“Sizin orası” neresi merak ettim? Çünkü “bizim orada” da “terek” derler.
Erzurum - Şenkaya ama köy Kars’a da yakın 2 yöreye de ait olabilir.
Ooo hemşehri çıktık. (Erzurum-Aşkale). Terek kelimesini o yöre hariç kullanan görmedim zaten.
Benim ailem Nevşehirli, bizim orada da terek derler. Hatta ben Anadolu’da genel olarak kullanılan bir tabir diye biliyorum.
Sakarya’da biz de terek diyoruz, Trabzonluyuz ve hatta hala yaygın olarak kullanırız da, özellikle mutfak dolapları için:)
Eşim Ankaralı. Onlar da terek diyorlar.
Rafa sergen de denir.
Üzgünüm ama bizde de terek derler. Memleket Konya.
Babama sordum bizim orada da terek denirmiş. Memleket Niğde.
Yahu Sakarya’da biz terek demiyoruz siz neredesinde diyorsunuz?
Bulgaristan göçmeni, İzmir’de doğup büyüdüm artık ben de terek diyorum
Raf diyenler el kaldırsın. Daha rahat tespit edilir bence
Bazı yörelerde tırrek de denir.
Her birine imrenerek bakıyorum.
En son pandeminin 3 hafta süreceğini sandığımız dönemde “bu fırsatta kitaplığımı temizleyeyim” diyerek yaptığım temizliğin üzerinden yaklaşık olarak 7 ay geçti. Kitaplığı yeniden indirip temizledim, verilecekleri ayırıp bu süreçte yeni aldıklarımı yerleştirdim.
En güzel raf yine ilk yerleştirdiğim raf oldu. Bunu da paylaşmak istedim.
Her bir kitaplık ayrı güzel gerçekten insanın baktıkça bakası geliyor. Bu da benim mütevazi kitaplığım iki yıldır düzenli okuyan ondan öncesinde kitap yüzü dahi açmayan birine göre iyi olduğunu düșünüyorum.
Raflarında yüksekliğini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Raf artırma azaltma yapilabiliyo
Japonya Tarihi güzel mi? Tavsiye eder misiniz?
Dün itibariyle küçük imparatorluğumu kurmuş bulunuyorum . Birkaç gün önce belki bir umut yaptırırım diye duvarlara uygun şekilde ölçü alıyordum. Malum aile evi olunca kitaplık yaptırmaya pek ümidim yoktu aslında
. Ama nihayetinde tam da istediğim gibi bir görüntü ortaya çıktı. Dün geldiklerinde odama taşırken her ne kadar çok hafif bir şekilde belimi acıtsam da değdi
. Ayrıca üç kez temizlenip paklandılar; korona sağ olsun… Sabah uyanınca da şöyle bir beş, on dakika süzdüm kendilerini istemsizce. Muntazam bir kitaplık edinmek çok iyi hissettiriyormuş
.
Not: Bazı raflardaki boşluklar önümüzdeki iki ay içerisinde doldurulacaktır .
Henüz okuma fırsatı bulamadım o yüzden yorum yapamıyorum fakat youtube’da çok değer verdiğim birinin tavsiyesi üzerine almıştım.