Karton kapaklı mı bu kitaplar? Fotoğrafa bakınca sert kapaklıymış gibi bir izlenim aldım.
O değil de sizin evde banyoyu çok merak ediyorum
Duvar ağlıyor. “ulan senin karton kapak kitabın yok mu insafsız” diye inliyor
Bunlar da bizim kitap odasının Bertrand Russell ve Jules Verne bölümleri… Odanın çeşitli yerlerine dağılmış bunun gibi bir kaç bölüm daha var
Ben de niye kitap alıyorsun kavgası yaşıyorum. Hayır sevmiyorsun, eyvallah da, niye aldığıma karışıyorsun, kitap düşmanı sülale (bizi anlamıyorlar).
Çocukken beni ekranın önünden çekmeye çalışırlardı biraz kitap oku diye diye, şimdi ise aldığımı gördükleri her kitap için laf atıyorlar. İnsanları anlamak zor.
Eğer her yıl 70 kitap alıyor ve sadece 30’unu okuyorsanız çevrenizdeki insanların neden sizi yargıladığını anlayabilirsiniz. Tabi, bu durumun anlaşılır olması onların haklı olduğu anlamına gelmiyor, isteyen parasını istediği yere harcayabilir, ama yine de onlarada çok yüklenmemek lazım. Sadece bu duruma anlam veremiyorlar.
Birde ailelerin eski kafa yapısı ve düşünme şekli de var. Kendim ve ailem için konuşursam aldığım ortalama bir kitap 1 haftalık ekmek parası yani. Geçen gün sissoylu için 90 tl verdim mesela. Neredeyse 1 aylık ekmek paramız 1 kitaba gitti. Yinede dediğiniz gibi herkes parasını istediği yere harcayabilir tabii.
Şimdi ben oğluma oku oku diyorum. Umrunda değil “umut var” diyorsanız, o umuda tutunayım
Oğlunuzun ilgi alanı ilgili kitaplar alın onları okutun. Bana klasik verseler 1 sene verseler o kitap bitmez mesela. Uzay seviyorsa burda @Ozgur @SJack amcası var öneri verir .
Yaşı kaç acaba? Elimde Heinlein’in çocuklara yönelik güzel bir bilimkurgu kitabı var. Diğer yandan Neil Gaiman’ın Mezarlık Kitabı ve Koralin, G.R.R. Martin in Buz Ejderhası kitapları da çocuklara yönelik. @haymatlos
Ben çocukken okuma yazma bilmediğim yıllarda babam bize kitap okurdu. Okumayı öğrendikten sonra kendine kitap alırken bana da mülkiyeti bana ait kitaplar alırdı ve hem dedem hem babam haftalık ve aylık çizgi romanları sektirmeden alırlardı. Okumak benim için ayrı bir uğraş değil de günlük olagan bir uğraş gibiydi.
Bence küçük çocuklarınız varsa ve okumalarını istiyorsanız birlikte okuma yapın.
Böyle bir durumun olması çok üzücü, yani maddi sıkıntıdan dolayı kitapların lüks ihtiyaç halini alması. Bu durumun yandınamaz bir gerçeklik içermesi zihnimde ufak dramaların canlanmasına sebep oldu. Üzücü.
Evet bu öneriye şiddetle katılıyorum , benimde 5 yaşında kızım var birlikte kitap okuyamadığımız dönemlerde kendisi kitapları alıp okuyormuş gibi yapmaya başladı. Çocuğa küçük yaşta anne baba örnek olmalı diye düşünüyorum.
Bu arada bugün okuduğum bir haber, Ikea Black Friday gününde sattığı mobilyaları %50 sine hediye çeki vererek geri almayı planlıyormuş. Eski Billy’lerini değiştirmek isteyenlere duyurulur.
Alıyorum ki harry potter aldım. Çocuk kitapları aldım. Ama bilmiyorum sanırım youtube videoları daha cazip geliyor
9 yaşında dediğiniz kitaplara da bakayım bir ara en iyisi teşekkürler