Kitaplıklarımız

Teşekkür ederim. Yaklaşık 12 bin lira tuttu kitaplık. İki sıra kitap alıyor. Ben düz bölümü şimdilik tek sıra, köşeyi iki sıra diziyorum. Düz bölümde önleri yavaş yavaş dolduracağım. İnce kitaplar çok var elimde, onlarla birlikte 3 binin üzerinde kitap alacak gibi duruyor.

13 Beğeni

Kitaplık tamamen yerleşti. İçime sinmeyen kısımlar var ama yerinde ayarlarım zaman içinde.

94 Beğeni

Tebrik ederim çok güzel olmuş, üstelik kitaplarınızda oldukça zengin iyi günlerde güle güle okuyun. Yaklaşık bir yıl önce yaptırmayı düşündüğüm kitaplığa benziyor. Tahminimin çok üzerinde bir fiyat verdikleri için ertelemiştim.

5 Beğeni

Teşekkür ediyorum. Maalesef fiyatlar inanılmaz yükselmiş. Ben daha farklı şeyler yaptırmaya niyetlenmiştim ama şimdilik buna yetti gücümüz. Yine de hazır kitaplıklara göre hem sağlamlık hem de kapasite olarak çok memnun kaldım.

8 Beğeni

Çok uzun süredir klasiklerin bulunduğu kitaplığımı paylaşmıyordum. Bugünkü eksik tamamlama faslından ötürü yeniden paylaşıyorum. :slight_smile:

Modern klasiklerde 147/153, Türk Edebiyatı Klasiklerinde 49/49 oldu şimdilik. Türk Klasiklerinin neredeyse hepsini okudum ama modernlerde okumadıklarım okuduklarımdan fazla. Okuduğumdan fazlasını satın aldığım için ciltli tercih ediyorum yıllarca dayansın diye ama en çok da bu serileri nereye kadar alabileceğimi merak ediyorum. :smiley:

Bu tarz serilerde dizim konusunda fikir almak isteyenlere de soyad/ad sıralamasını tavsiye ederim. Hem çok pratik hem de tüm eserleri bir arada. Yazarın kitapları da kendi içerisinde alfabetik diziyorum. Tek istisnası seriler. Serileri kendi sıralamasına göre diziyorum. bkz. Golding’in Deniz Üçlemesi. :slight_smile:

55 Beğeni

HAY serisnden çok az kitap var beğenmedim. :stuck_out_tongue_winking_eye: Tabi ki şaka :slight_smile:

4 Beğeni

Dünya Klasikleri’ni İş Kültür/YKY/Can/İletişim ve Yordam’dan karışık alıyorum aslında. Onlar sığmadığı için gösteremiyorum. :smiley:

3 Beğeni

Mükemmel gözüküyorlar. Özellikle modern klasikler dizisi. Bir kaç eksik dışında benim de 192/196 tabi benim için sert kapaklar el yaktığı için karton kapak serisini tamamlamayı tercih ettim. Yatağımın hemen kenarında sürekli izliyorum büyük bir keyif veriyor bana :sweat_smile:. Keşke sert kapaklarda da bir defaya mahsus basımı olmayan kitapları çıkartsalar eksik olunca insan üzülüyor.

4 Beğeni

Bu serileri almaya başladığım ilk vakitler numaraya göre diziyordum. Eksik numaraları sahaflardan temin ettim hatta. Onları ayrı bir kitaplıkta muhafaza ediyorum ama. Sonraları numara takibini bıraktım (çok şükür!). Seriyi sevdiğim için çıkan her kitabını almaya devam ediyorum sadece. Eksik numaralar da muhtemelen karton kapak kalmaya devam edecek.

İş Kültür Moderni son zamanlarda daha fazla sevmeye başladım. Adı sanı pek duyulmamış yazarları dilimize kazandırmaya başladılar. Hiçbir kitabını almasam da İthaki de bunu yapmaya gayret ediyor. Genel olarak tamamını topladığım serilerden beklentim bu yönde aslında. :herb:

5 Beğeni

Okumadığım ve yeni aldığım kitapların olduğu bölüm. Zaman çarkını fırsat bulup kaldıramadık ama kitaplığın babası gibi durmaya devam ediyor. Bazılarını da kutu buldukça. Bine yakını kolilerde. Bakalım ne zaman tam anlamıyla bir kitaplığım olacak. Şimdilik beni idare ediyor. :heart_eyes::star_struck:

48 Beğeni

Bunlar okumadıkların mı? Neyse, iki aya hepsi biter. :slight_smile:

4 Beğeni

Aslında %25 kısmını okudum. :sweat_smile: Ama Asimov olsun, Pkd, Lem, Witcher, Kingler falan derken beni bekleyen çok. Bu ay daha iki kitap okumuşum. O azmi şu aralar pek göremiyorum.

4 Beğeni

2.5 yıl önce yeni evimizi satın alıp taşındığımızdan beridir, kitaplık yaptırma fikrim vardı. Şöyle ahşap veya lake-mdf tarzı malzemelerden sağlam bir kitaplık istiyordum. Ancak ekonomik durumlar, borçlu olmamız, fiyatların uçması, gibi sebeplerle bırakın kitaplığı, evde mutfak veya banyoda bile istediğimiz değişiklikleri yapamadık. En sonunda kitaplarımın kolilerde istif şeklinde durmasından o kadar rahatsız oldum ki, ekonominin düzelmesini veya gelirimin artmasını bekleyemedim. Eşimin ikeadan seçtiği Hemnes kitaplıkları satın alıp kolileri boşalttım. Hala yapılacaklar var. Çocuklara tehlikeli olmaması adına kitaplıkları sabitleyeceğim.

Kitaplar hakkında ise

• En altı çift sıra yaptım. En alt arkalarda eski ve daha önce okuduğum kitaplar mevcut, zamanla tüm katlar çift sıra olur gibi.

• Türk Edebiyatı konusunda çok zayıfım, ancak kitaplıkta az Türk edebiyatı olmasının asıl sebebi zamanında okuduğum veya okumadığım kitaplardan o kadar çok ödünç verdim ki, 200 tane verdiysem 180 tanesi geri gelmedi. Artık ödünç isteyene direk amazondan sipariş ediyorum, hediyem olsun diyorum. Ben yokken geçen eşim birine David Hunter 1. kitabı ödünç vermiş. Resmen takıntı yaptım, 2 3 4 diye diye seri mi olur :smiley:

• Öğrenciyken hep eski kitap alırdım. Ne zaman maaşlı çalışmaya başladım o zaman istediğim gibi kitap alabilmeye başladım.

• Hayatım boyunca hiç kitap saymadım ancak Posta gazetesi haricinde hayatında hiçbir basılı eser okumamış eniştem kitapları saydı 1200 civarı olduğunu söyledi :slight_smile:

• Son olarak eskiden kitapyurdundan başka kitap satış sitesi bilmezdim. Ne zaman ki foruma üye oldum o zaman kampanya ve diğer siteleri öğrendim. Kitaplığın büyük kısmı rıhtım forum sayesinde oldu. Üyelerimizin beğenlerine göre aldığım neredeyse hiçbir kitap kötü çıkmadı. O sebeple tavsiye edilen serileri çekinmeden aldım. Örnek : Philip K. Dick . O sebeple forumdaki arkadaşlara da beğeni, yorum ve tavsiyeleri için teşekkür ederim.
    Ayrıca @Howl 'a sözüm var. Benim bütün kitapları tek seferde kucaklayabilirse hepsi onun.

93 Beğeni

Üstümde yanlış yönetilmenin ağırlığı olmasa belki bir ihtimal derdim xd Atlas sıkılınca ben taşıyorum zaten dünyayı sırtımda, dört raf kitaplık nedir, hiç.

Abi bu kitaplık çocuklar okumaya başlayınca daha bir kıymetli olacak. küçük kardeşime yıllar yılı sevdiğim tüm serileri sırayla okutup en sonunda bir kopyam olmasını beklerken kpop fan sayfasında admin olduğunu görünce yaşadığım duyguları yaşamaman dileğiyle tabii. hepinize eğlenceli okumalar şimdiden :))

16 Beğeni

Adamın başını yakmışız, yıllardır kitaplık yaptıracağı parayı kitaplara veriyor bizim yüzümüzden :joy:

Çok güzel olmuş hocam, okumadıklarınızı da keyifli günlerde okumanızı dilerim :slight_smile:. Ben ikeanın kitaplıkları pek beğenmiyorum genelde, bu model de hoşuma gitti güzelmiş baya. Bir de ortadan bir rafı boşaltıp zaman çarklarını yan yana dizmeyi öneririm :smile:.

8 Beğeni

Hocam parayı kitaplık yerine kitaba yatırdığım için pişman değilim. Gözüm hala alamadıklarımda :slight_smile: Çünkü 7-8 ay önce Zaman Çarkı citli seti 650 lira civarına toplamıştım. Şimdi kesinlikle bu fiyatlarla almayı düşünmezdim.

Zaman Çarkı nın yeri olmadı farkındayım ona da bir ara operasyon yapıcam :slight_smile:

5 Beğeni

Harika görünüyor. Bir ara ben de düzenleyip tekrar foto atmak istiyorum zira forum sonrası kitap sayım bayağı arttı. :slight_smile:

2 Beğeni

Forumda Clive Cussler okuyan görünce seviniyorum. :clap:

3 Beğeni

Üstat daha önce 8-9 kitabını okuyup çok beğenmiştim. Ancak artık okuyunca hiç sarmıyor. Dirk Pitt çok iyi, çok karizmatik ama bana uzak geliyor. Yaşlanıyor muyum neyim :slight_smile:

2 Beğeni

Gençken okumak çok daha eğlenceli orası kesin. Biraz çeviri sıkıntısı, biraz da artık ağır stereotip kaçması da etmen bence hocam. Fazla şovenist olması ortaokul çağlarında iyiydi ama ben de eski tadı alamıyorum artık açıkçası. Geçenlerde baştan başladım seriye, ama bir kaç kitaptan sonra o hevesin kalmadığını farkettim. Yaşlanma demeyelim ama, perspektif değişimi o. :smiley:
Kitaplık için de maşallah diyorum. :+1:

3 Beğeni