Merhaba
Takip etmeyi en sevdiğim başlıklardan biri olan Filmlerde Bahsi Geçen Kitaplar konusundan sonra dizi ve film izlerken gördüğüm kitapları daha dikkatli incelemeye başladım.
Benzer bir konuyu kitaplar için açıp, hepimizin katkılarıyla Kitaplarda Bahsi Geçen Kitaplar arşivi oluşturmak için böyle bir konu başlatmak istedim.
Aslında kitap okurken, kitapta bahsi geçen kitabı mutlaka inceler ve dikkatimi çekerse okurum ama bu zamana kadar liste yapmadığım için çoğunu şu an hatırlayamıyorum ne yazık ki.
Şimdilik son zamanlarda okuduğum Algernon’a Çiçekler kitabındaki bir örnekle konuyu başlatmak istiyorum. Bahsi geçen kitapla alakalı paylaşımlarda spoiler varsa uyarı koyup fotoğrafı blurlarsak kimsenin tadını kaçırmadan başlıkta keyifle dolaşabiliriz.
…
Algernon’a Çiçekler kitabında, bahsi geçen kitap Robinson Crusoe;
Sadece ismi geçen kitaplar;
Bir de Hannibal Doğuyor kitabında isim olarak verilmemiş olsa da Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu kitabına dair oldukça gerçekçi bir atıf var. Sadako zaten gerçek bir hayat hikayesi olduğu için kurgu bir kitabın içine bu kadar gerçekçi eklendiğini görünce hayran kalmıştım.
Fotoğraf Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu kitabını okumayanlar için spoiler içerir.