Kitaplıklarımız

Bugün gelen kitaplığım;

Kitapların az olma sebebi atama sebebiyle şehir değiştirdim ve yanıma hiç kitap almadım. Bunlar geldikten sonra aldıklarım :slight_smile:

54 Beğeni

@Ozgur mitoloji sözlüğü ile Mezopotamya Mitolojisi arasında olan Kabalcı baskı kitabın ismi ne?

Sonradan ekleme: sormadım varsay küçük resimlerde okunuyormuş. :slight_smile:

6 Beğeni

Aslında onun için küçük resimleri ekledim raf raf :blush:
Arthur’un ölümü kitapyurdunda epey indirimli satıştaydı, hala da satışta olabilir.

3 Beğeni

Amazon ve BKM fiyatları da iyiymiş.

2 Beğeni

Uzun zamandır listemde kitap. Okudunuz mu? Tavsiye eder misiniz?

1 Beğeni

Kitap 1480li yıllarda basılmış, Sir Arthur Mallory’nin Fransızlardan topladığı bilgilerle Arthur ve Merlin efsanesine dair topladığı mitleri birleştirdi kitap. Bu arada Mallory kim, kimse bilmiyor. O dönemde yaşamış bir sürü Thomas Mallory var. Hikayeler bazen baskın bir şekilde Hristiyanlık aşılamaya çalışıyor ama yazıldığı yılları düşününce normal. Zaten herkesin bildiği Arthur hikayesi. Ben yarısındayım, ama oturup tek seferde okuyacağım bir kitap değil. Tavsiye eder miyim? Bu miti seviyorsanız okumalısınız, ama çok akıcı harika bir kitap bitirdim hemen diyemem. Biraz zorluyor okuma konusunda beni.
İç kısmı şu şekilde

6 Beğeni

Kendisi de çok tatlı birisidir. Biraz yoğun ama mail atarsanız er ya da geç cevap verir. Sevdiğim bir seri ve yazardır.

2 Beğeni

Kitaplarının benim için yeri ayrı olduğu için yazmak istemiştim. İngilizcem çok yeterli olmadığı için bir arkadaşımın yardımıyla bir metin oluşturmuştum. Genelde yaşıyorsa, mail adresini bulabiliyorsam ve kitaplarını beğenmişsem Türk veya Yabancı olan her yazara düşüncelerimi yazmaya önem veririm. Kendisine de bu vesileyle yazmıştım. Cevap üç ay sonra gelmişti yanlış anımsamıyorsam. Gayet de sevecen bir tavrı vardı. :slight_smile:

Başka çevrilen kitapları yok hatta Maya serisinin de baskısının olduğunu sanmıyorum artık. En son baktığımda bir kısmı tükenmişti. Çok güzel çocuk kitabıydı gerçekten. Kurgusu ve hikayesi çok hoşuma gitmişti o zamanlar. Bir marketin dandik kitap rafından aldığım en güzel kitaptı. :smiley:

8 Beğeni

Meraktan, sadece meraktan; Hangi okul

2 Beğeni

Ben Azerbaycan’da yaşıyorum.2 numaralı okul :blush:

7 Beğeni

İthaki’nin ciltli kitaplarını kitaplığınıza yatay dizmenizi tavsiye ederim arkadaşlar. Geçen hafta kapağını açmadığım Ay Polisi kitabının kapakları genleşerek kitaptan ayrılmaya başladı. Bir haftadır kalın kitapların altında ancak bu kadar düzelebildi.

14 Beğeni

Merhabalar herkese,

Uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum. Kitaplığımı paylaşmadan önce tekrar düzenlemek istiyordum. Ancak daha fazala beklemektense paylaşmak istedim. Düzenlediğimde tekrar güncelleme yapacağım.
Bu kitaplık çift sıra mesela. Yerim kalmdığı için böyle bir çözüm bulabildim.

63 Beğeni

73 Beğeni

50 Beğeni

49 Beğeni

Merhaba kitaplığınız çok güzel görünüyor. Fotoğrafları tek yoruma toplayabilirseniz herkes daha rahat kitapları görür ve daha rahat yorum yapabilir :blush:

2 Beğeni

Teşekkürler.

Yeni üyelerin her konuya tek resim ekleme şansı varmış.

İlginç kural.

1 Beğeni

Bilmiyordum öyle bir şey olduğunu. Benim hatam kusura bakmayın.
Hemen bir soru sorayım o halde. İlk fotoğrafta Fatih Kull kitabını gördüm. İthaki bu kitabı yeni baskısıyla Unutulmuş Fantastik serisine katacakmış. Siz okudunuz mu o kitabı ? Seriye katılması hakkında ne düşünüyorsunuz ?

1 Beğeni

Kitaplığınız muazzam! Hatta nefes kesici. Kitaplara nefes alacak yer kalmamış. Figürlerde öyle çok güzel. Mutlulukla okuyun efendim.

3 Beğeni

Fatih Kull kitabını henüz okumadım.
Henüz Conan külliyatının 3. cildindeyim. Conan hikayeleri daha önce de İthaki yayınlarından çıkmıştı. Fatih Conan adıyla yanlış hatırlamıyorsam. İthakinin yapacağı hareket için değerlendirmede bulunamam ancak tek söyleyebileceğim şey,
Bir seriye başlandıktan sonra sonunu getirmek, ya da hiç başlamamak.

Robert E. Howard kitapları, Dresden dosyaları, Disk dünya serisi gibi başlanıp yarıda kalmış. Sonrasında da tekrar başka yayın evlerinin baskılarıyla devam etmişliğim var.

Kısaca bir külliyata yeni kitap eklemektense, mevcutları mutlaka sonuna kadar götürmeliler.

Nacizane fikrim.

2 Beğeni