardı. Hem yerine verebilmek hem de kendi arşivime katmak için bu kitabı arıyorum fakat bulamıyorum. Kitap Fransa ya da İtalya köyünde/kırsalında geçiyordu. Nükleer bir saldırı sonrası mağara şeklinde bir mahzende mahsur kalıp sonra dışarı çıkarak hayatta kalmaya çalışan kişiler hakkında bir kitaptı. Hatırlayan bilen var mıdır?
Bu kitap olabilir mi?
Emin değilim. Kitabı bulup alacağım emin olmak için. Teşekkürler, konu kısmen andırıyor ama kapak böyle değildi.
Koridor yayınlarına ait Sefiller kitabını okuyan oldu mu? Fazla mı kırpmışlar ne, mağazada çok ince gördüm kitabı.
Gene Koridor yayınları bez ciltli Aşk ve Gurur ile Uğultulu Tepeler kitaplarını önerir misiniz? Çevirmeni Handan Ünlü Haktanır. Çevirmeni araştırdım, olumlu gözüküyor.
Nereye yazsam bilemedim. O yüzden buraya yazmaya karar verdim.
Dostoyevski’nin kitaplarını okumak istiyorum ama hangi siteye baksam hep çoğunlukla Suç ve Ceza önerilmiş. Suç ve Ceza’yı okumaya çalıştım ama olmadı. Gerçekten okumakta zorlandım. Suç ve Ceza kitabı dışında başka önerebileceğiniz kitapları var mı?
100 küsür sayfa olması nedeniyle Yeraltından Notlar olabilir ama Suç ve Ceza’ya da bir şans daha vermeniz bence çok daha ağır olan diğer başyapıtına (Karamazov Kardeşler) geçişi daha kolaylaştıracaktır.
Ezilenleri okumalısın. Ben ilk onunla başlamıştım. Dostoyevskiye tam bir giriş kitabıdır ki sevmemek imkansız.
Yeni bir yazara başlarken en zor eserlerini okuyup anlamaya çalışmak yerine daha kolay anlaşılır eserlerini okumayı tercih ediyorum. En azından 1-2 tane kitabını okuyup nasıl bir anlatım tarzına sahip olduğunu kavradıktan sonra dediğiniz gibi tekrar Suç ve Ceza ve ondan daha ağır olan kitabını okuyabilirim.
@Hayalperest0 @HamdemitAbi çok teşekkür ederim önerileriniz için.
Ben de kısa kitap diye Yeraltından Notlar kitabını okumuştum. Ama o kadar sıkıldım ki anlatamam. Zor bitirdim. Ondan önce de (baya bi önce) Tolstoy’un Anna Karenina kitabını okumuştum. 1000 sayfalık kitabı zor da olsa bitirmiştim. Fakat kitabın çoğunu sevmediğim gibi sonunu da sevmedim. Onda da sıkıldım.
Artık Rus edebiyatı deyince kaçıyorum. Ama çok sevenler de var, bir şey diyemem…
Ben sadece klasiklerde değil bilim kurguda bile kaçıyorum. O kadar aşık olunmasına rağmen Suç ve Ceza benim için son olmuştu. “İnsan neyle yaşar” kitabında bile daralmıştım. Hoş ben Sefilleri falan da sevmemiştim Çehov harici pek sevebilecğeim bir şey çıkmadı ruslardan benim. Ama onun sebebi kısa öyküler yazması ve cidden güzel öyküler oluşturması sanırım.
Bak ben Sefiller’i sevdim ama. Victor Hugo, Rus edebiyatı gibi değil kesinlikle. Gerçi ben yıllar önce 600 sayfalık kısa versiyonunu okumuştum. Anlattığı hikayesi çok iyiydi bence. Yine de 1700 sayfalık tam metin okusam büyük ihtimal sıkılırım.
İnsancıklar ile başlayın kesinlikle. Kronolojik giderseniz daha iyi olur. Ama ben tüm kitaplarını okumak istemiyorum derseniz de yine İnsancıklar ile başlayıp, birkaç öykü kitabını (Amcanın Düşü,Tatsız Bir Olay, Ev Sahibesi vs…) da okuyabilirsiniz. Suç ve Ceza ve Yeraltından Notlar ile başlarsanız diğer eserlerini okuyacak ilginiz kalmayabilir. Şahsi fikrimce okumanız gereken kitaplarını da aşağıda paylaşayım.
İnsancıklar
Öteki
Ezilenler
Suç ve Ceza
Yeraltından Notlar
Karamazov Kardeşler
Not: Kumarbaz da iyidir. Genelde para kaygısı ile yazıldığı için eleştirmişler ama ben eğlenceli ve güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Ben de ilk Suç ve Ceza ile başladım ve ilk okuyuşum fiyaskoydu. Okuyamayınca bıraktım. Ama aylar sonra kitabı tekrar elime aldığımda su gibi aktı. Hatta sonra Karamazov Kardeşleri de kesintisiz okudum. Bu kitapların sanırım bir psikolojik hali de var. O hal gelmeden okunmuyor gibi. Ama ben de @raispecial gibi İnsancıklar’ı tavsiye ederim size. Kronolojik okumak iyidir. Mektuplardan oluşan bir kitap ama romandan farksız ilerliyor ve içinizi ısıtan çok güzel sahneleri var
Gogol’un Palto kitabını ve Çehov’un 6. Koğuş kitaplarını okumuştum. Her iki yazarında kitapları ilgimi çekmişti. Sonra Dostoyevski’nin “Hepimiz Gogol’un Palto’sundan çıktık.” sözünü duyunca ona da bir şans vereyim dedim. Ama yorumların ortası yok. Ya çoğu kişi sizin gibi sıkılmış ya da çoğu kişi bayılmış eserlerine.