Kitaplar Hakkında Danışma Başlığı: Şu Kitabı Okudunuz mu?

Sanırım bu şekilde okuyamaya başlayacağım.

Çok teşekkür ederiim. :blush:

@Jeeundo size de çok teşekkür ederiim. :blush:

2 Beğeni

Burda güzel bir inceleme var. Size fikir verebilir.

3 Beğeni

Dorian Gray’in Portesi adlı kitabı okuyacağım fakat iki baskı var.

1. İş Kültür, Sansürlenmiş ve ekleme yapılmış.(272 sayfa)
  2. Everest, Dergide yayınlanan sansürlemeden önceki ilk basım. (180 sayfa)

Bu arada tepkiler üzerine Oscar Wilde kendi kitabı sansürlemiş ve ekleme yapmış.

Everest okumak istiyorum fakat eklenen 100 sayfada çok farklı bir şey var mı?

Okuyanların önerilerini alabilirim.

Bu arada böyle bir başım daha varmış.

1 Beğeni

Yanılmıyorsam bu olay forumda daha önce konuşuldu. Genelde @alper veya @Ozgur bu tarz konuların olağan şüphelisi oluyorlar, belki hatırlarlar. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Evet daha önce forumda birkaç kez daha konuşmuştuk.

Sansürlü metin aslında ilk kitap baskısı, sansürsüz olan metin ise kitap olarak basılmadan önce aynı anda hem İngiltere hem ABD 'de dergilerde yayınlanmış. O dönem İngiltere de yeni yasaklayıcı bir yasa çıkarılınca Oscar Wilde dergide olan hikayesini kitap olarak basılmadan önce bazı ifadeleri kitabından çıkarmış ancak dergide yayınlanan bizim sansürsüz dediğimiz metne göre de kitap baskısında bölümlerde ve hikaye de geliştirmeler yapmış.

Benim gibi kitabın sansürlü sansürsüz baskılarını okumuş bir arkadaşım sansürlü baskı denilen baskıyı okuma deneyimi olarak daha akıcı buluyor ve onu öneriyordu.

Türkçe tüm baskılar içerisinde Everest yayınlarının çevirdiği açıklamalı notlu baskı 1890 yılında Oscar Wilde’ın dergiye teslim ettiği sansürsüz nüshanın esas alındığı açıklamalı ve notlu baskı. Sansürsüz baskı okuyacak okur için bence bu baskıyı okumak daha iyi olur.

Hangi baskının esas alındığı çeviriyi okumalı diye bir öneri yapamıyorum, birbirlerine göre artı ve eksileri var. Belki ikisini de okumalı.

@ferhat Sonradan aklıma geldi, Sansürsüz denilen baskıyı okuma düşünceniz varsa Belma Aksun çevirisi olan Ötüken baskıyı da okuyabilirsiniz. Şuradan kitabın 5-10 sayfası okunabilir.

Bu arada Wilde’ın sonraki baskılar için yazdığı meşhur ön söz

3 Beğeni

Merhaba, Aktopetist Derin Kehanet kitabını okudunuz mu? Okuduysanız kitap ile ilgili düşünceleriniz nedir?

Lev Grossman’ın Büyücüler serisini okumuş olan var mı acaba? Yetişkinler için Harry Potter olarak pazarlandığını duydum ve bu tür bir kitabı ne kadar istediğimi fark ettim. Çeviri, baskı vb. özelliklerinden ziyade içeriği hakkında bilgi alabilirsem sevinirim.

Neymiş diye bakayım dedim, Kitapyurdu’nda 3 kitap set takım fiyatı muazzam indirimdeymiş.
Yorumlara göre bende almayı düşünebilirim.

3 Beğeni

Harbiden inidirim güzel. O zaman sorum değişti: Çeviri ve baskı kalitesi de içerik kadar önem arz ediyor :smiley:.

Hocam ben hiç beğenmedim ama sevenleri var. Dizisi de var ayrıca. Ben çok umutla başlamıştım ama büyük hayal kırıklığı olmuştu.

1 sene önce aynı fiyata almıştım. Hala okumadım bende dizisi falan var diye merak edip aldım 2021 de umarım okurum.

Hakkında yazılan iki üç şeyi okuyunca aklımda Amerikan Tanrılarıvari bir imge oluştu. Yazarın üslubunun çok kaliteli olmasa da özgün olduğunu varsayıyorum.

Kitapyurdun da her kitaptan 1 adet kalmış. Elinizi çabuk tutmak işe yarayabilir.

1 Beğeni

Hocam siz KC ve Farseer’ı da beğenmemiştiniz, acaba bu tür kitaplar size hitap etmiyor mu? :slight_smile:.
@swarf Yapmayın ya, Amerikan Tanrıları şahsen okurken çok zorlandığım bir kitaptı. Okuma deneyimimden ziyade sayfaları sayışım aklımda kaldı :roll_eyes:.
Beğenmeme ihtimalim olan bir değil üç kitap… bilemedim şimdi.

Bitiş bir seri midir kendileri?

Söyle bir araştırma yaptım çoğunluk kitabı sıkıcı bulmuş. Benimde hevesim kaçtı. Halbuki okuma listemdeydi.

@yates232 bitmiş seridir.

2 Beğeni

KC kingkiller ise onu seviyorum sadece fan’ı değilim. Farseer ise bence kötü değil ama aksiyonu düşük olduğu ve hep bir beklenti ile okuduğum için sanırım bir tık düşük kaldı gözümde. Tabi farseer’ı 15 sene önce okudum, belki şimdi okusam daha çok severim.

Her ikisi de Büyücüler serisinden çok daha iyidir, karşılaştırma bile yapılmaz yani o derece. Hele KC pis döver :slight_smile: Ama okursan çok sevinirim, acaba ben mi sevmedim yoksa kitap gerçekten sıkıcı mı merak ediyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Tamam tamam, çıkardım okuma listemden. Sayenizde Büyücüler forumdan bir ( ve muhtemeln tek) potansiyel fanını kaybetti :frowning:.

Aaa oldu mu şimdi? Hocam en azından ilk kitabı oku da ona göre karar ver. Dedim ya sevenleri de var, herkes benim gibi gömmüyor bu seriyi :slight_smile:

Size itimadım tam hocam, biliyorsunuz.

Ama buna mı itimad edeceğim?

Yoksa buna mı? :smiley: . İyisi mi ben önce Farseer’ı bitireyim sonrasına bakarız.