Sevindim Yurtta birçok şey kaybetmiş biri olarak durumunuzu ilk okuduğumda alamazsınız diye düşünmüştüm. Mutlu son olmuş.
Yalnız değilsiniz…Koli,dolap karışık şekilde barındırıyorum kitapları,hemen her yerde bir koli yada ambalajlı şekilde kitap var.Toplu değil dağınık olduğu için tatmin olamıyorum.Kitaplık bir kez aldım ama çok toz tuttu dayanamadım kitapları öyle görmeye.Umarım sizde bende istediğimiz kitaplığa kavuşuruz.Kitaplıklarımız başlığındaki cam kapaklı kitaplıklara merakla bakıyorum
Resimde gözüktüğü gibi sıkış,tıkış…
Yurtta her şey tam olarak bıraktığım gibiydi. Sorduğunuz için sağolun
Kiyafetlerin sabun kokusu bile duruyordu garip şekilde. Ama yurtta kalmaya başladığımdan beri eve yabancılaştığımdan mıdır, yoksa acele acele yerleştirdiğimden midir bilmiyorum yurtta kaybolmayan eşyalarımı evde kaybettim. Neyi nereye yerleştirdiğimi hatırlamıyorum bir türlü. Kaç gündür zımbayı nereye koyduğumu düşünüp duruyorum mesela🤔
Mutlu son mudur bilemiyorum gerçi, yurdu bile özledim odamdaki harika insanlar sebebiyle. Bir tweet vardı yurtta kalan insanlar kendi evlerine çıkana kadar kendilerini hiçbir eve ait hissetmezler diye gerçekten hak veriyorum.
Nazar etme ne olur Bir gün seninde olur
Yeni kitaplık almak üzereyim. Buradaki çoğu arkadaşın tavsiyesi İKEA Billy. Oğluma İKEA’dan oyuncak tren aldım. Bozuk çıktı. Aylardır değişimi için uğraşıyorum. Kargolama süresi ayrı dert, sorun çıktıktan sonra çözümü ayrı dert. Çok yavaş çalışıyorlar. Gözüm korkuyor İKEA online alışverişinden.
ben ikea billy alırsam kitaplığı büyütmeye karar verdiğim zaman vs işime yarar yine aynısını alırım diyerek alırım şahsen. ancak evde başka kitaplıklarınız varsa ve hepsi aynı olsun gibi derdiniz de olmayacaksa başka markalara da bakabilirsiniz, bi marangoz ile görüşüp istediğiniz kalitede daha uyguna da yaptırabilirsiniz. evde billy yoksa ve farklı kitaplıklarım varsa direkt marangoza giderdim ben şahsen.
Billynin en güzel iki özelliği
- Raflarında yüksekliğini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Raf artırma azaltma yapilabiliyor.
- Kapaklı yapılabiliyor istenirse.
Ama çok pahalı. Ben değeceğine çok inandiramıyorum kendimi. Şu an olan kitaplığım boyutunda bir tane oluşturmam 2.5 - 3k tutuyor.
Ayarlanabilir raf marangoz ile halledilebilir ki ayrıca başka markalar da ayarlanabilir raf sistemli üretiyordur zor bir şey değil. Hele ki kendi evimde ve taşınmayacak falan olsam var ya Billy nin yüzüne bakmam. Malzemesi zaten sunta hani mdf olsa neyse bu parayı neye veriyoruz anlayamıyorum.
Taşınabiliyor olmaya
Kiracılığın sonuçları bunlar
Kitaplığı taşımak, büyük beyaz eşyaları veya koltuk takımlarını ya da bazaları ya da gardropları taşımaktan zor veya farklı olmasa gerek.
Öyle kolay olmuyor. Fiyatı artırıyor epey. Ben sormuştum her marangoz da yapamıyor. Bir de bu işin kitaplığın dengede durması olayı vae. Çoğu kitaplıkta alttan ikinci veya üçüncü rafı sabit yapıyorlar (visalanıyor) kitaplık sallanmasın diye. Billy de ihtiyaç yok.
Başka markalarda vardır belki ama ben Kayseri’de bulamamıştım mesela. Kitaplığın arkasındaki 50cm genişlikte kontrplak bile iki parçalı çoğu modelde.
Fiyatı haricinde billy kullanılabilecek en kullanışlı kitaplık bence.Bize pahalı işte yapacak bir şey yok
Kolay olduğunu bildiğim için yapılabilir dedim (bu konularla alakalı bir bölüm okudum) ancak görüşülen kişilerin işlerinde nasıl olduğunu düşünmemiştim. Dürüst ve işinin ehli olarak diye değerlendirmiştim. Burada sıkıntı olabilir. Kolay işlere çok para isteyen veya uğraşmak istemeyen çok çeşitli insanlar var. Başka markalarda vardır derken de bizim 15senelik dolaplarımızda bile raflar ayarlanabilir olduğu için günümüzde var olanı bulmak kolaydır diye düşündüm. Yaygınlaşmamış demek ki.
Billy’nin de ortadaki rafı sabit aynı amaçla. Hatta resimlere dikkatli bakarsanız tam ortaya gelen rafın üst ve altında raf ayarlama deliklerinden yok birkaçar cm boyunca. İlk gördüğümde hayalimdi fakat sağlamlığı maalesef benim için yeterli değil. 10 seneye dağılmaya başlayacak bir kitaplık için birkaç bin TL harcamak israf geliyor.
Ben de yakın zamanda İkea Hemnes kitaplık siparişi vermeyi düşünüyordum ama yorumlarınızı okuyanca kararsız kaldım. Mevcut kitaplığım yetmiyor, yeni kitaplığı da daha hoşuma gidecek bir modelden almak istiyordum. Zaten bir anda tamamını yenilemem mümkün değil. Zamana yayarak değiştirmeyi düşünüyordum. Bir kaç senede bir şehir değişikliği yaptığım ve yerleşik hayata geçmeme daha zaman olduğu için marangoza birşey yaptırmak şu an ki şartlarda çok mümkün değil.
Sonuç itibariyle İkeadan o paraya değmez mi diyorsunuz?
Billy’i bedava verseler almam ben ya. Ya da alırım, buradan isteyen birine veririm bilemedim. Bana hoş gelmiyor birinci sebep bu. İkinci olarak gereksiz pahalı. Alıp kullananlara bir şey diyemem tabii, zevk meselesi.
Sağlam olacaksa masif olacak. O da 3 katı tutar
@ESO Billynin alt rafı sabitse hiç gerek yok o zaman. Benim şu an kullandığım kitaplıkkar hem ucuz hem de aşırı pratikler. Burada ben istedim öyle bir şey yapmayı adamlar 1er santim aralıklı delemeyiz delsek de çok uğraştırır masraflı olur dediler. Ben kendim matkapla deleyim istiyorum şu an kullandığımı ama tam denk getirmek zor gibi yapabilsem hepsine birer raf daha eklerim ki bi daha kitap almama 2 sene falan gerek kalmaz heralde
Ben de kıskandım hatta bayağı bir utandım. Bir ara resim atmayı düşündüm ama bu zenginliklerin yanında benimki “yeni başlayan” kategorisine girer
Siz kötü demişsiniz ama en azından Zaman Çarkı var. Heves ettiğim halde bir türlü ekleyemedim kitaplığıma. Siz kitaplığınızdan utanmayın
Biz önemli olan kısmı tamamlayıp okumaya başlamışız ya devamı zaten zamanla gelir. Yorumunuz için teşekkürler ( ꈍᴗꈍ)