Kitaplarınızı Nasıl Koruyorsunuz?

Jelatin işi iyiymiş.Varmı önerdiginiz fiyat performansı iyi olan bir ürün ?

2 Beğeni

Ben buradan alıyorum.

Tabi yaşadığınız şehirde daha uyguna bulabilirsin belki.

3 Beğeni

Merhaba foruma yeni katıldım bu gönderinin aracılığı ile, uzun zamandır sararma ve tozun önüne geçmeye çalışıyordum. Girilen yanıtların hepsini okudum ve iki boyut jelatin sipariş ettim. Umarım faydalı olur. :slight_smile:

3 Beğeni

Daha sonra deneyimini fotolarla bizlerle paylaş ayturkokur.

2 Beğeni

Merkez bankasından çıkan 1 liraların ambalajlandığı veya eskiden turnike jetonlarının da ambalajlandığı biraz kalın naylon torbalar var. Ben kitapları bu naylon ambalajlarla kaplıyorum. Biraz zahmetli ama keyf aldığım için zevkle yapıyorum. Çok iyi koruma sağlıyor. Rafta da yapışma sorunu yaşamıyorum. Yıllar önce britsh council kütüphanesinden aldığım kitapların çoğu bu şekilde kaplanmış haldeydi, oradan görüp dikkatimi çekmişti. Bu naylonu ambalaj dükkanlarından bulabilirsiniz. Boy boy mevcut, kitapların boyutuna göre alınabilir.

1 Beğeni

Pazartesi günü sipariş elime ulaşmış olur, fotoğrafları paylaşacağım. :slight_smile:

1 Beğeni

Kitaplarınızı Nasıl Koruyorsunuz?

Yastığımın altında kağıt kesiği bırakacak kitap ayraçlarıyla, aynı odada uyuyorum. Girecek talihli hangi kitaba yöneleceğini bilemeden dudağının ortasına yer ayracı. Kedilerimin tırnaklarını kesmiyorum. Her gün kanımdan biraz içirip, atacağım kesik sonrası, son darbeye hazırlıyorum.

2 Beğeni

Selam dostlar, fazla kitabı olanlar kitaplarını nasıl muhafaza ediyorlar? Özellikle fazla nemli şehirlerde yaşayanlar (benim gibi Doğu Karadenizli olanlar), kitap kurtlarının oluşmaması ve kitapların kısa sürede sararmaması için neler yapıyorlar, ne gibi önlemler alıyorlar? Okuduğu halde hâlâ yeni gibi kitapları olan kimselere şahsen imreniyorum. Benim aldığım kitaplarsa 2 yılda sararmaya başlıyor.

5 Beğeni

Temizlik -bana göre- zor iş, zımpara bulundurun derim. Tertemiz yapıyor.

2 Beğeni

Hocam zımpara işini pek anlamadım. Kitaplara sürmeyeceğiz herhalde. Kitaplıklar da o kadar kirlenmiyor. Sadece tozlanıyor. Benim için asıl sorun nem.

2 Beğeni

Detaylı bahseden arkadaşlar var. Kitap için, ince, sayfaları sıkıştırıp üstüne sürüyoruz. Sararmayı alıyor. Nemden korumak için ayrı bir şey yapmak lazım ama, onunla ilgili aparatlar vardır illaki.

2 Beğeni

Bunu ilk defa duydum. Haber verdiğiniz için sağolun. Sayfalara zarar vermezse iyi. Herhalde bayağı yumuşak bir zımpara çeşidi almak lazım bunun için.

2 Beğeni

Ben hepsinden almıştım. En sertini çift yönlü kullanıyorum, zamandan kazandırıyor. Kapağa kaydırmayın yeter. Çoklu sayfalara zarar vermiyor. Dal ve lifleri gibi düşünün.

2 Beğeni

Çok sağolasın. Buna bakacağım.

Bu yöntemle kısa sürede eskimiş kitapları kurtarabilirsek çok iyi.

2 Beğeni

https://plus.alarko-carrier.com.tr/akilli-cozumler/evdeki-nem-orani-nasil-azaltilir

Bol havalandırmalı bir oda, direkt güneş görmeyen kitaplık ideal. Biz bu yüzden arka odadan salona taşımıştık. Kitapların neme yakın üst kısımları sararmış, altları beyaz kalmıştı.

2 Beğeni

Bitkiler en güzel ve etkili yöntem cidden. Tuz lambası da iyi fikir. :+1: Benim ana kitaplık holde olduğu için çok fazla kapı açıklığı ve hava sirkülasyonu var ve güneş görmüyor. Şu anki nem yüzde 52.

2 Beğeni

Kesinlikle. Kedi yoksa bitki elzem. O holde sararsa bile küflenmez gibi geliyor.

1 Beğeni

Bizim buralarda rutubet çok var hocam. Hatta kitaplığın üstüne denk gelen duvarda hafif kabarma bile olmuş. Ama başka yerde yok :smiley: Kenarına bitki koyacağım.

2 Beğeni

Bizim çok kitap var, ama çok da bitki var. Kedimiz arada bazı çiçeklerin yapraklarını çiğniyor ama asayiş berkemal.

2 Beğeni

Nem için hangi bitkiyi tercih ediyorsunuz? Bizim buralarda çok nemli olduğu için ben de bu fikri uygulayacağım.

1 Beğeni