Benimkiler de 5 olmak üzere, aynısı bizde de oluyor. Hem ben okurken görüp özeniyorlar, hem de onlara okuduğum kitabın hikayesini ezberledikleri için açıp ezberden sallıyorlar
Kısacası, okuyun ve okutun.
Benimkiler de 5 olmak üzere, aynısı bizde de oluyor. Hem ben okurken görüp özeniyorlar, hem de onlara okuduğum kitabın hikayesini ezberledikleri için açıp ezberden sallıyorlar
Kısacası, okuyun ve okutun.
O sallamalar efsane zaten benim eşim yabancı evde minimum 3 dil konuşuluyor bazen ingilizce kitap okuyorum o sallamaları ingilizce çabalarken daha bir sevimli oluyor
Aynen katılıyorum siz okuyun çocuğunuz “bu kadar önemli babam ne yapıyor” diyerek otomatikman alıyor kitapları eline…
Duvara raf olayını ben de düşündüm, taşımaz diye korktum. Duvara monte ederken ne kullandın?
@Erdo’ nun önerdiği gibi gizli baglantı noktalı raflardan.raf kestir diye bir yerden aldım, İkeadan almadım.
Bana 3 tane 120 cm lazımdı onu tek parça almak yerine biraz fiyat arttı ama tek rafa yüklenmeyeyim diye 6 tane 60 cm olarak aldım.
Duvara göre değişir diyorlar ama bu raflar 20 kg kadar taşır dediler. Ama bana kalırsa gizli baglantı yerine ayaklı olanlar 3/5 kilo daha fazla taşır.
Son olarak kitaplık koyacak yerin varsa raf olayına girme bence, ben masayı, PC yı kaldıramadığım için mecburen duvarı kullandım ama masa olmasaydı bu boşluğa 40/237 ve 80/237 Ikea kapaklı alırdım.
Hocam Strateji kitabını okudunuz mu? Okuduysanız nasıldı? Birde rica etsem müsait bir zamanınızda içindekiler bölümünü paylaşabilir misiniz?
Okumadım. Birazdan kitap içerikleri başlığında paylaşır sizi etiketlerim.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu raflar da dolduğuna göre sorun bitmiş değil
Alprar ile 7-8 ay böyle idare ederiz ama galiba 7-8 ay önce yaptığım kadar olmasa da bir " temizlik" daha yapmam gerekecek.
Bu da benim hayat boyu hayalini kurup sonunda kavuştuğum kitaplığım. Seneye boşluklar tamamen dolacak ve üçüncüsü alınacak
Uzun zamandır kitaplık arayışındaydık ama içimize sinen bir kitaplık bulamamıştık. Sonunda bulduk
Kitapları şimdilik belirli bir düzen olmaksızın yerleştirdik. Böyle bir şey oldular işte
pcd, işte budur dediğimdir! gerçekten hayalimdekine bir tek seninki bana yakın geldi, kütüphane dediğin işte böyle tozdan, rutubetten koruyacak camekânı olacak ve göze de hitâp edecek… biraz da eski havayı verecek (bizdeki Tanzimat dönemi veya İngiltere’deki Victorya dönemi gibi) çok az bir işçiliği olsaymış çok daha güzel olurmuş, ama yine de ‘işte bu’ diyorum. Son olarak bu güzel kütüphanende Refik Halit Karay, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Reşat Nuri Güntekin, Orhan Kemal, Peyami Safa gibi olmazsa olmaz Türk Klâsiklerimizi de görmek isterdim.
Pek gösterişli ya da düzenli değil ama en azından evin içinde, sağda solda helak olacaklarına bir arada duruyorlar.
Kitaplığımın son halini paylaşmak istedim. Epey bir değişiklik yapmışım, üstüne de bir sürü eklenmiş… Karanlık Cevher’in de gelmesiyle beraber uzun bir süre bu şekilde kalır diye umuyorum.
Ek olarak en aşağıya kardeşimin kitaplığını da eklemek istedim.
Kardeşimin kitaplığı:
Kardeşinizin sizden kitap arakladığı oluyor mu? Ben abimden araklıyorum çünkü.
Okumak için alıp geri koyabilir ancak. Ben arada okuduktan sonra hoşuna gideceğini düşündüklerimi veriyorum. Ama aynı evde olduğumuz için pek fark etmiyor aslında.
Tam tersine ben ondan araklıyorum okumadığı için ceza olarak.
Eline kitap aldığı yok tam metin O ve Suç ve Ceza almış.
Okusa hiçbir şey demem tabii. Ama en azından bana yarıyor.
Büyücüler serisini okudunuz mu? TV dizisi de var. Çok övüldüğü için okumuştum ama ben hiç beğenmemiştim.