Başkasına kitap vermeye ben de karşıyım ama yeğene verilir Ben de şimdiden kendi yeğenime kuracağım kitaplığı hayal ediyorum. Gerçi daha 14 aylık ama olsun, kendisi bilmese de ileride kitap kurdu olacak
Kitapları okumadım. kitaplığı incelerken gözüme takıldı öyle Goodreads’teki göz attığımda dediğiniz gibi olabilir dedim. Yalnız şöyle bir durum var seri tekil bir roman ve toplanmış hikayelerden ibaret. O yüzden seriye başlarsanız sanırım yarım kalma durumu olmaz. Çünkü hikayeler Sherlock Holmes misali tekil konulara sahip zannımca. Buradan da Aslı Dağlı’nın seri hakkındaki incelemelerini bulabilirsiniz:
Rıhtım’a yeni katıldım. Eksik kaldığım bilim kurgu, fantastik kitapları için sizden yardım isteyeceğim. Eskiden genellikle bilim ve felsefe okurdum. Sınav seneside başlamışken yavaş yavaş kurgu kitap okumaya başladım. Okuduklarım hakkında kafa yorarken bu siteyle karşılaştım. Güzel insanlar güzel kitaplar hakkında konuşuyorlar. Gerçekten buraya ait olmak istedim. En sonunda da kaydoldum. Şuan acayip mutluyum. Umarım beni anlamışsınızdır. Kitaplığımın kusuruna bakmayın iki yılda bu kadar oldu.
Cıva hakkında tek yorumum efsane. Yazarın googletalks videolarını izlemiştim. O yüzden merak edip aldım. Kriptoloji, matematik, fizik, felsefe, ekonomi, rölatif olgular ve tarihsel arka plan çok iyi bir araya getirilmiş. En yakın zamanda diğer kitapları edinip tüm seri ile ilgili fikirlerimi paylaşırım.
Aynı zamanda yazarın bilgi birikimine hayranım. Bir yerden Roger Penrose göndermeleri bir yerden Leviathan kitabından anektodlar başka bir yerden de Fernand Braudel esintileri var kitapta.
Kitabı herkese öneririm.