Kitaplıklarımız

İyi kardeş:

Ben:

Okumayı düşünmediğim ve kütüphanemde bulundurmak istemediğim kitapları veriyorum. :smile:

8 Beğeni

Headbang’ler hemen dikkat çekiyor :slight_smile: Non Serviam’ın tüm sayıları var bende ama Headbang’leri henüz almış değilim. En kısa zamanda alayım… Keyifli okumalar.

@ESO evet, ne yazık ki :frowning:

2 Beğeni

Headbang son baskısını yaptı 6.sayı ile. :cry:

2 Beğeni

@isos81
Evet, dizisini izledikten sonra meraklanıp okumuştum. Normalde kitaplar daha çok sevilir ama ben dizi uyarlamasını asıl kitaplardan daha çok sevdim. Yine de okunmayacak kadar kötü bulmadım, yani zevk alarak okudum diyebilirim. Ancak daha çok lise, üniversite çağındaki okuyucuların hoşuna gidebilecek bir seri diyebilirim. Tam hayatın sorgulandığı vakitlerde okunduğunda biraz daha kendine çekiyor gibi.

@Torcheim
O az çok bende de oluyor. Yoksa zaten elimde hoşuna gidecek dolu kitap var, bana kalmaz bir şey. :joy:

@Blackheart
Headbang zamanında Bluejean ekiyken (Sanırım anlam veremediğim bir şekilde tekrar bu formata döndü.) ya da tek başına dergi formatında devam ettiğinde de biriktiriyordum ama ödünç alanlar vermedi, kayboldu, yırtıldı derken elimde çok az kalmıştı. Buna aşırı üzülüyorum hala.
Özellikle tek başına olan sayıları çok güzeldi, sadece bu sayılarını toplu bir şekilde, uçuk olmayan bir fiyata bulsam hemen alırım.
Bu pişmanlıklarla kitap formatında çıktığını görünce hemen edindim.
Zaten Çağlan Tekil’in vefatıyla da bir türlü uzun soluklu olamayan dergi tamamen sona ermiş oldu.
Siz de stoklar tükenmeden hemen edinin bence, bir daha baskı yapmazlar sanırım. Sonra da acayip fiyatlara satılmaya başlanır diye tahmin ediyorum.
Headbang’in bitişiyle tekrar kaliteli bir metal dergisi arayışındayım ben de şu an ama piyasada yok sanırım hiçbir şey.

5 Beğeni

Merhaba ilydious, güzel kütüphane, doğru dizilim, ilk bakışta Hesiodos ‘İşler ve Günler ’ Homeros ‘Ilyada, oddesia’ kitaplarını yanyana koyman dizilimde bilinçli olduğunu gösteriyor. Önerilerim, İthaki Karanlık Serii’ nin yanı sıra Can yayınlarının yeni yayınladığı klasik Gotik seriiye de yer ver. Kütüphanen açık olduğu için toza, dumana ve rutubete maruz kalacaktır, toz yutmuş kararan kitaplarını zımparalayıp toz püskürtme makinesiyle sayfalarına hava banyosu yapıp en sonunda da doğru ebadiyla jelatin poşete koyup muhafaza et, üstelik pırıl pırıl jelatiniyle kitapların rafta daha güzel görüneceğine emin olabilirsin. Kara Çınar yayınlarından ‘Klasik Bilim Kurgu’ ve ‘Klasik Korku Öyküleri’ kitaplarının yanına aynı yayınevinden yeni yayımlanacak olan ‘Klasik Polisiye Öyküleri’ne yer aç. Charles Dickens’ in Say yayınevinden çıkan 'Gelin Odasındaki Hayalet kitabının çevirisi gerçekten kötünün de ötesinde, o kitabı da elden çıkar, son olarak bu güzel kütüphanende Hüseyin Rahmi Gürpınar, Refik Halit Karay, Reşat Nuri Güntekin, Peyami Safa gibi Türk yazarlarımızın hiçbir klasik eserini kütüphanende görmemek gerçekten üzücü.Inşallah bu yazarlarımızın güzel eserlerine de kütüphanende yer verirsin…

1 Beğeni

Can’ın yeni klasik gotik serisi bastığını duymadım. Bir tane bu tarz yaklaşık 10 kitaplık bir seri vardı ama kitaplarının çoğu tükenmiş durumda. Ondan mı bahsediyordunuz acaba?
Kütüphanemdeki kitapların tozlarını sık sık alıyorum. Jelatin olayını denemeyi düşündüm ama pek hoşuma gitmedi. İleride kapaklı kitaplığa geçmeyi düşünüyorum. Ama diğer dediklerinizi deneyeceğim, teşekkürler. :slightly_smiling_face:
Gelin Odasındaki Hayalet kitabını sahaf alışverişim sırasında almıştım. İçindeki bazı öyküler Can’ın İşaret Memuru kitabında da bulunuyor. Mütercim Tercümanlık bölümünde okuduğum için ikisi arasında çeviri karşılaştırması yaparım diye düşünerek edinmiştim. Henüz bakmadım ama dediğinizi göz önünde bulundurup yanlışlarına dikkat edeceğim. :slightly_smiling_face:
Özellikle lisedeyken çok fazla Türk yazar okudum ama o zamanlar kütüphane oluşturma gibi bir düşüncem yoktu. Sağdan soldan ödünç alırdım ya da okul kütüphanesinden temin ederdim. O yüzden okuduğum pek çok kitap kütüphanemde bulunmuyor maalesef. Bu kütüphane oluşturma işine de yaklaşık 1-2 yıl önce başladım zaten. Okuduğum bölüm ve ilgi alanlarım gereği önce yabancı kitapları toplamaya başladım, ancak Türk edebiyatı için de bir liste oluşturup onları temin etmek aklımda var bir süredir.
Yorumlarınız ve diğer önerileriniz için çok teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

@ilydious, Blue Jean’in eki iken çıkanların bir kısmını edinmiştim, ama dediğim gibi bu formatını almadım hâlen. Haklısınız fazla geciktirmeden almak gerek. Gördüğüm kadarıyla piyasada birkaç dergi var ama ben onlarda Çağlan Tekil’in dergilerindeki tadı bulamıyorum. Çağlan arkadaşımdı, bir kez daha mekanı cennet olsun diyelim.

Kitaplığınız güzelmiş, iyi okumalar dilerim tekrardan.

2 Beğeni

Özür dileyerek bir düzeltmede bulunmak istiyorum, yeni yayımlanan klasik Gotik serileri olarak Cem yayınevi diyeceğime Can yayınevi demişim. Doğrusu Cem yayınevi. Güzel seçimler, İyi çeviri, kasvetli siyah-beyaz nefis kapaklar…gotik edebiyat seviyorsan mutlaka bu yeni yayımlanan seriyle tanışmalısın.

1 Beğeni

Bir gün şöyle kitaplığı geniş birileri videoyla kitaplığındaki rafları gezse ve bize de işte şu kitaplar var burda bakın şunu çok seviyorum falan gibi kitaplık turları yapsa. Bence inanılmaz güzel olur. Ben hepsini not alırım böyle önerilerin çünkü böyle öneriler sayesinfe çoooook güzel kitaplar keşfettim.

9 Beğeni

Ben de Youtube’da ara sıra kitaplık turu videolarına sarıyorum. Çok güzel kitaplar çıkıyor gerçekten.

3 Beğeni

Harika bir fikir bu. Hatta ben alışveriş listemin çoğunluğunu “Son Aldığınız ve Alışveriş Listenizde Olan Kitaplar” başlığından genelde okuyup alıyorum. Böyle bir şey gerçekten mükemmel olur:)

2 Beğeni

Çoğu kitaba bu arkadaş sayesinde sarmıştım.

11 Beğeni

Aa Turg Utuç değil mi o? :grimacing:

Ben bir gün çekeceğim kendi kitaplığıma ama daha büyük kitaplığı olanlar var onlar yapsa daha güzel olur.

2 Beğeni

Benim uzun zamandır YouTube’da kanal açma fikrim vardı aslında ama üşengeçlik ve iş güçten fırsat bulamadım. Okuduğum serileri anlattığım, sıfır gelir hedefi olan bir kanal olacaktı. İngilizce alt yazı koymayı filan da düşündüm ama hayata geçiremedim. Belki kitaplık turu yaparım ama çoğu kitabın konusunu bile hatırlamıyorum, önce sıkı bir çalışma yapmam gerekecek.

Tabi sen bu konuda öncü olup ilk çekimi yapabilirsin belki :slight_smile:

10 Beğeni

Benim çekmem uzun sürer malum bilgisayarım yok videoyu kesip biçemem telefondan. Bir de benim anlattıklarımla pek ilgilenmezler. Sen bir yap ben sana versus çekeyim :smiley:

1 Beğeni

Çok güzel bir fikir. Ben de izlemeyi çok seviyorum kitaplık turlarını. Bence bu fikrin sahibi olarak ilk videoyu siz çekmelisiniz. :slight_smile:

Edit: Bilgisayarınız yokmuş. Tüh. Aldığınız zaman çekersiniz diyelim o halde.

2 Beğeni

Bunun çevirisi çok iyi tavsiye ederim. Bunun çevirisi ise eh işte. Yayınevi eski çeviriyi yeni diye yedirmiş bize. Bu kitaptaki çeviri ise evlere şenlik. Hatta size orjinaliyle bir karşılaştırayım. Hmm neredeydi bu kitap yahu? Daha geçen hafta okumuştum. :joy: :joy:

17 Beğeni

Dost Körpe çevirileri hakkında içinizi daha bir dökmenizi ilgiyle dinleriz hocam. Siz anlatın, ilgilenen olur elbet.

3 Beğeni

Hatta forum üyelerinden Zoom üzerinden misafir ağırladığınız bir proje bile olabilir:)

1 Beğeni

Konuk olarak yanınıza Dost Körpe’yi alırsanız tadından yenmez.

12 Beğeni