Bakkal poşeti bantladım sadece uzun arkadan iç açıcı durmasa da önden ve yandan rafda güzel durdu.
Ben de aynı sorunu yaşadım CavidQilinc, poşetleyince önden cam gibi pırıl pırıl durdu, rafta sırtı harika göründü ama gel gör ki arkadan boşluk yarattığı için, içinde yüzecekmiş gibi bir durum da doğurdu. Aslında yapılacak en doğru şey, eposet.com sitesine ölçü verip birebir poşetleme yoluna gitmek, ben öyle yaptım çok güzel oldu, jelatin kitabın üstünde emanet durmadı böylece. Tek sorun serii üretim olduğundan 1000 taneden az alamıyor oluşunuz. Ama değiyor, tavsiye ederim.
Yüzüklerin efendisi gördüm, mutlu oldum
Size bir kıyak geçeyim.
Çizilmesin diye ürün paketlemesi yapılan (genelde sanayi tipi nispeten kaba elektronik) adını şuan getiremediğim şu zımbırtıdan kullanın. Muhtemelen ambalajcılarda birkaç yüz metre şeklinde satılıyordur.
Kendinden yapışkanlı lakin sökerken aşırı kolay bırakıyor+ asla leke yahut yapışkan bir yüzey yaratmıyor ve ultra dayanıklı.
Direkt hırdavat ya da market satışı olan bir malzeme değil biraz araştırmak lazım nereden bulunur vs.
Bulabilirseniz deneyin hayrıma dua edersiniz.
Bu konuda streç zaman ve kullanışlılık bakımından en iyisi de kitaplar birbirine yapışıyor öyle yapınca. Dediğinize bakacağım mutlaka. Teşekkür ederim.
Streç olmaz zaten çok kolaycada yırtılır hiç gerek yok.
Valla ben buzdolabı poşetinden şaşmıyorum. Ama yukarıdaki ürün de denenebilir.
İkea raflardan alıp, duvara açık raf yaparak kitaplık olarak kullanan var mı?
Bunun gibi
veya kullandığınız, öneriniz var mı?
Ben de bu şekilde yapmayı düşünüyordum ama açıkta çok daha fazla toz olacağına ve yıpranacağına kanaat getirdim ve hatta cam kapaklı dolaplar yaptırmaya karar verdim. Ağabeyimden bana kalan büyük camlı bir kitaplığım var ve gerçekten içerisindeki kitaplar ne tozlanıyor ne de eskiyor ama benim aldığım açık kitaplıklar sürekli toz içerisinde ve çok daha deforme olmuş görünüyorlar. Bütçe sıkıntınız yoksa ben açıkçası tavsiye etmiyorum.
Benim kitaplığım var, İkea Bily cam kapaklı olanlardan ama yine dolup taşmaya başladı. Göndereceğim kitap ve kitaplık koyacak yer de kalmadı. 150-200 kitap için duvar rafı şimdilik tek alternatif.
Görsel bana ait değil, internetten buldum.
Ben bu raflardan eve 3 tane taktım Alper.
Birincisi küçük odamızda.Tabi bu raflarda gizli vida özelliği olduğu için sanırım 12 yada 16 uzun vida ile sağlam bir şekilde duvara monte ettim. Üzerine baştan sona kadar yanyana kitapları dizdim ve önlerindeki biblolarla gayet sağlam duruyor.
İkinci rafı salonda televizyonun üzerine çaktım. O da diğeri gibi baştan sona kadar kitap ile çok sağlam duruyor.
Üçüncü rafı ise ikinci rafın yaklaşık 60 cm üzerine aynı yöntem ve vidalarla taktım fakat kitapları koyunca raf öne doğru eğildi. Korktuğum için mecbur üzerini boşaltıp bir kaç biblo ile dekoratif bir görüntü vermeye çalıştım. Yani bu rafları ne kadar sağlam takmaya çalışsanız da vidanın duvarın içinde denk geldiği alan çok önemli. Bir kaç tuğla boşluğuna denk gelince maalesef raf sağlam olmuyor.
İkea’dan mı aldın?
Gizli vida olanların taşıma kapasitesi düşük olabilir diye ayaklı olanlardan almayı düşünüyorum. Tuğla boşluğu sorunu olmazsa sıkıntı yaşamam herhalde.
Evet Alper İkea. Gizli vidalı almamın sebebi de diğerlerine göre daha çok vida takabilme olanağı sağlaması. Yani gizli vida sistemli bu rafta rahatlıkla 16 adet uzun vida takabiliyorum. Ama diğer iki ayaklı raflara 2 şer olmak üzere sadece 4 vida takılabiliyor. Rafın içerisinde yer alan gizli taşıma sisteminin fotoğrafını atmak istedim ama görsellerde bulamadım maalesef.
Bizim oralarda duvara yapılan raflara “terek” derler. Mevcut koşullar içerisinde 120 *30 cm 2 adet terek şart oldu.
@Erdo anladım. Gizli vidalı raf almak daha mantıklı bu durumda.
Bunu kullanmadım fakat babam ablamın odası için şöyle bir çözüm bulmuştu;
Kalın parkeden yapıldı.
Bir iki ay öncesine kadar rafın üstü kitaplarla doluydu.
Bunu okuyunca aklıma annemin arkadaşının evindeki facia geldi. Ne zaman evlerine gitsek garip çıtırtılar gelirdi. Sürekli bir çat, çut, gırç sesleri kulağımıza çalınırdı. Eski evler parke olduğu için de bu tip sesler aslında normal karşılanırdı fakat bu sesler başka bir yerden geliyordu. Hatta bir dönemler mutfaktan gelen sesler konulu korku dramalarımız da olmuştu. Velhasıl bir gün anneme telefon geldi. Ben daha n’oluyor filan demeye kalmadan kendimi mutfağa bakarken buldum. Bütün dolaplar yükü taşıyamayarak olduğu gibi yere inişti. Ortalık Guernica tablosu gibiydi. O günden sonra içimde hep bir endişe kalmıştır.
@Mucreth sizi de korkutmak istemem ama haddinden fazla yük binmiş gibi duruyor. Altında da bilgisayarınız filan var. Bence dikkatli olmanızda fayda var.
@alper Bende aşağıdaki gibi bir raf var. Bunu zamanında Bauhaus’dan kendim almıştım. Rafların tanesi 20 liraydı ve demir parça da 15 lira civarıydı. Dört dübel, dört uzun vida ve bir matkap ile gayet rahat monte ediliyor. Bir vida boşluğa gelse bile diğerleri tutar ama fazla yüklenmemek sağlam olmadıysa mantıklı. Zamanında bunun üstünde Zaman Çarkı ve diğer fantastik kitaplar dururdu. Yani epey de taşıyor diyebiliriz.
Şöyle bir site önerdi bir arkadaşım, oradan almış.
Ölçü vs bakmam lazım ama şimdilik iki açık raf bir adet de senin raflara benzer şöyle bir şey alma düşüncem var.