Bilimkurgu klasiklerine yeni başladım ben de. Aynı yazarın kitapları dışında diğerlerini renk sırası ile dizmeyi planlıyorum ki çok karmaşık durmasın kütüphanemde.
Şu şekilde:
Bilimkurgu klasiklerine yeni başladım ben de. Aynı yazarın kitapları dışında diğerlerini renk sırası ile dizmeyi planlıyorum ki çok karmaşık durmasın kütüphanemde.
Şu şekilde:
Benim genel anlamda tek yaptığım sıralama okuduklarım arka tarafa okumadıklarım ön tarafa şeklinde oluyor. Çocukluğun Sonu yer kalmadığı için önde. Bu arada seriden 7 kitap okumamışım.
Çok güzeller.
Ne kadar düzenli bir kitaplık böyle, tek kelimeyle bayıldım. Kitaplar cuk oturmuş.
Amerikan Tanrıları direkt dikkatimi çekti…
Kaçak katsız kitaplık kitaplık değildir. Dikkat belediye görmesin. Cuk diye oturmuş tabiri tam bu fotoğrafı özetliyor.
Allahtan toplayıp düzenledim yoksa düzenden eser yoktu buralarda
Amerikan tanrılarını nere koysam parlıyor, diğer kitaplardan şikayet var.
Kesinlikle. İzin almak, vergisini ödemek ve inşa ettirmek 2020 şartlarında imkansız (Baba A.Ş) Naapalım artık mecbur başka eve taşınacağız.
Çok doğru Tolkien mirasının önündekini çözemedim yalnız. Yaka iğnesi mi ?
Evet yaka iğnesi. Ukraynadan almıştım, gün içinde bolca değişik yerlerinde pazar oluyor. Rast geldi ve aşırı beğendim. Anlamını bilmiyorum tabiki.
Ben de böyle minimal şeyleri seviyorum o yüzden dikkatimi çekti
Kitaplığınız altında ucundan görünen şey yatağınız mı? Umarım değildir. Çok tehlikeli olur aman dikkat diyeyim. Kitapların hepsi cuk yerlerine oturmuş gibi duruyor ama. Benim de hayalim böyle yoğun ama düzenli görünen bir kitaplık .
O nasıl bir dikkattir öyle
Endişeniz için teşekkür ederim, kitaplığım değil çalışma masam Yatağımı karşısına koydum ki her gün izleyebileyim (aslında odada başka yer yoktur)
Benim kitaplığım da yanında kalıyor yatağın. Yan yattığımdan izleyebiliyorum . Çalışma masası olabileceğini de düşündüm ama yine de sorayım dedim
. Böylesi kesinlikle daha güvenli.
@gozubocek Bir arkadaşımın kitaplığı da böyle ve altında yatak var. Oradan gözüme çarptı bir anda .
Camekan arkasına koyma kriteriniz nedir acaba? Pahalıları oraya mı kitliyorsunuz ?
İkea Bily kapaklı modeli. Zamanla kitap sayınız çok artınca toz ve koku hoş olmuyor, kapaklı kitaplık modelleri bu anlamda iyi oluyor.
Ben kitaplığı seyretmeyi sevdiğim için kapaklı bana kötü görünüyor. Kitapların önünde engel varmış gibi duruyor.
Bir küçük kitaplık meselesi anlatacağım, hüzünlü, testereli, cinnetli ama mutlu sonlu.
15 yaşında minik bir kitap kurduyken, mahallemizin marangozuna kitaplık ve masa yaptırmıştık.
O zamanlar çoğunlukla ödünç alıp kitap okuyordum, kitap sayım 100 bile değildi. Sanki hiç büyümeyecekmişim gibi kitaplığı tavana kadar yaptırmak aklımıza gelmedi. Şimdi, çoğu arkalarda kalıp gözükmüyor olsa da polisiye ağırlıklı yaklaşık 1000 kitabım var.
Kitaplar metrobüs iş çıkış kalabalığı gibi sıkış sıkış da olsa kardeşçe yaşıyorlar ama ilk fotoğraftaki şu masa üstü kazulet iyice sinirimi bozmaya başlamıştı.
Masada çalışırken karanlıkta kaldığım için soğudum mobilyadan ama rahmetli marangoz komşumuzun emeğini, iki senede rafları yamulacak bir kitaplıkla değiştirmek istemedim. Velhasıl kelam bir cinnet anında testeremi alıp masanın üzerindeki rafı bağımsız bir “henüz okunmamış kitaplar” kitaplığına çevirdim. Altına da ahşap sandık alıp hiç bir yere sığmayan büyük boy kitaplarımı koydum. (Hatta biri arttı, şimdilik hobi kutusu oldu.)
Sandıklar için 240₺, gözükmeyen mobilya ayağı ve çivilere 10₺ gibi küçük bir harcamayla odamı ve kitaplarımı ferahlatmış oldum. Bundan sonra kaçak kattı, sandıkları tıka basa doldurmaktı derken emektar möblelerimle bir 15 yıl daha yaşarız gibi geliyor.
Umarım bir gün rahatça okuyabileceğiniz kitap dolu bir odanız, kafanızdakileri dökebileceğiniz geniş bir yazma köşeniz olur…
Ne kadar güzel bir dilek bu, teşekkür ederim.
Umarım bir yerlerde bütün odalarına kitaplık yapabileceğim minnoş bir ev beni bekliyordur ve ekonomi ani bir düzelme yaşar da hayaller gerçek olur.