Kitaplıklarımız

Bağdan şehre taşınma zamanı… Kusura bakmayın kitaplık biraz dağıldı. Bunlar bu kış okumayı planladığım kitaplar. Umarım altından kalkarım :sweat_smile:

31 Beğeni

Ne zamandır bu konuya ben de kitaplığımı atmak istiyordum. Ama aralarında okumadığım çok fazla kitap olduğu için utanmıyor da değilim atarken. Fotoğrafları gece çektiğim için kalite kötü olabilir kusura bakmayın.

57 Beğeni

Kitaplarınızı çok güzel raflara ayırmışsınız. Stephen King katını çok sevdim. :smiley: Ne zamandır bir kitabına başlamak istiyorum hala okuyamadım. Ve aşağıdaki Shada kitabı gözüme çarptı hey gidi. :smiley: Ben kahverengi kitaplık seviyorum, beyaz görünce ama ‘Beyaz da asil ya’ diyip fikir değiştiriyorum her seferinde. Sizinki de öyle.

3 Beğeni

Merhaba, öncelikle yorumun için çok teşekkürler. Başlangıç olarak King’in ‘Kujo’ kitabi ile başlamıştım ben. Belki bununla başlayabilirsiniz siz de. Bu arada kahverengi kitaplıkları ben de severim ama beyaz cidden daha da bir iç açıcı oluyor. Odamın tüm eşyaları beyaz hatta :face_with_hand_over_mouth: Son olarak eskiden aşırı whovian olduğumu itiraf ediyorum. Hala diziye olan sevgim devam etse de kitaplarına olan ilgim için pek aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

3 Beğeni

Rica ederim. :smiley: Bakacağım ‘Kujo’ ya ama elimde Sadist ve Mahşer var. Sadist okuyacağım bir gün…

Bence bu bağımlılık. Benim de her şeyim kahverengi. :smiley: Benim de öyle oldu doctor who için. En son Savaş Doktoru kitabını da okuyup bırakmıştım. (Aa Savaş Makineleriymiş.)

3 Beğeni

Ben Mahşer tam metin olanı okumuştum. Kitabın ilk 600 sayfası karakterleri anlatıyordu. Sıkılmıştım :smiley: Diğer 600 sayfa güzeldi ama.

4 Beğeni

Mükemmel bir düzen ve seçimler :ok_hand:t2: :ok_hand:t2:

1 Beğeni

Ne. :smiley: Kalınlığı çok gözümü korkutuyor. Ama merak da ediyorum. Uzak bir gelecekte okuyacağım.

2 Beğeni

Göz korkutacak bir şeyi yok ama ilk etapta karakterleri çok detaylı anlatıyor. Bu da beni çok sıktı ama o kısımları atlatınca güzelleşti :slight_smile:

2 Beğeni

Kitaplıklarımı sonunda kurdurdum. Kitaplarım tam sığdılar. Görüntüden oldukça memnun kaldım. Yavaş yavaş odaya çekidüzen vermeye başladım. Sırada duvarlar ve ışıklandırma var. :slight_smile:

76 Beğeni

Lovecraftlar çok güzel gözüküyor. Diğer kitaplar Lovecraftların yanında sönük kalmış.

2 Beğeni

İthaki Bilimkurgu Klasikleri’ni komple baştan düzenlemem lazım. Renk uyumu sağa doğru iyice bozuluyordu o yüzden bilerek o rafa koydum kapatsın diye önlerini. :smiley: Çok güzel baskılar gerçekten. Ömürlük diyerek özellikle ciltli baskılar almaya çalışıyorum artık. Aynı mantıkla dolabı da kapaklı aldım. İleride daha farklı şekilde düzenleyip, bir kardeş daha ekleyebilirim dolapların yanına.

1 Beğeni

Model ikea bily galiba, ileride üzerine bir kat daha çıkabilirsiniz. Kapaklı bence de doğru tercih olmuş. Hem toz olayına büyük ölçüde çözüm oluyor hem de kitapların eskidikçe boğucu olan kokusu çok yayılmıyor.

1 Beğeni

Aynen Ikea Billy. Gezerken görüp karar vermiştim mağazasında. Yapacağım dekora, ışıklandırmalara göre karar vereceğim ilerisi için. Raf çıkmak da aklımda teşekkürler.

3 Beğeni

İlki ana kütüphanem ve genelde çocuk kitaplarımın olmadığı yer.Kendisi komik ama Şok’tan alınmıştır ve sağlamdır da kereta.Diğer küçük gazetelik de benim bebekliğimden kalma ve içine genelde YKY’nin fasiküllerini Koyuyorum.Duvarda yatay duransa genelde çocukluk kitaplarımı koyduğum yer ve en yenisi.3 ay önce Üniyi kazandığım kesinleşince annem aldı.

Bu arada ana kitaplığın hiç düzeni hoşuma gitmiyor ne yaparsam yapayım,bir fikri olan var mı hiç hanı şunu şuraya koysan daha güzel olur tarzı?

25 Beğeni

Kitaplar biraz karışık duruyor. Boyut sırasına göre sıralayabilirsiniz bence. Büyük ölçüde daha düzenli duracağını düşünüyorum. Ön kısımdaki biblo/figürleri azaltabilirsiniz ya da belki. Fazla kalabalık durmaz böylelikle. Tabi sizin kararınız en nihayetinde. Naçizane fikir bizimkisi :sweat_smile:

1 Beğeni

Estağfurullah, sizin fikrinizi önemsediğim için sordum zaten. Belki Modern Klasikler bir rafı falan kaplarsa ve diğer serilerim de tamamlanırsa daha iyi gözükür bir de bence.

2 Beğeni

Evet seriler güzel bir görünüm kazandırıyor gerçekten.

1 Beğeni

Merhaba, daha ayrıntılı ölçülerini biliyor musunuz acaba. Öğrenebilir miyim?

1 Beğeni

Öncelikle tebrik ederim. Yaş grubunuza göre en azından kitaplık kurmaya başlamış olmanız çok önemli.

Bu zamanlar sizin “ben oldum” havasına girmeye çok müsait olduğunuz yıllar. Kitap seçimlerinde ve kitaplık yönetiminizde tavsiyelere açık kalırsanız çok daha mükemmel bir kitaplığınız olacaktır.

Öncelikle kitaplığınızın önündeki bazı çok gereksiz eklentileri kaldırmakla başlayabilirsiniz. Bir gözlük bile görüyorum sanırım. Yeriniz daha geniş olsa sorun olmazdı ama bu kadar bir alanda bu kadar figür, oyuncak sizin kitaplara ulaşmanızı bile engelliyordur eminim.

Peluşlar bence kitaplıklar için çok uygun değil. Çok toz tutuyorlar bir defa. Tüm peluşlardan kurtulun. Sergiler gibi koyduğunuz birkaç ayraç var onları da kaldırın.

Kitapların önünü biraz sadeleştirdikten sonra kitaplara geçebilirsiniz. Her şeyden önce bir örnek vereyim. Kitaplığınızın sol üst köşesindeki rafta en büyük ciltli kitap olan Viking o rafta en kenarda olmalı. Öyle ortada kalınca sanki ortodonti tedavisi bekleyen diş gibi durmuş.(daha kabalaşmamak için böyle açıkladım :smiley:) Onu kenara yasladıktan sonra yanına sığdığı kadar yapıştırın ciltlileri. Aşağıda da var biraz ciltli Yabancı Yayınları kitaplarınız. Onları falan oraya taşıyabilirsiniz. Orta dünya gibi daha ufak kitapları başka daha uyumlu bir yere koyun.

Sağ üst raftaki tüm kitapları indirip bir Guy Montag edasıyla kibriti ça… ehem… yok yok. Şaka tabi ki. O kitaplar çok karışık onları indirin. Başka yere koyun. Yok illa bu kitaplıkta olacaklarsa boyut sırasına göre alta bir yere istifleyin gitsinler. Yabancı dil bölümü olmuş orası sanırım. Sağ üst köşeye İThaki BKK, Taht oyunları ve amerikan tanrıları gelebilir. Güzel olur.

Sol üstten ikinci raf belki de en düzenli görünen rafınız. Oradaki yatay olanları oradan yok edin. Romanov Hürrem falan baya alakasız kaçmış oraya. Üstlerine yatık kitap koymak istiyorsanız bir derece cam şato girebilir o rafa.

Bir de Masumiyet Müzesi ile Robin Hood bu kitaplığa belki de kitaplıkta şu anda bulunan kitapların yüzde 80’inden falan daha çok yakışır. Onlara mutlaka bir yer bulmanız lazım bu tarafta. Kitaplığınızdaki seri olmayan tekil ya da serisi eksik tuhaf tuhaf kitaplar var onları atın o çocukluk rafına gitsin. Orhan Pamuk’ları buraya çekin.

6 Beğeni