Kitaplarınızı Nasıl Koruyorsunuz?

Şu lavanta işine bende bir bakınayım, kitaplar için değil de halılar kazaklar vs böcekten korusun. Kokusunu da pek sevmem ama neyse artık :smile:

1 Beğeni

22 Beğeni

Bugüne kadar forumda gördüğüm een şahane koruma yöntemi.

4 Beğeni

666 adet mi … Kitabın adı Omen ya da Exorcist miymiş acaba, merak ettim :thinking:

3 Beğeni

Tesekkurler. Korumada ve tahribatta cok etkili.

6 Beğeni

Eskiler bilir bana göre en etkili koruma yöntemi. Toz yok yıpranma yok. Orijinal kokunun kaybı yok. :blush:

6 Beğeni

Hatta orijinal kokunun daha da baskınlaştığını görüyorum. Kitaplarımı uygun ebatlarda jelantinleme konusunda ilham kaynağım fortknoxt olmuştur ve aldığım en doğru kararlardan birisidir.

4 Beğeni

Ne demek. Yardımcı olduysam ne mutlu bana. :blush:

1 Beğeni

https://www.instagram.com/tv/B6Kc1kjJFnO/?igsh=ZzhqcndreDVkbWx2
Kitabın adı Habis Kıssa.

1 Beğeni

Merhaba, bir süredir kitaplığın tozunu alamıyorum geçen gün eski bir kitabı aldım kitaplığımdan ve içinde 1-2 tane böcek gördüm. Çok küçüktü fotoğrafını çekemedim, tozdan mı kaynaklanıyor acaba, böceğin bir zararı olabilir mi kitaplara, yaşayan var mı bu böcek sorununu.

1 Beğeni

Bir şey olmaz, aşırı rutubetli değilse güve/kurt olmaz. cam kapaklı kitaplık en garanti çözüm ama

2 Beğeni

Amazon depodan kuf gibi lekelerle sararmis gelen kitaplardan sonra, zimpara almaya karar verdim ve 1000-1500-2000 olmak uzere 3 cesit aldim. İs de goruyor. Yilda bir ters cevir, havalandir falan ugrasmak yerine daha pratik gorunuyor.

3 Beğeni

Zımparaladığım kitap örnekleri: zımparaladığım alttaki üç kitabı, zımparalamadığım en üstteki kitapla karşılaştırınız.
Sonuç: Mükemmel.

5 Beğeni

Valla oyle. Yapi marketten aldim ben, “su zimparasi bunlar, yikayip tekrar kullanabilirsin” dediler. 2000 ilâ 60 skalasinda cesitleri vardi. Ne o ne yakindaki sahaf dostum farki bilebildi. Ben de Chatgpt’ye sordum, hemen detay verdi. Keske daha once edinseymisim.

Kitap sararma zimparasi alacagim, 2000 ila 60 arasi dereceleri varmis. Hangisini almaliyim?

ChatGPT:

ChatGPT

Kitap sayfalarındaki sararmayı gidermek için 2000 grit gibi çok ince bir zımpara kullanmalısın. Daha düşük gritler (örneğin 60-400) çok aşındırıcıdır ve kağıdı yıpratabilir. 1000-2000 grit aralığında olanlar ise nazikçe yüzeydeki oksidasyonu alır.

Önerim:

• 2000 grit: En güvenlisi, en az aşındırıcı olan.
  • 1500 grit: Biraz daha hızlı sonuç verir ama dikkatli kullanılmalı.
  • 1000 grit: Sararmanın çok yoğun olduğu durumlarda başlangıç için düşünülebilir ama fazla bastırmadan kullanmalısın.

Kullanım tavsiyesi:

• Zımparayı kuru veya hafif nemli kullanabilirsin.
  • Çok hafif dokunuşlarla tek yönde hareket ettir.
  • Önce değersiz bir kitapta deneme yap.

Zımpara yerine sihirli sünger (melamin süngeri) de deneyebilirsin, bazı kişiler daha güvenli buluyor.

4o

2 Beğeni

Yıllar önce bir sahaftan bu tüyoyu alıp kullanmıştım bende birkaç kitabımda, sararan kitapları cillop gibi yapıyor. Ama ev içinde yapmak gibi bir hata yaptım, her taraf batmıştı :joy: Açıklıkta kullanılmasını öneririm.

Bir ara tekrar alayım şu zımparadan aklıma gelmişken. Eldekini kaybedeli çok oldu :smile: .

2 Beğeni

Bu oncesi-sonrasi birkac dakikalik is icin.

Esas cabayi asagidakine gosterdim. Ugrassam belki tamami cikar. Amazon’dan boyle geldigi icin degisimden umutlanmadim. Son kitap zimparasiz.

4 Beğeni

Ellerine sağlık, fark ortada. Sana tavsiyem zımparaladıktan sonra, hava püskürtme makinesiyle kitabı belli açıdan ve belli bir mesafeden sabit tutarak her sayfanın akordeon gibi açılmasını sağlayarak sayfalara hava banyosu yaptırman. Kitaptan püsküren toz bulutunu görünce çok şaşıracaksın. Ve ardından ebadına uygun yapışkanlı jelatine koyduğunda, jelatin, kitabı kalıba da soktuğu için kitabını hiç eskimeyecek bir ölümsüzlüğe kavuşturduğunu anlayacaksın.

2 Beğeni

Jelatin zorlar ama toz isini deneyeyim, zimparada bile epey dagildilar. Puruzsuzluk hissi de guzel, sinekkaydi tiras olmusuz gibi:)

1 Beğeni

Jelatin en güzeli. Kokusu bile gitmiyor. Hem tozdan hem yıpranmadan koruyor.

Üstte konu ile ilgili fotolar atmıştım. Bunlar yeni foto

16 Beğeni

Ooo ellerine, emeklerine sağlık hemşehrim fortknoxt, kitaplarını tek tek ebadına uygun jelatinine yerleştirirken o kırmızı bandı çekip çıkarırkenki sesi işittim kitaplarına bakarken.
Eğer bir kitabım açıkta kalmışsa jelatinine koymadan rahat edemiyorum, hele hele rafımda bir kitabım asla jelatinsiz durmaz, ve evet kitap jelatininde korunur ve doğal kokusunu korur.

4 Beğeni